UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka

Rivalbloggen

Skriven av mig Jesper Henryson, vd Hotel Rival. Det blir stort och smått. Framför och bakom kulisserna. Skratt, suck, stön, nyheter med mera.

21 mars 2024

JAG VET att ni längtar! Och vi längtar lika mycket!


På skärtorsdag 28 mars – då flyttar vi ut! Oavsett väder, vind och temperatur. Tavernan och Watson´s Bar öppnar sina uteserveringar. Det årliga förarbetet inför öppningen har startat och det betyder markistvätt, högtryckstvätt, blombeställningar, putsning och planering.


Våren bara fortsätter men sköna konserter, föreställningar, premiärer, humor, sång. Och så kommer Skavlan den 22 april. Det blir en spännande vår. Följt av en galen höst när ännu fler stjärnor flyttar in; från Måns Möller till Je m´appelle Agneta, Pernilla Wahlgren med sina bästa kompisar, Fexeus med Mentalisten, Jonatan Unge, Jake Lambert och många många fler. Biljettsläppen kommer som på ett pärlband.


Agneta flyttar in 26 september! Till och med min syrra Catharina har bokat biljetter till ”Je m´appelle Agneta”. Bra syrran. Hon bor i Eskilstuna och jag ska försöka ordna att hotellrum till henne på Rival. Vill ju inte att hon snurrar bort sig på Södermalm…

Och snart är det påsk och då smakar äggröran om möjligt ännu godare! I Tavernans påskägg serveras helstekt lammrostbiff med örter, saftig grön sparris, läcker ratatouille, doftande rosmarinsky – och till detta krispigt stekta potatisar. På långfredagen 29 mars blir det även högklassig isländsk underhållning i salongen. Ari Eldjàrn kommer och driver med oss alla (på engelska, ingen textning!) direkt från Rivals scen, showtime 19.30.

Hörs nästa vecka, har en del att stå i nu.
Hälsar
Jesper 

 

 

8 februari 2024

Här finns hjärterum!
På onsdag den 14 februari så går vi all in på kärleken och maten! Och jag tipsar om härliga menyer i både Bistro och på Tavernan. En skön onsdag i trista februari, kan det bli bättre?
Vill du göra något alldeles extra för din käresta ( typ fria eller något…) så mailar du mig direkt, jag ordnar arret runt omkring.
Några tips och idéer följer här:  1) en vacker diamantring gömd i en läcker dessert 2) liten blåsorkester 3) stor blåsorkester 4) leverans av en Birkin (nja kanske inte) 5) 50 röda rosor på middagsbordet 6) knäkudde i valfri färg  6) valfri rekvisita till ett frieri. Som sagt maila eller ring mig! 

Det här var en stor del av december på Rival – att göra något för någon annan. Visst hade vi det stressigt men vilken avslutning det blev på arbetsåret när alla fina vinster delades ut. Och engagemanget från leverantörer och medarbetare var så äkta och varmt. Tack igen.

Och sen kom ”Orup Bara” till Rival! Det blev ju en makalöst bra premiärkväll och nu rullar det på – som en dröm! Missa inte den här killen, ”one of a kind” och med en låtskatt och en scennärvaro som är fantastisk. Jag rekommenderar: köp en biljett! 

Finns mycket mer att berätta om allt som händer, jag återkommer inom kort!
Hälsar en halvstressad hotelldirektör

 

12 oktober 2023
Bara några timmar kvar!
Exakt klockan 19.30 ikväll stängs dörrarna in till salongen – det är premiär för Bo Kaspers in Concert. De har lovat stora och små under och det är nu det händer. Lägesrapporten från vår scenmästare Petter Eriksson nu på eftermiddagen är god. Bandet är på premiärhumör. Kläder provas in i det sista. Ljus, ljud, mickar och kablar finjusteras.

Bild ovan: BKO rep i eftermiddag
När vi andra låg och sov som bäst i natt ja då startade inlastningen av BKOs ljus in på Rival…och se ovan hur snyggt det är! Och strax innan de dök upp hade gårdagens fantastiska produktion ”Från Broadway till Duvemåla” precis lämnat Rival efter en utsåld och succéartad föreställning. Rivals scen-kvällsteam denna premiärdag består av vår scenchef Karin Johnson, showvärdinna Carina Hellströmer och såklart vår overall-operativa-snabbaste-chefen-Hala Michalak! Scenmästare Petter har kört morgon-lunch-pass och får gå hem och vila liksom Andrea som fixat och styrt upp logerna med all sköns härliga grejer! 
Utsålt ikväll såklart. Men Bo Kaspers spelar på Rival hela hösten, boka biljett här!

Vi ses i vimlet hälsar
Jesper
Ps glöm inte att hänga in ytterkläderna i vår nya fina garderob en trappa ner från parkett. Och där finns också ett helt nytt restroom! DS

 

5 oktober 2023

En kortis om ”härlig tröst i höst”!
Så mycket roligt det finns att göra istället för att deppa över mörker och singlande löv! På Rivalscenen: allt från Lill Lindfors, Tommy Körberg, Bo Kaspers Orkester till Edvin Törnblom och så mycket mer! Sköna klassiker på Bistromenyn, Simons goda G&T i Watson´s Bar och smålyxiga hotellrum för den som verkligen vill njuta av livet away from home!

Kock i Stockholm
Vår köksmästare Robin Gesang-Gottow – han vet hur man håller ”tusen bollar i luften” samtidigt! Robin och hans team har minst sagt bråda dagar och kvällar nu. I Bistron är det tider för hängmörad svensk entrecote, Skagen på egen i ”Rival-köket-bakad” kavring (Robins recept), råbiff, svampsoppa, rödvinsbräserad oxkind – nu blir jag grymt hungrig bara jag skriver ner detta. Vårt kök uppe i Bistron lagar även all personalmat lunch och middag, all varm frukostmat sju dagar i veckan, crew- och artistmat, Watson´s barmat och mycket mer. Våra toppenkockar i Tavernaköket tar hand om Tavernans matgäster! 

Ikväll premiär för ”Personligt” med Sven-Ingvars! Jag hör nu när de repar…tips, köp en biljett! På Rival endast 5-8 oktober.
Välkommen in i värmen!
Hälsar
Jesper

 

22 september 2023

Grönt för ledigt, rött för upptaget!
Så kunde vi äntligen öppna upp hela härligheten igår kväll! En helt ny garderob. Åtta nya toaletter och 11 nyrenoverade toaletter. Ett bygge som startade den 5 juni och avslutades i onsdags 20 september. Igår en fullsatt salong och ”2:22 A Ghost Story” med paus…och vilken lättnad (!) med totalt 19 toaletter inom 15 meter! Och den fina garderoben bemannas av vår fantastiska Rivalambassadör Antoine och hans personal.

Ett omfattande nybygge och stort renoveringsprojekt.

Rivals nya Restroom, två trappor ner från entréplanet. Åtta nybyggda toaletter och en vacker kommod.

Grönt för ledigt, rött för upptaget!


Bo Kaspers Orkester in Concert – de utlovar stora och små underverk. Premiär 12 oktober. Det kommer att bli musikaliskt. Och speciellt. Och alldeles underbart. Biljett kan du boka här! Och varför inte säkra upp en bordsbokning samtidigt!

Vi ses vid närmaste kommod!
Hälsar
Jesper

 

14 september 2023

…med skräckblandad förtjusning är det premiär ikväll!

Helena Bergström är här. Adam Pålsson är här. Rakel Wärmländer är här. Johannes Kuhnke är här. Och Johanna Nordström är här. Vi vet också att Åsa Holmgren och Pernilla Thagaard är här. Rivals scenteam med Karin och Petter är här. Kort sagt, alla är här. Och ikväll kl 19.30 är det fullsatt i salongen. Utsålt och fullsatt är det även imorgon, på lördag och nästa fredag. Just nu endast ett fåtal biljetter finns till 21/9, 23/9 och 24/9. Jag skulle skynda och köpa biljett om jag var ni…det här vill du inte missa. Går såklart att kombinera med mat och dryck i Bistron, Tavernan och i Watson´s Bar! En bra idé är att boka bord!

Taxen Herman får inte gå på premiär men han hänger gärna på Tavernan och i Watson´s Bar. Vi har inte många hotellrum lediga i helgen men för livsnjutare på två ben så kan man njuta av designer Carouschka Streijfferts fantastiska och helt unika mattor i hotellkorridoren…boka ett härligt hotellrum så får du dessa konstverk på köpet! 

Vi ses 2:22 hälsar
Jesper

 

13 september 2023

Sommarminnen och framåt!

Hossain, Sang och Amanda – en del av Tavernans sommarteam. Till höger Klara med smarriga maträtter. Och sommaren är långt ifrån slut, uteserveringen är nog som allra bäst just nu.

Uppe till höger: Tobias och Robin har lastat bilen full med mat till en lyxig catering! Nere till vänster: Henkes födelsedagsgrill i juli! De ska vara snyggt även utanför hotellet så igår gjorde jag en insats…


Längst upp till vänster: Fotograf Ulla Montans senaste porträtt och naturligtvis är det Thomas ”Orup” Eriksson som nu hänger i pole position. ”Orup Bara” är vårens stora underhållning i salongen, biljetterna går åt i en rasande takt. Orup Bara. Inte så bara tycker jag! Säkra biljett, tänk ”julklapp”. För inspiration och Orupfeeling på Rival, kolla in denna sida och filmen från pressdagen i augusti. Det årliga sommarunderhållet i salongen krönte vi med lite kosmetika i form av diskret text om var respektive dörr leder… Nästa vecka ska jag berätta om det STORA BYGGET som vi har rullat hela sommaren, den 19 september är det slutbesiktning. ”Dogge” i Tavernan visar goda matminnen från i somras.
Vi ses i vimlet

Jesper

 

24 augusti 2023

Det är NU det händer – allt det roliga!!!

Orup Bara – premiär på Rival 18 januari 2024! Klicka här så kommer du till Rivals egen Orup Bara-sida med en exklusiv förköpslänk.
I morgon fredag är det officiellt biljettsläpp kl 10.00 – men det är världens fart på förköpet redan. Och vi Rivalare är grymt glada att Thomas ”Orup” Eriksson skall vara i vårt hus våren 2024.

Vi hörs alldeles snart igen!
Jesper 

 

21 juni 2023

Sommarparty med Rivalarna!
Vilken dag! Vilken fest! Vilken festkommitté`! Vilka medarbetare! Häromkvällen firade vi att sommaren är här och att vi ska vara superstolta över årets första fem månader…Som alla har jobbat, slitit, kämpat ihop, räknat, kört shower, servat, serverat, blandat drinkar, städat rum, gjort årsbokslut, månadsbokslut, haft en avtalsrörelse, startat ett bygge och samtidigt har alla stöttat varandra. Magiska människor i ett mycket ovanligt hus! Ja ni vet, vi kallar ju hotellet för ”hus”. Huset är ju fullt av krogar, barer, möteslokaler, hotellrum och människor!

Bild upp till vänster visar stora delar av Rivalgänget. Uppe till höger vår eminenta festkommitté som styrde upp allt från Musik Quiz till festlokal och ”Bäst i test”-inspirerade lekar – Andrea (Babben), Lill-Christin (David Sundin) och Ludde. Nere till vänster: den omöjliga uppgiften att få en toalettrulle att stanna på en given plats. Prova själv! Nere till höger: strax innan mat och dryck serveras. Tack till er alla!

Midsommar i sta´n – häng på Rival. 
Jätteenkelt. Vi har maten, vädret, drycken och ett centralt läge. Både Watson´s och Tavernan har öppna svängdörrar från midsommarafton till söndagkväll.
Total avsaknad av mygg, utedass och traditionellt småtjafs! Fördjupa dig i midsommar på Rival här…öppet till 01.00 både midsommarfton och midsommardagen.

Torsdag 29 juni vill jag uppmärksamma alla grannar och boende runt Rival på att det blir lite extra rörigt utanför hotellentrén. Nu har vi kommit till fas nummer 2 i vårt bygge och det betyder betongbil! Och betong skall flyta! Hur lång tid det tar vet vi inte exakt men det kommer att bli spännande och lite rörigt när slangen ska transporteras in ca 50 meter in i huset. Vi rekommenderar första parkett på Tavernan eller Watson´s uteservering facing the park!

Alltings jävlighet.

Och när så äntliga högsommarvärmen gjorde entré…ja då gjorde markisernas reläer sorti! Någon enstaka markis klarade sig men merparten av markiserna gick inte att få ut. Det tog oss en vecka att få ordning på allt: hitta reservdelar, få in våra favoritelektriker, styra upp jobbet, heja Arne, heja Jocke, hålla andan och se glad ut! Nu fungerar allting igen och det är ju toppen eftersom det blir ännu varmare kommande dagar! Den som saknar balkong hemma kan med fördel hyra ett de luxe rum med balkong på Rival. Här finns rum som är högre upp än trädgränsen…Nästa helg 30/6-2/7 har vi några de luxe rum med balkong kvar!

Sju prästkragar under kudden hälsar
Jesper

 

 

25 maj 2023

Safety first, mammas dag och gage..!


Att driva ett hotell är roligt, spännande, jobbigt och engagerande. För mig och alla här på Rival är det Safety First som gäller och det betyder att vi alltid är på tå och har fötterna i ett ständigt ”startblock” för alla typer av händelser. Den här veckan, Safety week på Rival, har vi (utöver HLR-utbildningen tidigare i veckan) haft individuell träning i brandsläckning. Vi har simulerat med VR-kamera för att agera rätt. På sensommaren blir det den årliga utrymningsövningen…ni kommer se oss på torget i våra gula västar!

Bild uppe till höger: Middag på Bistrobalkongen men bästa utsikten…och med lite hjälp av infravärmen om temperaturen droppar. Våra uteserveringar har den här veckan varit magiska och gästerna vill aldrig gå hem…we like!

Fira fina mamma på söndag! Gör det gärna hos oss på Tavernan, vi lockar med bubbel, gratinerad hummer och förhoppningsvis bra väder. Min mamma stannar kvar hemma i Dalarna men det blir telefonkonferens på söndag! 

Gage? Vår fastighetskille Arne myntade för många år sedan ”idag är det gage”, och det betyder så klart att idag är det lönedag! Själv ska jag köpa ännu fler flyttkartonger för pengarna…min fyrbente följeslagare Tobbe fattar inte riktigt vad som håller på att hända hemma. Han tycker det är rörigt, stökigt, olugnt och allmänt väldigt oskönt . Och på tok för mycket snack om ”snälla, flytta på dig”, ”nej, nej här kan du inte ligga längre”, ”ja, jag måste packa ner de söndertuggade tofflorna nu”. Tobbe kommer snart att fatta.

Vi ses hälsar
Jesper 

 

 

22 maj 2023

Sköna maj på Rival! 
Och vi har mycket kvar att erbjuda! Om några dagar, 25-26 maj, Hansson de Wolfe United. Onsdag 31 maj ”Mårten Cvetcovic” -en kritikerrosad föreställning av och med Mårten Andersson. Fredag 2 juni ”SEMST ”med bästa killarna Jonatan Unge, Ahmed Berhan och Branne Pavlovic.

Jag och alla andra vill bara sitta ute, ute och ännu mer ute! Nu har träd och buskar slagit ut på Mariatorget och det är bara att njuta. På Rival har vi tre uteserveringar; Watson´s Bar by The Park, Tavernan och Bistrobalkongen. 

Och när jag inte jobbar, eller funderar på nöje, så packar jag på flyttkartonger ( ja, snart går lasset till ny bostad! ). Det är mycket planering inför alla sköna sommargästers ankomst, semesterlistor, ettor och nollor, omvärlden är just nu helt oförutsägbar och en smula galen. Det gäller faktiskt att hålla fokus och vara glad för minsta lilla ”bra grej” som dyker upp i nutid här och nu. 

På med solkrämen, ät något nyttigt, njut av livet – om några veckor kommer fler nyheter!
Hälsar Jesper

 

 

14 april 2023

Alltid något på gång!

Händelserik vecka igen! Uteserveringarna har öppnat. Garanterad sol imorgon lördag och på söndagar, alla vädersighter är eniga och överens. Rivals Bistro har öppnat efter påskledighet – köksbrigaden från vänster med Christian, Douglas, Samuel och Victoria. PA-anläggningen i salongen har uppdaterats och trimmats. Bilden uppe till höger visar legenden Björn Lehnberg samt smålegenderna Filip Boström och Stefan Ljungkvist. I helgen sätts vårt PA-system på prov då PFloyd kör på hög volym och för nästintill utsålda hus både fredag och lördag kl 19.00 och 2,5 timmar framåt! 


Barchef Simon Holmqvist frestar med iskalla Gin & Tonics – smakar bäst i solen på Watson´s uteservering. Vi firar såklart lite extra och bjuder på DJ Fredrik Jonasson både fredag och lördagkväll ( lagom från att solen försvunnit bakom hustaken på Brännkyrkagatan…)
Vi ses på Södermalms Solsida hälsar
Jesper 

 

5 april 2023

Jag måste dela med mig om morgondagens ost-event!

I morgon onsdag 12 april hänger vi med experterna från ”Arla Unika” och det blir ost i alla former – exklusivt på Tavernan! Öppet lite extra länge till 22.00.

Ost kan även ätas utomhus! Tavernans uteservering funkar i stort sett i alla väder! Och hundar är så klart lika välkomna!
Vi ses imorgon cheeesee!
Jesper

 

5 april 2023

Nu är det vår! Vi har öppnat uteserveringarna!

Ja ja, det är möjligt att det inte är det perfekta vårvädret men det spelar ingen roll. ATM levererade och ställde ut hela möblemanget.
Monty och Tobias (bild
nere till vänster) gjorde finliret! Och jag och Malin tog tillfället i akt att äta lunch under tiden som några snöflingor bildade ridå!


Stilstudie från teknikplats ( med scenchef Karin Johnson bakom spakarna ) strax innan måndagens författarkväll med Karl Ove Knausgård inleddes. Utsålt – 735 litteraturintresserade personer hade köpt biljett, stämningen var hög och kvällen omåttligt populär!


Dagens stora biljettsläpp – ”2:22 A Ghost Story”…som en skräckfilm men levande. Kusligt bra ensemble dessutom! Johanna Nordström, Adam Pålsson, Johannes Kuhnke och Rakel Wärmländer. Regissör Helena Bergström, översättning Calle Norlén. Premiär på Rival den 14 september! Man darrar redan…läs mer här.


Självklart har vi öppet ofta och länge hela påskhelgen! Och missa inte nyheten om att vi från och med nu serverar frukost varje lördag och söndag fram till kl 12.00. Och extra bonus att det även gäller både långfredagen och påskdagen.

Glad påsk på er!
Jesper 

 

3 april 2023

Ingenting kan stoppa oss nu!

Ja ja, det här är ju bara några dagar sedan det såg ut så här, närmare bestämt förra onsdagen 29 mars. Jag och Patrik gav upp tanken på att öppna uteserveringarna lördag 1 april. Men idag är det lannat ljud i väderkartorna och det betyder – ONSDAG 5 APRIL öppnar Tavernan och Watson´s Bar sina uteserveringar!

Tavernans uteservering! Och den här veckan drar vi på med utökade öppettider. Varje dag 3-12 april öppet kl 11.30-22.00! Självklart har vi öppet hela påsken, generösa öppettider hela påskveckan.


De senaste veckorna har varit minst sagt hektiska för oss på Rival. Fullbokat hotell, många och underbara gäster i barer, bistro och Tavernan. Utsålda shower, konserter och föreställningar i salongen. Ikväll måndag 3 april toppar vi med en utsåld författarkväll arrangerad av Norstedts förlag. scen ikväll Klas Ove Knausgård i samtal med Aris Fioretos.


Jag och Jesper Sandberg ( chef över ”ettor och nollor-cash in” på Rival ) gjorde häromdagen en sväng till vårt ”huvudkontor” och självklart hoppades både pappa Watson (t v )  och sonen Sickan (t h) att vi hade något ätbart med oss…och det hade vi kanske! 

Hotellfrukost
Jag avslutar med ytterligare en god nyhet för dig som gillar en härlig hotellfrukost. Lördag och söndag serverar vi frukost (buffé och à la carte-meny ingår) fram till kl 12.00. Gäller naturligtvis även alla ”röda dagar” så redan till Långfredag kan du komma och avnjuta en lååång frukost fram till kl 12.00. Det går fint att boka bord här!
Vi ses!
Jesper 

 

23 januari 2023

Äntligen nytt år!
Nu har vi stökat av helgerna och vi vet med säkerhet att vi går mot ljusare tider ( och därmed lägre elförbrukning…hu!). Nu tar vardagslivet på hotellet över, amaryllisarna och julstjärnorna är slängda respektive nerpackade. Vardagslivet på Rival är som på alla andra företag och verksamheter, alla får hjälpas åt och speciella färdigheter och talanger uppskattas lite extra, se nedan…

Som här till exempel, Rivals operativa chef Hala Michalak, lagar en reva i en av sidengardinerna som hänger i sviterna. Hala brås naturligtvis på sin pappa Gabriel som är skräddare. Men nu visar det sig att Halas dotter dessutom har ärvt den numera sällsynta talangen att sy…!

Bild uppe till vänster: Rivals korridormattor är inte någon dussinvara. Varenda kvadratmillimeter är faktiskt helt unik och täcker 6 våningsplan. Designern och inredaren Carouschka Streijffert skapade dessa mönster till Rival och sedan vävdes mattorna upp och lades in strax innan hotellet öppnade i september 2003. Temat på varje våningsplan är resor, biljetter, tåg, flyg och upplevelse. Det är starka färger och spännande former…och varje kaffefläck tas bort med gnisslande tänder och stort tålamod! Bild nere till höger: Guest Corner: Här är vår uppskattade kaffemaskin med sköna bönor. Maskinen är centralt placerad på fjärde våningen tillsammans med klassiska Bragokex, ismaskin, ett stort te-utbud samt frukt. Här träffas morgonpigga hotellgäster i morgonrockar. Bild uppe till höger: man rör helt enkelt inget i Arnes verkstad. Punkt. Och är man är klåfingrig så möts man av ett gapskratt. Bilder nere till vänster: Vår mångåriga medarbetare och trygga punkt Paula Nilsson, HR-chef, bollplank, mormor, dansant, stabil – håller ordning på mig. Bild mitten nere: Vårt nytillskott Malin Schönhoff håller ordning på stålarna, tar fram perfekta analyser, rapporter och bokslut.

Vårsäsongen har redan börjat med utsålda hus för både Messiah Hallberg och Fredrik Lindström. Denna helg hälsar vi ”Flashback Forever Showen” välkomna till Rival, de finns endast ströplatser kvar 26-29 januari. Läs mer om shower och underhållning de kommande veckorna.


Du har väl inte missat The Big Escape dvs ”Arbetsdag på Rival”, nypremiär förra måndagen. Starta dagen med den längsta frukosten du bara kan drömma om…och självklart kan du äta så många Fattiga Riddare och/eller pannkakor du önskar mellan 06.30-10.30! Fortsätt sen ner till Watson´s Bar, drick mängder med kaffe, välj lunch från barmenyn och jobba hårt med starkt wifi. ”Arbetsdag på Rival” gör jobbet lite roligare helt enkelt. Lätt att boka!

Vi ses i vimlet hälsar
Jesper

 

 

14 december

Hej igen! Nu gör vi något bra tillsammans och stöttar Musikhjälpen 2022!
Årets tema känns viktigare än någonsin: ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.


1) Hotel Rival auktionerar ute ett jättelyxigt dygn med extra allt!

2) Du går in och tittar här och känner att ”ja, det är precis vad jag vill göra”.
3) Du behöver inte själv lägga något bud men ring en kompis som lägger ett bud. Vi har redan fått bud men vi vill så gärna få fler!
4) Kan vara årets julklapp, inte omöjligt.
5) Jag skulle önska mig detta i julklapp om jag inte jobbade här…men jag lovar att jag är på plats när lyxpaketet skall rullas ut!
6) Tack kära Rivalvänner!
Hälsar en hoppfull Jesper

 

12 december 2022

Vi tackar för året som gått!

I fredags hade vi vår traditionella jullunch för kunder, produktionsbolag och stamgäster. Tre av dagens värdar, fr v Benny Andersson, Caroline Eriksson och undertecknad. Det är utan tvekan en av årets bästa dagar, godaste lunchen och roligaste tillställningen på Rival. Traditionen är lång, vi hade vår första kundlunch för 19 år sedan dvs 2003. Men vid den tiden hade vi inte så många kunder eftersom Rival hade öppnat tre månader före jul.
Men aldrig har vi serverat julbord på denna lunch – nej här är det en dignande skaldjursbuffé som dukas upp signerad av Rivals köksmästare Robin Gesang-Gottowt och hans medarbetare. I gammal god stil så övergick lunchen till eftermiddag för att sedan mynna ut i en kväll i Watson´s Bar för de som orkade!


Uppladdning inför kundlunch! Här är jag tillsammans med ytterligare tre av värdarna för kundlunchen. Fr v Jesper Sandberg e-commerce och bokningschef, Rickard Engström receptionschef och Hala Michalak Operation manager. Jesper, Rickard och Hala är några av mina närmaste medarbetare som så starkt har  bidragit till att Rival kom ur 2020 och 2021 års pandemi- och restriktioner på ett helt fantastiskt sätt. Snart lägger vi 2022 till handlingarna. Det blev en skakig inledning på året med två månaders restriktioner. Dessa försvann den 1 mars och en allmän eufori utbröt när ”hela världen” skulle ut och festa, gå på konsert, ha konferens, bo på hotell – kort sagt njuta av livet. Och vi är oändligt tacksamma för att så många av er valde att mötas och njuta av livet här på Rival! Vilket år vi har haft tillsammans.

Och nu har vi en riktig festkväll att se fram emot!  Nyårsafton med buller och bång, skaldjur och sång! Lyxa till det och boka vårt Nyårspaket redan nu.

Men…innan det blir nyårsafton så har vi många härliga kvällar framför oss. Nu till helgen 16-17 december så är våra hus-DJs på plats i Watson´s Bar, Vendela och Daniel. Vi har öppet alla dagar och kvällar i  Watson´s Bar och det inkluderar naturligtvis julafton, juldagen och annandag jul. Glöm det där med julmat och julstök, kom ”hem” till Rival istället! Rivals Bistro öppen hela julhelgen, Tavernan är öppen före- och direkt efter jul! Vi lovar att det finns något för alla.

Efter årsskiftet rivstartar vi med Fredrik Lindström och ”Mänskligheten” den 12 och 15 januari. Däremellan kommer Messiah Hallberg ”Ett livsverk med humoristisk touch” den 13-14 januari. Inled 2023 på Rival och köp biljetter här!

Vi ses i vimlet och i snöyran hälsar
Jesper 

Ps! Missa inte Musikhjälpens viktiga insamling, se vårt bidrag här

 

 

27 oktober 2022

Den bästa tiden börjar nu – och Watson´s Bar öppnar redan kl 11 från och med 31 oktober!
Om ett par dagar så lägger vi årets sommarsäsong till handlingarna, uteserveringarna packas ihop och möblerna får välförtjänt vila och underhåll. Och det betyder att vi äntligen återupptar våra generösa öppettider i Watson´s Bar. Från måndag 31 oktober öppnar vi redan kl 11.00 alla dagar i veckan. Nu blir det lunch, lunchmöten, lunchflörtar, lunchhäng och en ”mitt-på-dagen”-plats att umgås på. Här kan du ta en lunch, ha ett möte eller jobba ( jag skulle ”alibi jobba” om det vore jag , dvs dricka & äta nåt gott & så skulle det se ut som jag jobbar) detta gäller ju enbart mig inte någon annan…


Låt mig presentera några av våra utmärkta och duktiga bartenders i Watson´s Bar: Octavio , Clara, Ilona och Isak. De möter våra gäster, och förhoppningsvis också dig som läser detta, varje dag och kväll i Watson´s Bar. Jag har ju själv jobbat i bar ”long time a go”, nu känns det som man behöver lite mer kött på benen för att klara av att stå i en bar nu för tiden så man måste ha typ en kemiutbildning ….Det fermenteras, densiteten på olika spritsorter är en faktor, kombinationer avgörande, sortimentkunskap med mera i oändlighet!
Hur lär man sig jobbet?
-Man lär sig av att prova sig fram, testa och ta lärdom av de olika trender som finns i cocktailvärlden och av sina kollegor inom branschen. Men framför allt och att man har ett stort intresse och är nyfiken! Unisont svar från bargänget.
( Om ni skulle se mig bakom bardisken någon gång så kan jag leverera rött/vitt/bubbel/öl/ Fernet endast. Detta gäng  är grymt pålästa och de kan detta hantverk så bra och jag vet att dom alltid kan backa upp med riktig bra drycker! )
Vilka är favoritdrinkarna för er när ni beställer en drink eller när ni ska rekommendera något till våra gäster?
Ilona: -Då skulle jag ta en ”Hemingway Daiquiri
Vad innehåller den?
-Ljus rom, Maraschinolikör, limejuice och grapefruktjuice – serveras i ett cocktailglas
Isak:
– Min favorit är, ”Last Word ” som innehåller gin, Grön Chartreuse, Maraschinolikör, limejuice  och serveras sedan i cocktailglas.
Clara funderar ett tag
-Gin Tonic! I Watsons´s har vi  en mängd olika gin- och tonicsorter, så ja den är en klar favorit då man kan göra den på många olika sätt.
Vad tycker ni alltid ska finnas på barnmenyn? Svaret är samstämmigt:
-En riktig bra hamburgare ska finnas!
Så självklart finns det både en klassisk hamburgare och en veggieburgare i Watson´s Bar!
Sist men inte minst vilka barer inspirerar er mest i er yrkesroll just precis nu?
Här fick de ca 10 sekunder på sig att svara  ( så man kan säga att de var en kort startsträcka ). Svaret blev: ”A bar called Gemma” Stockholm,Ushuaia Hotel Bar” Ibiza, “Svartengrens Bar” Stockholm.

No stress men det är nyårsafton om 8 veckor! Vi har nog södermalms godaste Nyårspaket – smålyxigt boende, skaldjursplateau följt av stockholms med utdragna frukostservering…kl 08.00-12.00. Watson´s Bar har öppet från kl 11 och stänger först 15 timmar senare – bra tips till dig som vill fira på ditt eget sätt!


Kommande shower, konserter och föreställningar i salongen – som en godispåse! Närmast ”Stalker”, följt av Thomas Di Leva och sedan kommer ”Ove” tillbaka. Och se upp, för inom kort rider Rivals kelgris Per Andersson tillbaka in med sin Räkhäst! Se hela kalendariet här och köp en biljett!

O ja, visst är det bra glassigt att jobba på hotell?! Glöm inte att räkna in det lite mer osexiga som elpriser, snöskottningsavtal, trasiga lampskärmar, krånglande värmepumpar, utbytta värmepumpar, test av ljusslingor på balkongerna, 7 miljoner singlande höstlöv utanför hotellentrén. Balansen uppnådd för denna gång – hoppas vi ses snart!

Hälsar Jesper
Ps skrev jag inget om den stundande Allhelgona-helgen 3-5 november? Att vi har en urläcker helgonmeny i Bistron dessa tre dagar? Helt enkelt MER av allt och med pumpainfluencer och lite helgongloria på köttbiten!

 

 

Fontana, Fila och falukorv – vilken fredag!
11 oktober 2023

Hösten har ju kommit men också krispiga sköna dagar och då passade vi på att ha en Italian Friday på Rivals Tavernan!
Vi tog med grannen Henke von Zweigbergk och vår härliga leverantör Stefan Abrahamsson sommelier och ansvarig för vinportföljen på Fontana och vips satte vi ihop en härlig Taverna After work. Lill Christin såg till att det inte spårade ur i planeringen. Henke stod för musiken mixat med några sköna toast med falukorv! ( inte så italieninspirerat kanske men väldigt roligt och gott ) och Stefan såg till att det fanns härliga godsaker att prova! Eftersom vi körde italienska stylen så blev det ”all in” med casual italian lifestyle i FILA tracktops! Jag fick många önskemål om att få köpa dessa så nu har jag beställt in ett gäng till de som är intresserade! Mer info kommer strax!

Prosecco DOC Rosé Brut, när härligt rosa färg möter blommiga aro-mer och en anstrykning av viol. Smak av jordgubbar och körsbär. Nino Costa Langhe Nebbiolo Cabora – rubinröd färg med doft av kryddor och körsbär. Fina frukttoner från mogna körsbär, lakrits, örter. Nino Costa Roero Arneis Sarun – gyllengul färg med doft av mogen kiwi, citrus, päron och lakrits. Bra struktur med lite fetare toner. Bastinanich Vespa Rosso – handskördade, noga utvalda druvor som lagrats i 15-18 månader på 70% gamla franska ekfat och 30% nya ekfat, följt av 1 år på fl aska. Ljus, rubinröd färg. Doft av balsamiska toner, mogna björnbär och mörka körsbär. Slutligen en Bastianich Vespa Bianco på druvors som handplockats individuellt vid optimal mognad. Gyllengul färg med doft av bivax, aprikoser, honung och mogen frukt. Smak av mogen frukt och honung. Fin syra med bra längd och komplexitet tack vare elegansen hos chardonnay, strukturen av sauvignon blank och rundheten av picolit. Läs mer här!Det blev en väldigt rolig och fullsatt fredag med våra gäster och vänner, en after work som fortsatte långt in på kvällen som avslutades i Watson´s Bar .


När jag, Henke & Stefan drog igång detta så förstår man att om man känner oss tre, så blir det lätt både rörigt & stökigt. Men, gänget i Tavernan som styr & ställer körde på planerad volley och bjöd på service och skratt som vanligt! Stort tack Patric, Lill Christin, Klara, Fillipa och Leonell. I köket levererade Robban, Jamal och Torben en kvällens pasta utöver all annan mat som tillagades.


På hotellet är det full fart och showerna i vår salong avlöser varandra, näst på tur är Olof Wretling ”Kaffet” redan nu till helgen. Följt av Hansson de Wolfe United den 19 oktober. Den 20-21 oktober ”Stalker” med Brynolf och Ljung och helgen avslutas med en dånande konsert med Sven-Ingvars! Här kan du läsa mer och boka biljett!


Efter att ha varit iskall med golfklubborna under sommaren så lyckades jag i sällskap med Stefan och Marcus från Åbro dra ihop en riktig bra runda! Ska försöka ta en till innan snön kommer…Nu full fart framåt – mot vinter, jul, nyår och snart är det vår igen! Håll ut!

Hälsar Jesper

 

Vad hände? Är det sensommar redan?
31 augusti 2022

Det är precis som vanligt. Juni, juli och augusti är puts väck, man känner sig lite snuvad på konfekten. Varför går inte november, december och januari lika fort…finns säkert någon som forskat på det, återkom gärna till mig! Det har varit full fart här på Rival i semestertider. Våra gäster ska ju få en härlig upplevelse mitt i sommar-Stockholm och vårt jobb är att rulla ut mattan för alla de som valt att bo en natt eller två på Rival.

Alla våra hotellsängar bäddas med lakan vävda av egyptisk bomull. Lakanen manglas hårt, skakas och luftas sen av Iryna och hennes kollegor. Lakanen är så där ljuvligt krispiga när det är dags att krypa ner. Efter en natts sömn så vankas det frukost…och därmed Rivals omhuldade äggröra. Här ovan arbetar Tony med smeten av alla ägg som knäckts. Rivals äggröra är så handgjord och härlagad som det bara är möjligt. Och vi sätter en ära i att ha använda riktigt gula ägg från glada och friska höns! In- och utcheckning sköts denna morgon av Maricka och vår receptionschef Rickard. Vilken sommarservice alla dessa har levererat! TACK!

Jag har ju även hunnit med att ta upp min golf, begränsad succé dock. Några tåliga medspelare uppe till vänster, Jonas, Juhanni och Andreas. Det går bättre med padeln, oklart vem som vann men i bakgrunden syns medspelarna Morgan och Göran samt barchef Marcus. Högra bilden är på mig och Kent när vi tillsammans med svenskgänget från vårt HK fick vara med på den fantastiska premiären av ”Abba Voyage” i London. Vilken konsert, vilket ljus, vilket ljud…fem jordgubbar av fem möjliga! Åk dit!

Och det har serverats mycket mat och mixats många drinkar hela sommaren! Säg hej till två av våra kökshjältar, kockarna Diego och Carl. I Watson´s Bar hittar ni bartender Isak och på Tavernan har Christin, Patrik och Leonell jobbat stenhårt! Så roligt med alla sköna gäster; södermalmsbor, hotellgäster, Mariatorgs-grannar, turister, stockholmare från malmer och förorter – en underbar blandning i absolut alla åldrar! Tack till alla gäster, ni har gjort vår sommar!

Tobbe har haft lååång semester, han har sovit mest, ätit lite, grymtat en del och sen somnat om. Härlig jycke, kul sällskap…! Vår scenchef Karin har efter en välbehövlig semester förberett salongen för höstens konserter, shower, livepoddar och föreställningar. Här finslipas mixerbordet, alla salongsstolar är genomgångna, alla skrymslen städade, alla kablar kollade, logerna piffade, backdrops fixade – nu kör vi igång hösten med Sweet but Psycho, Karsten & Co följt av stockholmspremiären av ”Räkhäst” följt av ”En man som heter Ove” följt av…kolla hela höstens kalendarium här! 

Slutligen tack till alla er gäster som gett oss en strid ström av härliga omdömen hela sommaren! Läs mer på Tripadvisor, klicka här så förstår ni varför vi är lite extra stolta och ödmjukt tacksamma

Dags att återgå till vardagsbestyren …när jag tänker efter så det inte så dumt med sensommar trots allt!
Jesper

 

Säsongsavslutning!
20 juni 2022
Traditionsenlig försommarlunch och lite sommarlovskänsla – s
amling kring mat, information och en återblick på årets första halvår. Bästa dagen på året är när vi alla Rivalare får sitta ner och babbla, äta och träffas, utdelning av sommarpresenter, lite mer babbel – och sen dags att återgå till grytorna, incheckningen, städningen, säljarbetet, bokföring och planering! I förra veckan samlade jag stora delar av gänget till en eftermiddagslunch i Bistron…sommarlov i antågande för vissa, och för andra startskottet för en hektisk tid. Nu ”preppar” vi för en ännu en härlig midsommarhelg. Vi har som vanligt öppet för alla hungriga, törstiga, partysugna, nyförälskade, gammelkära, hundar, vänner, släktingar och hang-arounds! Hög tid att boka bord i Bistron för en midsommarmiddag. Boka en tidig middagstid så kanske just ni har turen att få ett bort på Bistrobalkongen! Börja eller avsluta aftonen i Watson´s Bar inne & ute, öppen från 12 till midnatt. Bistro och Watson´s Bar har öppet hela midsommarhelgen. Såklart! Se alla öppettider här. Under midsommarhelgen håller vi Tavernan stängd – personalen behöver en välförtjänt vila efter två månaders intensivt arbete. Tavernan öppnar igen måndag 27 juni och med ännu längre öppettider, kl 11.30-23.00 varje dag. Rival Bistro sommarstänger 27 juni-19 augusti.Midsommarfeeling på Rival…Mariatorget, bistrobalkong, Watson´s Bar inne & ute, jordgubbar och annat mys.

Alejandra leder det dagliga arbetet med städning inte bara av hotellrum utan också alla andra utrymmen i vårt hus. Och huset är stort! Och vi har städpersonal på plats dygnet runt, året runt. Och det är inte bara städning som gäller utan också att ha koll på tusen andra saker. Från tvätt av dundäcken till kemtvätt av gardiner och mattor, kolla att vattenlåsen i duscharna sitter rätt till att sköta turn down service varje kväll. Städning av kontoren, gästtoaletter, dammsugning efter frukostgäster, städning och dammsugning när Tavernan stängt, ha koll på att kontinuerlig fönsterputsning utförs, omklädningsrum, putsa handtag och mässing, städa salongen med 735 platser – wow! Ni fattar va? Alejandra och hennes team gör ett fantastiskt jobb! På bilden står Alejandra på balkongen på rum 608, ett av Rivals otroligt populära de luxe rum med balkong. Hög tid att boka ett balkongrum i sommar!

Jag och Tobbe planerar för vår midsommar och vi kommer naturligtvis att ha en stor bukett sommarblomster ( och några Frolic ) under kudden! Vi hörs framåt!

Jesper

 

Vilka fantastiska dagar!
10 maj 2022

Först det här:
Öppning av Tavernan fredag 29 april – äntligen kunde vi öppna upp dörrarna till gamla Café Rival, nu förvandlat till Tavernan. Med en doft av Italien. Smygpremiären kvällen innan tog aldrig slut, de sista gästerna lämnade ”huset” vid ettiden på natten. Det som alltid fascinerar mig när vi på Rival drar igång ett projekt, genomför och öppnar, är hur husets alla medarbetare drar åt precis samma håll. Det finns alltid ett par extra händer, ett leende, värdskap, serviceintresse – oavsett vilken avdelning eller roll man vanligtvis har i företaget så finns kollegorna där. Alla hjälps åt. Fredag 29 april så tog Lill-Kristin, Patrik och Torben emot våra efterlängtade gäster – grannar, förbipasserande, hungriga, nyfikna och glada. Stort tack till alla er gäster och till Rivals personal. Tavernan är nu officiellt öppen. Varje dag 11.30-21.00. Ute och inne! Och musiken är bra också.

Galleriet ( det vi internt lite kliniskt kallar för rum 4 ) med Ulla Montans spännande fotografier i kombination med Milana Schoellers konstverk. Vi blev inte 100% nöjda med belysningen i rum 4 så de närmaste veckorna kommer detta vackra rum få ytterligare en dimension av värme och harmoni. Ett bygge blir liksom aldrig riktigt klart förrän man fått vrida, vända, ändra, skruva, gnissla tänder, ta bort och lägga till från ursprungsplanen. Här kan du läsa historien om Netflix och Tavernan.

Att vi gillar vägglampetter är ju inte längre någon hemlighet. Det kryllar av dem i Tavernan – läs mer om Tavernans inredning.
Och sen kom helgen 6-7 maj med Jesper Rönndahl i högform på scenen, tv-inspelning och en mycket hög nivå på samtliga tre föreställningar! Nu till helgen blir det Live-poddar-bananas! Torsdag 12 maj ”Våra Sanningar”, fredag 13 maj ”Kompaniet”, lördag 14 maj ”Sweet but Psycho”. Helgen avslutas på söndag med utsåld live-pod ”Över min döda kropp”. Och nästa vecka blir det sex utsålda konserter med Thomas Di Leva i ”Changes”. Vi känner att vi lever på riktigt. Och allt är som vi önskar. Och sen har vi det vanliga ni vet…rekryteringar, semesterplanering, tusen små detaljer, blomlådor på balkongrummen som skall tas om hand, planering för sommarens serviceunderhåll, uppstarten i augusti, uniformerar som behöver strykas, datummärkning av lakanen som ska ses över, forecast skall göras, månadsbokslut fastställas, träden slår ut på Mariatorget, jycken Tobbe sover mest. Och jag hinner dra några padeltimmar, träna lite på gymet. På torsdag blir det en sväng till landet för att  klippa gräsmatta och ansa några ledsna träd!
Vi ses i vimlet hälsar
Jesper

 

Sova? Neeej jobba! Roligt då? Jaaaa!
21 april 2022

Var ska jag börja?


Vi har förhoppningsvis rundat den sista frostnatten och har nu äntligen kunnat smycka våra balkonger med nyplanterade balkonglådor. Den sköna röda markisen ger en varm inramning och balkongrummen går som ”smör i solsken” just nu! Vem vill inte sitta och njuta med utsikt över trädkronorna på Mariatorget? Boka ett balkongrum till dig själv här och nu, det är faktiskt inget att vänta på!
Och även om vi som stockholmare ”kan allt om Stockholm, sett allt, hört allt” så kan jag berätta att vår eminente concierge Sean Naughton har ”sett, hört och gjort” ännu mer! Sean avslöjar sina Stockholmshemligheter i sin unika blogg The Stockholm Tourist.Med täta mellanrum har vi s.k ”Rivalmöte” med alla medarbetare. I största möjliga mån vill jag att medarbetarna skall känna till allting först av alla. Här är delar av Rivalgänget samlat i Tavernan för genomgång inför öppningen den 29 april, vad händer i sommar, vad händer i höst,  gästrecensioner, ekonomi, what´s up och mycket mer. Och provsmakning såklart! Som på alla arbetsplatser har vi ibland också ”din mamma jobbar inte här” på agendan..! Idag har jag också haft nöjet att på riktigt få presentera vår nya ekonomichef Anna-Maria Larsson för alla Rivalare. Känns skönt att vi snabbt hamnade rätt i denna rekrytering och hittade Anna-Maria som har en bred bakgrund från såväl branschen som andra affärsområden. 


Sisådär 693 beslut per dag ska nu tas nu när bygget av nya Tavernan går in sitt absolut sista skede. Vilket av dessa tre markisförslag tror ni att jag valde? Time will tell, beslut är taget. Oåterkalleligt. ( Ett skönt ord som för övrigt gäller många av de där 693 besluten… )


Som jag tidigare berättat är vägglampetter just nu ”vår grej”. Men, vad har Netflixserien ”Inventing Anna”, cirka 37 minuter in i avsnitt 4, med saken att göra? Läs mer i vårt nyhetsrum här…och nu kan man nästa höra när högtalarna strömmar ut “Bobban Markovic Orkester” i bakgrunden.
Kära kunder, gäster, grannar och leverantörer, fredag 29 april kl 11.30 öppnar vi upp Tavernan med rum för alla – ute och inne! 

Tack för att du hänger med oss på vår Rivalresa här på Mariatorget,
Vi ses snart hälsar
Jesper

PS! Jo, bara en sak till. Under maj gästas vi av en rad heta live-poddar som ska köra inne i salongen, biljetterna går åt med raketfart. Livepodden ”Kompaniet” den 13 maj är snart helt utsåld men vi har själva köpt de bästa biljetterna! Dessa parkettbiljetter på rad 7 har vi paketerat med ett smålyxigt boende och garanterat bord i Rivals Bistro. Detta paket bokar du här, från 2275 kr per person. DS.

 


Tavernan – premiär 29 april!
29 mars 2022

Väldigt, väldigt mallig! Och väldigt, väldigt stolt över att kunna presentera Tavernan – en Rivalskapelse för alla som tycker om café, mat och vin! Vi öppnar fredag 29 april, då blir det åka av.

Hoppas ni gillar ljuslampetter för det gör vi! Det blir en skön installation av just sådana. Och så otroligt mycket mer. Allt finns att läsa i detalj här. Håll i, håll ut – snart öppnar Tavernan med Mariatorgets skönaste uteservering!
Tänt var det här!
Och ikväll säger vi stort tack och hej då till Magnus Uggla som gör sin avslutande föreställning i Rivals salong ikväll. Vilket fantastisk artist och vilken föreställning. Fem jordgubbar av fem möjliga.
Hälsar Jesper

 

Uppladdat och klart!
24 februari 2022

Nu har vi laddat upp inför våren! Här följer ett lååångt bloggavsnitt med bilder.
Nu har jag precis börjat återhämta mig från vårt sköna Rival-padelevent i fredags. Gick ut lite löst och bjöd in härliga och positiva kunder och leverantörer som jag vet gillar de gula bollarna och som har tävlingsinstinkt och nära till garv!

Uppsnack, nersnack, garv, tråkningar och fniss och en massa skämskuddar!
Danne, Mogge, Victoria, Monia, Hasse, Kenta, Andreas, Abris, Henke, Kenta, Håkan, Marcus, Lisa, Goran, Marcus K, Caroline och jag själv – vilken samling herre jösses. Vi hade lyckligtvis med oss fotograf /e-commercechefen Jesper Sandberg ( som för några timmar lämnade skrivbordet och alla sina dataskärmar på Rival ), dokumentation av denna eftermiddag var nödvändig. Alla dåliga slag, missade smashar och usla stoppbollar har retuscherats bort!
Killen till vänster, Danne, kollrade bort många herrar och kom etta i herrklassen. Tjejen i mitten, Victoria, vann damklassen och kammade hem ett par skidor. Tjusig rackethållning av Monia till höger.
Kvällens connoisseur Stefan (Abris), längst upp till vänster, sprattlade Danne i hälarna men fick se sig besegrad även av Mogge. Trea Abris, grattis! I röd tröja, vår stamgäst Goran, vars placeringar och servrar var rent läskiga att försöka parera. Med grön racket i handen, Rivals barchef Marcus, vilken stjärna, vilket tålamod! Längst upp till höger Hasse, gammal femkampare med OS och VM-meriter, inte f-n hjälpte det mot Danne, Mogge och Abris!

Stilstudie av undertecknad till vänster. En av Rivals bästa grannar, Andreas, till höger.. Vad månde bliva när han spelat ett par månader till. Hjälp.

Ibland stannar tiden liksom upp…och alla måste fundera, lägga upp taktik och klia sig i skägget en stund.

En annan god granne, Henrik, dagen till ära klädd i vitt…inte helt ofarlig i sina tights. Skadefronten då? Håkan som entusiastiskt sprang rakt in i glasväggen, fick en bristning/lårkaka men också snabb och proffsig omplåstring av Lisa. Kändes som Håkans åkomma försvann alltmer under kvällens middag.
Lisa i stilstudie, Henrik ifrågasätter ett domslut och Kenta och Håkan njuter av varandras sällskap ( typ de har känt varandra i 50 år…). Markus, längst ner till vänster i bilden… i en dansliknande padelsituation!

Och vad hände sen? Jo, Thomas Holst och hans sköna gäng på Padel Royal i Bromma  hade dukat upp lite god chark och kalla drycker. Mycket uppskattat. Följt av dusch och after shave/parfym i lagoma doser. En iskall god och förförisk drink serverades av Marcus team i Bistrobaren på Rival. Och nu har våra gäster som inte padlar även dykt upp för att vara med på kvällens middag.

En middag som blir en urläcker historia komponerad i symbios av Rivals köksmästare Robin och hans nya kollega som är med och startar upp verksamheten i ”gamla” Café Rival…no names nämns här, men vilka smaker! Det var bland godaste som serverats i vår sköna Bistro. Vinerna i toppklass, en prisutdelning på högsta nivå, härliga samtal, surriga och roliga, alla på topp, Rival sken från sin bästa sida…och jag somnade med ett lyckligt leende på läpparna!

Om en vecka, torsdag 3 mars, då hälsar vi Magnus Uggla och hela produktionen för ”Johnny the fucker” varmt välkomna till scenen på Rival. De stannar till 29 mars, många datum redan utsålda men flera datum erbjuder otroligt bra platser i salongen – köp biljetten här!.

Vi hörs snart igen,
Hälsar Jesper

 

Spikar, muttrar, full maskin på gång?
31 januari 2022

Jo, det har varit lite ryckigt med såväl bloggande som förutsättningarna för att driva hotell, barer, bistro, frukost, brunch, showarena…nu hoppas vi att detta pandemielände snart ska vara förbi så att alla får vara friska och krya och att vi därmed får driva verksamheterna på vanliga premisser.

Nytt javisst!
Flera månader innan själva Hotel Rival öppnade 2003 så tjuvstartade vi med att öppna dörren till Café Rival. Det var mitten av maj 2003. Caféet blev snart ett välkommet tillskott inramat av det vackra Mariatorget. Det var många som tyckte om att besöka oss för frukost, fika, sallader, vin, luncher och tidiga middagar. Uteserveringen öppnade alltid tidigt på säsongen och väldigt ofta lyckades vi tajma in ett läckert april-snöfall lagom till att bord, stolar och soffor ställdes ut. Den 1 maj 2020 stängde vi Café Rival då pandemin inte längre gjorde det rimligt och möjligt att driva verksamheten. Sen den dagen har vi funderat och jobbat med olika idéer om vad vi ska göra den dagen pandemin är över och vi åter kan välkomna våra gäster i en miljö utan restriktioner och avstånd. Just avstånd mellan bord och gäster kännetecknar ju inte precis ett café.


Nu är det spikar, muttrar, målarfärg, möbeltyger, menyer och koncept högt och lågt – vi kommer öppna vårt nya XXXXX senare i vår! Nu vet vi vad vi ska göra och snart ska vi berätta! Här står jag tillsammans Calle, en av våra skickliga elektriker. Det är rätt många meter kabel och en mängd ålderdomliga elinstallationer som ska ersättas med hållbara och energisnåla alternativ.


Och visst blir man nyfiken? Men gör som Hala vår Op-manager, håll utkik! ( ni behöver inte stå på stegen dock) ni kan hålla koll på bloggen ! 


Alla kalenderbitare har ju koll på att det idag är 89 dagar kvar till Valborgsmässoafton men redan tidigt i april ( naturligtvis när snön faller ) så kommer vi att öppna uteserveringen. Blunda och tänk. Träden knoppar sig. Rosévinet krispar i glaset. Salladen smakar aldrig så gott som nu, köttbullarna har aldrig varit lika runda, kaffet smakar bättre än någonsin…som sagt, 89 dagar i till Valborg. Håll i håll ut! He he.
Hälsar
Jesper

December 2021

Nu har vi avverkat en köldknäpp, två veckor med kontroll av vaccinationsbevis, töväder, två advent, en lucia och toppat med några lussekatter. Våra gäster och konsertbesökare är stjärnor! Samarbetet mellan biljettrivarna och biljettinnehavarna är så bra, inga sura miner, alla förstår. Inga borttappade vacc-bevis, någon enstaka har glömt ett id-kort hemma men i stort sett har det gått fantastiskt smidigt.


Proffsiga bartenders i Bistrobaren i lördags – en oas för ”drink-lovers”.
Mina medarbetare kämpar och sliter, leendet på läpparna finns där liksom glimten i ögat – vilka krigare de är. Nu är det drygt två veckor kvar till årets stora final – nyårsafton. Innan dess har vi ett humorfyllt besök att den mångbegåvande Jesper Rönndahl. Idag och imorgon kväll kör han två shower per kväll kl 17.30 och kl 20.00. Torsdag till lördag äntligen ”En kväll med Petter”! Framflyttat sisådär 4 gånger. Vi avslutar veckan med de supermusikaliska ”Fröken Elvis” som tar över scenen och firar jul på söndagkväll kl 18.00.

Vilsen i ”julpannkakan”?
För den som är lite vilsen i ovan nämnda pannkaka så kan jag berätta att Rival som alltid har öppet för bar- och middagsgäster hela julhelgen. Så för den som vill glöm skinka, grönkål och sillsallad – vi kör härlig bistromeny och Watson´s barmeny. Nyårsafton blir det party i hela huset men självklart under ansvarsfyllda former med god space för alla. Sen ett dygn tillbaka har vi dragit igång ett nytt restaurang- och kassasystem, lika bra att testa när vi har som mest att göra. Vår ekonomichef Sara Lindblom är generalen bakom kulisserna av denna installation och Tobias Wikberg är den som tar spets operativt och leder sina medarbetare i bar- och bistro kring det nya systemet. Lite pirrigt är det. Men snart kommer även ni kära gäster märka av hur just betalningsdelen kommer snabbas upp väsentligt. Nu tar vi en sak i taget, lugnt och metodiskt.

Sopskaftet som stör
För egen del så är naprapaten just nu min närmaste vän. Känns som jag har ett sopskaft ( taggigt ) inopererat från nacken och nedåt. Jag tror det är värsta är bakom mig och att mina bästa stunder är framför mig. Och då tänker jag på ledighet, padel, jobb, padel, glögg, padel, jobb – i en rörig blandning. Som allt jag gör, tusen projekt på gång, allt ska landa inom sinom tid. Även sopskaftet ska ut!
Be nice mot varandra, koka gröten i god tid, vi ses väl före årsskiftet?
Hälsningar
Jesper 

 

 

Vaccinationsbevis, padel och adventspynt!
29 november 

Vi tar nya tag för att bidra till att förhindra smittspridningen av Covid-19. Den 1 december blir det, utöver sedvanlig biljettkontroll, även kontroll av giltiga vaccinationsbevis och id-kort. Redan nu vet vi att detta kommer bli en stor utmaning för oss eftersom vi på Rival inte riktigt har en konserthalls stora ytor att spela med. Nu jobbar vi med allt det praktiska för att stötta våra arrangörer som ansvarar för det praktiska med insläppet till salongen. Imorgon tisdag så kör vi ”genrep” och på onsdag är det skarpt läge när Klara Zimmergren äntligen kommer tillbaka med sin succeshow ”Allt kommer blir bra”. Det finns knappt 50 biljetter kvar att boka.


Snart är det jul i vårt hus och första advent är alltid något speciellt. Amaryllisarna vimlar runt, receptionen med concierge Sean och Madelene är fokuserade på alla gäster som checkat in eller är i antågande. Själv har jag, i princip, krossat styrelseordföranden i padel, två timmars spel på singelbana ( herregud, varenda boll ska man ju fixa själv till skillnad mot dubbel! ). Tanten stretade emot, bjöd på motstånd, ”svor, spottade och fräste” och framför allt – asgarvade! Hon lyckades med några snygga passeringar och jublade som en Wimbledonmästare. Själv hade jag cirka 2 timmar tennis i kroppen från kvällen innan och kunde skylla några halvdana bollar på det…tjoho! När jag skulle sätta mig i bilen för att åka därifrån så stod mitt pris=middagsvinet på temperering utanför bilen. Passade perfekt till kvällens ”Bookmaker”-toast!
Vi ses i veckan, full fart framåt – ta hand om er!
Hälsar The CEO-champ vs Chairman

Jesper

 

 

 

 

Världens bästa helg med Rivals medarbetare och Hybris på scenen!

16 november

Tack till Hybrisgänget med Pernilla, Hanna, Ola, Måns och Kim för en fantastisk långweekend på Rivals scen. Sju föreställningar på fyra dagar. 39000 kalorier och 2100 km, ungefär. Och vilken publik! Har ni ännu inte sett showen – boka biljett här!


Gäster i de flesta hotellrummen , fluffiga dundäcken och egyptiska bomullslakan! Och en trött och lycklig hotelldirektör. Och det checkar ständigt in sköna människor på Rival, jag vill ju liksom inte ens gå hem…vill ju inte missa någon eller något. I helgen hade vi ett härligt brudpar som kom med släkt och familj till Rival efter vigseln i Stadshuset. Brudparet är stamgäster på Rival och vi är så glada att de valde att ha sin bröllopsmiddag i vår Bistro och bröllopsnatten i vårt kanske mest romantiska rum på våning 7. Nu samlar vi ihop oss i vardagen, tar lite frisk luft, rastar Tobbe på Mariatorget, ”lappar och lagar” lite här och där, berömmer någon lite extra. Noterar att vår e-commerce-manager Jesper Sandberg gör ett fantastiskt jobb i de världsomspännande systemen för rumsbokningar. Plus att han även hinner gå en fotokurs på Fotografiska en dag i veckan. Och har två kids!
Nu på torsdag 18/11 VÄRLDSPREMIÄR för Brynolf & Ljung – STALKER! Missa inte de två kommande helgerna med dessa obegripligt skickliga magiker. Vi ses i vimlet, jag har röda skor på mig, mig trollar man inte bort! 

Jesper

 

 

 

Plopp, Bo Kaspers och annat magiskt
8 oktober 2021

I går kväll var det äntligen dax! Att bara få se alla cases med grejjer som natten till igår lastats in för Bo Kaspers Orkester, ja då är det bättre än julafton! Sisådär 540 dagar dagar sen det spelades, musicerades eller skrattades i vår salong. I går kväll var det äntligen dags igen! BKO spelar även ikväll och två gånger imorgon lördag. Fåtal biljetter finns kvar.  Och det lär bli fortsatt magiskt!

På tal om magiskt så är det just det att få hänga med köksmästare Robin och hans team Micke, Sebastian och Kajsa i köket. Att se dem i action och samtidigt få provsmaka rätter ( det är faktiskt en oerhört viktig del av mitt vd-jobb att göra det, alltså provsmaka…allt!  ). Jag är verkligen otroligt stolt över gänget i köket som dag ut och dag in levererar frukost, lunch, middag och ja allt som går att äta på hotellet. Otroligt gäng som nu preppar för fullt inför helgens middagar, bruncher, frukostar och room service!

Jodå, ibland måste man inspektera förråden och idag så var det lagret med Plopp som skulle provsmakas…tuff jobb men nå´n måste göra det…
Vi ses till helgen hälsar

Jesper

 

Happy days are here again – eller kosläpp på svenska?
28 september 2021


Vilken vecka vi har framför oss! Imorgon onsdag 29 september så försvinner de sista restriktionerna som påverkat vår bransch rejält i 18 månader. Norge valde att släppa loss en lördag och det blev naturligtvis rubriker eftersom norrmännen blev riktigt glada, så där dansande glada som bara norrmän kan bli. I Sverige släpper vi allt på veckans ”lagom-dag” en onsdag ( lill-lördag, se upp! )! Nu har vi  fullt upp med att ta hand om bordsbokningar i bistron och det är underbart roligt. Nu preppar vi för kung och fosterland, kylar skall fyllas, glas ska putsas, barstolar skall återplaceras i både Watson´s Bar och i Bistrobaren. Killarna från Åbro och bryggeriet från Vimmerby levererar  tusentals liter öl ). Sen kommer det pallvis med andra drycker – leveranserna ”övervakas” av Tobbe. Marcus, Rivals barchef, fyller på alla kylar och förråd. På bilden ser Marcus skönt förväntansfull ut! Och vi är så spända på att få se vår nyanställda bartenders ”in action” nu när fredag 1 oktober närmar sig. Med after work ( ett underbart ord i dessa tider ), musik, gäster som hänger vid bardisken, glada dörrvakter,, stämning, love is in the air. 

På fredag 1/10 spelar min gode vän Robert Plaszczyk som är välkänd profil på Södermalm inom musik och ja just det även inom fotboll (lagtillhörighet får ni gissa er till). Robert drar igång i Watson´s Bar från 17.00.

Hoppas vi ses här på plats!
Jesper 

 

 

 

 

En hotelldirektör är ju inget utan sina medarbetare!
22 september 2021


Tänk om jag kunde skriva att jag hade gröna fingrar… Den som har burit ner alla blomlådor från alla balkongrum och sviter, slängt gammalt och planterat nytt är Hala ( den starkaste Operations managern man kan ha på ett hotell ). Så nu har vi vacker ljung med dekorativ murgröna i vår blomlådor – hösten och vintern kan komma!


Här är Em som sköter frukost köket i dag! Jag är så glad att Em och hennes kollegor är extremt morgonpigga. Om jag hade haft Ems jobb så hade Rival troligen varit ett hotell utan frukost! Frukosten är ju dagens viktigaste mål har ”någon” sagt, oklart vem, men vi håller med! Utöver frukostbuffén kan du alltid beställa ännu mer varm mat från en á la carte frukostmeny och självklart utan extra kostnad. Min favorit är ”Egg Florentine” som ni kan pröva om ni bor på hotellet eller bara vill äta en skön frukost. Blir ett kort inlägg idag. Vi vässar för fullt med att köra igång alla våra fria aktiviteter det vill säga barhäng, after work, konserter och underhållning. Vi har några fåtal showpaket kvar…
Lite stressad hälsar
Jesper

 

 

Finns det något härligare?
14 september 2021

Ett de luxe rum med utsikt över Mariatorget. I ljuva september. En grande hotellfrukost som på helgen serveras till 11.30 …visst är det svårt att motstå

Oavsett om man håller på Brage, Hammarby, Arsenal eller Tottenham – den 14 oktober är första kvällen med Erik Niva och Håkan Andersson på Rivals scen! En live podcast i två och en halv timme inklusive en härlig paus! Vad sägs? Biljetterna släpps upp imorgon onsdag 15 september…

Livet på Rival är trots allt så både roligare och mer lustbetonat nu sedan nedräkningen till 29 september har börjat. Det är mycket som ska göras men en hel del är redan klart och väntar bara på själva startskottet. Energi i kombination med förväntan är en härlig känsla. Några som har energi att beundra är våra hjältar och hjältinnor på housekeeping ( svenskengelska ).

Om jag tycker att det är ”jobbigt” att bädda min egen säng så är det en bagatell jämfört med vår städpersonal som ibland över hundra sängar om dagen. ”Avreserum” – då skall allting storstädas, linnet skall bort, noggrannhet, påfyllning, avtorkning, puts, fix allting systematiserat. ”Stannarum” – det är när gästen bort mer än en natt och då är det en annan typ av städning. Sen har vi ju lyxen med ”Turn-down-service” i de lite dyrare rumskategorierna och det är när vi knackar på dörren någon gång på kvällen. Då byter vi handdukar, gör rent i badrummet, ”bäddar upp sängen och nattar rummet”. Avslutningsvis placeras vattenflaskor på nattduksbordet, papperskorgen töms, skjortor hängs upp och skorna ställs i ordning. Vi ”avslutningspiffar” med att tända några lampor med mjuk belysning. Nu är rummet ”törnat” och när hotellgästen kommer tillbaka till sitt rum så vill att det skall kännas välkomnande, lite hemma och behagligt. Så ja, vår städpersonal är en oerhört uppskattad yrkesgrupp här på Rival. Nu är du säkert jätteintresserad av allt spännande som finns på hotellrummen – å vad roligt – här kommer mer spännande läsning för den nyfikne! 

Vi ses i hotellkorridoren!
Hälsar Jesper

 

 

Jag väntar på 734 personer!
6 september 2021


Ja, här står jag och hoppas att det snart kan komma 734 personer och göra mig sällskap på en konsert eller föreställning inom en väldigt snar framtid! Det vore riktigt trevligt att få träffa er här på Rival inom kort – helst redan imorgon! Vi väntar på besked om när vi kan välkomna er tillbaka till vår vackra salong och alla fantastiska föreställningar, konserter och shower som är inplanerade. Vi vill känna pulsen när produktionsbolag, tekniker, projektledare och artister kommer in via lastintaget, alla laddade och förväntansfulla. Ljudet/oljudet (!) av en soundcheck, fixande med lampor, justeringar, sista genomgången – och sen helt tyst. Alla går till logerna och laddar. Teknikerna sätter sig på mixerplats, projektledarna justerar de sista detaljer, en klänning måste lagas, skalor skall sjungas, sorlet när publiken kommer in i salongen. Lamporna släcks. Gott folk, nu har lamporna varit släckta i 18 månader och vi hör ingen musik, inga röster, inga skratt.


Salongen på Rival invigdes 1937 av självaste Karl-Gerhard som stod för invigningstal och underhållning. Då 1200 platser, idag 735 bekväma stolar. Byggnaden, som idag heter Hotel Rival, blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Fastigheten ritades av arkitekt Rolf Hagstrand och dansken Markus Madrid Lorentzon stod för den art deco-inspirerade inredningen som inte minst är tydlig just i salongen. Läs mer om denna historia och andra Rival-historier här.

 

Basse, Arne och äggröra
2 september 2021

Tack för all respons som jag fick igår när vi gick live med Rivalbloggen.
Idag är inte igår och mycket har hänt. När jag återvände från ett möte så satt Basse, en skön blandras i sexårsåldern, bekvämt placerad i min stol. Redo att ta itu med resten av dagen. Basses matte är Karin Johnson, Rivals scenchef, och Basse huserar under hennes skrivbord ungefär 90% av dagen. Basse går efter ett stabilt schema: 07.00 ankomst till Rival, 10.30 prommis, följt av en lång tupplur, lite gläfs, 14.30 eftermiddagspromenad, 16.00 hemgång på mattes vespa.

Arne får huset att snurra
Undantaget för Basses ”lugna gata” blir när vår fastighetsgeneral Arne Lyman dyker upp med leverantörer som skramlar med verktyg och liksom stör Basse. Alla dagar börjar dock bra för denna charmiga  jycke. Det blir skinka direkt vid ankomst runt 07.00, nattpersonalen har typ alla morgnar i veckan finfina skinkbitar i beredskap när Basse stämplar in. Apropå Arne så är det utan tvekan så att ingen kan som han skramla och styra upp rör, leverantörer, trasiga dörrar, kontrollera larm och minst tusen andra saker. Vi har något som heter ”Arnes kontor” och där kan vi i hygglig ordning finna klenoder från tidigt 80-tal. Och ultramoderna saker från i morse. Arne är av den unika sorten som ingen av oss kan vara utan även om vi ibland kan vara  oeniga om i vilken ordning saker ska göras. Systematiskt säger Arne. Fort. Nu. Säger jag och mina medarbetare. Det blir som Arne säger. Och alltid med bra resultat. Förresten, varför kallar vi som jobbar på hotellet för ”huset”? Ja, det ska jag berätta någon gång. Det finns fortfarande några få bord kvar att boka till helgens brunch om man råkar gillar sushi, ostron, krämig äggröra och amerikanska pannkakor  vill säga..! Vi hörs hälsar Jesper

 

Premiärblogg – idag är det Rivals 18-års dag!
1 september 2021

Hej alla Rivalvänner!
Idag är det en mycket speciell dag som jag vill uppmärksamma genom att starta Rivalbloggen.
För er som inte känner mig så är mitt namn Jesper Henryson, jag lystrar till ”Jeppe” och bredvid mig sitter Tobias, som inte hör så bra, men som oftast kallas Tobbe. Vi är en del av teamet på Rival, jag och Tobbe. Han slöar mest emedan jag arbetar som vd! Och det jobbet är ju lite av en utmaning i dessa tider men på något sätt så blir även pandemitider ”en vardag” om än med alltför många tråkiga sidoeffekter.

Vi längtar och väntar!
Jag och medarbetarna på Rival är ständigt i längtan och väntans tider. Vi väntar på positiva besked om nedåtgående smittspridning, höga volymer av vaccinerade, släppta restriktioner – vad som helst bara någon av de styrande kommunicerar med oss om vad vi har att förhålla oss till från och med september! Just nu ägnar vi mycket tid åt ”gissningslekar” och konkret planering. Vi vill öppna vår underbara salong med plats för 735 i publiken. Vi längtar efter våra artister, underhållare, tekniker och produktionsbolag som tvingats flytta fram sina föreställningar upp till sex gånger på 18 månader. Vi vill ha gäster som skrattar och hänger vid bardisken. Vi vill se stora sällskap som inte behöver hålla avstånd. Vi vill också att våra medarbetare skall känna sig säkra när de träffar sina gäster. Rivals medarbetare har under dessa 18 månader verkligen visat vad tålamod, uthållighet och flexibilitet betyder. Nu längtar vi alla efter ett normalläge!

Show must go on
Men även i icke-normala tider måste vi såklart ha roligt och känna framtidstro. Och det betyder bland annat att vi arbetar med planeringen för nyöppning av delvis förändrad verksamhet i Café Rivals lokaler. Vi stängde caféet den 1 maj förra året och har under senaste halvåret använt utrymmet som ett ”back of house” för Watson´s Ute. Följ min blogg där nyheten kommer först! Vi betraktar även tråkiga renoveringar som roliga! Så under april fram till nu har vi renoverat alla våra balkonger som hör till de luxe rummen som vetter ut mot Mariatorget. Redan i mars bytte vi alla bruna markiser till röda – vår fasad blev som ny och utstrålar en skön värme! En annan rolig aktivitet är att vi nyanställer personal – såväl nya som före detta Rivalare som kommer tillbaka. Vi letar efter ytterligare några stjärnor så titta gärna på våra platsannonser,

Varför är den 1 september så speciellt?
Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival – Sveriges första boutiquehotell. Det var en måndag och fortfarande sensommarvarmt. Och jag fått berättat för mig att dörrarna slogs upp prick kl 12.00 efter 15 månaders stängning och byggnation –läs hela storyn Om Rival här. Två år senare, 2005, började jag arbeta som Rivals Food & Beverage manager för att sedan 2010 gå vidare till mitt första jobb som hotelldirektör. Det blev sju spännande år inom hotell, restaurang och teateretablissemang. Våren 2017 ringde Rivals vd Caroline Eriksson och Rivals ägare Benny Andersson och ville träffa mig. Den 1 september 2017 började jag som vd på Hotel Rival. Läs pressmeddelandet här om du vill! Vilken resa det har blivit tillsammans med Rivals medarbetare, kunder och leverantörer.

Den här premiärbloggen blev naturligtvis lång – men den ger lite bakgrund. Nästa gång vi hörs så blev det lite mer ”bakom kulisserna”. Nu ska jag ta en promenad med Tobbe runt hans favoritbuskar och trädstammar på Mariatorget. Snacka med några av de andra hundägarna/gästerna och sen blir möte med vår e-commerce-och bokningsgeneral Jesper Sandberg. Vi ska prata om en lansering som sker inom 48 timmar…Och om Du har det lite småtrist till helgen så bjuder Mariatorget på solsken och Watson´s Ute serverar fräscha drinkar med och utan alkohol.

Vi hörs snart igen!
Jesper

Spikar, muttrar, full maskin på gång?
31 januari 2022

Jo, det har varit lite ryckigt med såväl bloggande som förutsättningarna för att driva hotell, barer, bistro, frukost, brunch, showarena…nu hoppas vi att detta pandemielände snart ska vara förbi så att alla får vara friska och krya och att vi därmed får driva verksamheterna på vanliga premisser.

Nytt javisst!
Flera månader innan själva Hotel Rival öppnade 2003 så tjuvstartade vi med att öppna dörren till Café Rival. Det var mitten av maj 2003. Caféet blev snart ett välkommet tillskott inramat av det vackra Mariatorget. Det var många som tyckte om att besöka oss för frukost, fika, sallader, vin, luncher och tidiga middagar. Uteserveringen öppnade alltid tidigt på säsongen och väldigt ofta lyckades vi tajma in ett läckert april-snöfall lagom till att bord, stolar och soffor ställdes ut. Den 1 maj 2020 stängde vi Café Rival då pandemin inte längre gjorde det rimligt och möjligt att driva verksamheten. Sen den dagen har vi funderat och jobbat med olika idéer om vad vi ska göra den dagen pandemin är över och vi åter kan välkomna våra gäster i en miljö utan restriktioner och avstånd. Just avstånd mellan bord och gäster kännetecknar ju inte precis ett café.


Nu är det spikar, muttrar, målarfärg, möbeltyger, menyer och koncept högt och lågt – vi kommer öppna vårt nya XXXXX senare i vår! Nu vet vi vad vi ska göra och snart ska vi berätta! Här står jag tillsammans Calle, en av våra skickliga elektriker. Det är rätt många meter kabel och en mängd ålderdomliga elinstallationer som ska ersättas med hållbara och energisnåla alternativ.


Och visst blir man nyfiken? Men gör som Hala vår Op-manager, håll utkik! ( ni behöver inte stå på stegen dock) ni kan hålla koll på bloggen ! 


Alla kalenderbitare har ju koll på att det idag är 89 dagar kvar till Valborgsmässoafton men redan tidigt i april ( naturligtvis när snön faller ) så kommer vi att öppna uteserveringen. Blunda och tänk. Träden knoppar sig. Rosévinet krispar i glaset. Salladen smakar aldrig så gott som nu, köttbullarna har aldrig varit lika runda, kaffet smakar bättre än någonsin…som sagt, 89 dagar i till Valborg. Håll i håll ut! He he.
Hälsar
Jesper

 

Snart målgång 2021 – men först, Rönndahl, Petter och Elvis och sen julafton och nyårsafton!
14 december 2021

Nu har vi avverkat en köldknäpp, två veckor med kontroll av vaccinationsbevis, töväder, tredje advent, en luciadag och toppat med några lussekatter. Våra gäster och konsertbesökare är stjärnor! Samarbetet mellan biljettrivarna och biljettinnehavarna är så bra, inga sura miner, alla förstår. Inga borttappade vacc-bevis, någon enstaka har glömt ett id-kort hemma men i stort sett har insläppet till salongen gått fantastiskt smidigt.


Proffsiga bartenders i Bistrobaren i lördags – en oas för ”drink-lovers”.
Mina medarbetare kämpar och sliter, leendet på läpparna finns där liksom glimten i ögat – vilka krigare de är. Nu är det drygt två veckor kvar till årets stora final – nyårsafton. Innan dess har vi ett humorfyllt besök av den mångbegåvande Jesper Rönndahl. Idag och imorgon kväll kör han två shower per kväll kl 17.30 och kl 20.00. Torsdag till lördag äntligen ”En kväll med Petter”! Framflyttat sisådär 4 gånger. Vi avslutar veckan med de supermusikaliska ”Fröken Elvis” som tar över scenen och firar jul på söndagkväll kl 18.00.

Vilsen i ”julpannkakan”?
För den som är lite vilsen i ovan nämnda pannkaka så kan jag berätta att Rival som alltid har öppet för bar- och middagsgäster hela julhelgen. Så för den som vill glömma skinka, grönkål och sillsallad – vi kör härlig bistromeny och Watson´s barmeny. Nyårsafton blir det party i hela huset men självklart under ansvarsfyllda former med gott om space för alla. Sen ett dygn tillbaka har vi dragit igång ett nytt restaurang- och kassasystem, lika bra att testa när vi har som mest att göra. Vår ekonomichef Sara Lindblom är generalen bakom kulisserna av denna installation och Tobias Wikberg är den som tar spets operativt och leder sina medarbetare i bar- och bistro kring det nya systemet. Lite pirrigt är det. Men snart kommer även ni kära gäster märka av hur just betalningsdelen kommer snabbas upp väsentligt. Nu tar vi en sak i taget, lugnt och metodiskt.

Sopskaftet som stör
För egen del så är naprapaten just nu min närmaste vän. Känns som jag har ett sopskaft ( taggigt ) inopererat från nacken och nedåt. Jag tror det är värsta är bakom mig och att mina bästa stunder är framför mig. Och då tänker jag på ledighet, padel, jobb, padel, glögg, padel, jobb – i en rörig blandning. Som allt jag gör, tusen projekt på gång, allt ska landa inom sinom tid. Även sopskaftet ska ut!
Be nice mot varandra, koka gröten i god tid, vi ses väl före årsskiftet?
Hälsningar
Jesper 

 

 

Vaccinationsbevis, padel och adventspynt!
29 november 

Vi tar nya tag för att bidra till att förhindra smittspridningen av Covid-19. Den 1 december blir det, utöver sedvanlig biljettkontroll, även kontroll av giltiga vaccinationsbevis och id-kort. Redan nu vet vi att detta kommer bli en stor utmaning för oss eftersom vi på Rival inte riktigt har en konserthalls stora ytor att spela med. Nu jobbar vi med allt det praktiska för att stötta våra arrangörer som ansvarar för det praktiska med insläppet till salongen. Imorgon tisdag så kör vi ”genrep” och på onsdag är det skarpt läge när Klara Zimmergren äntligen kommer tillbaka med sin succeshow ”Allt kommer blir bra”. Det finns knappt 50 biljetter kvar att boka.


Snart är det jul i vårt hus och första advent är alltid något speciellt. Amaryllisarna vimlar runt, receptionen med concierge Sean och Madelene är fokuserade på alla gäster som checkat in eller är i antågande. Själv har jag, i princip, krossat styrelseordföranden i padel, två timmars spel på singelbana ( herregud, varenda boll ska man ju fixa själv till skillnad mot dubbel! ). Tanten stretade emot, bjöd på motstånd, ”svor, spottade och fräste” och framför allt – asgarvade! Hon lyckades med några snygga passeringar och jublade som en Wimbledonmästare. Själv hade jag cirka 2 timmar tennis i kroppen från kvällen innan och kunde skylla några halvdana bollar på det…tjoho! När jag skulle sätta mig i bilen för att åka därifrån så stod mitt pris=middagsvinet på temperering utanför bilen. Passade perfekt till kvällens ”Bookmaker”-toast!
Vi ses i veckan, full fart framåt – ta hand om er!
Hälsar The CEO-champ vs Chairman

Jesper
PS! 2-5 december kommer den här unika killen till Rival DS!

 

Världens bästa helg med sköna gäster, Rivals medarbetare och Hybris på scenen!

16 november 2021

Tack till ”Hybrisgänget” med Pernilla, Hanna, Ola, Måns och Kim för en fantastisk långweekend på Rivals scen. Sju föreställningar på fyra dagar. Förbränning: 39480 kalorier och 2100 km, ungefär. Och vilken publik! Har ni ännu inte sett showen – boka biljett här!

Härliga och glada gäster i hotellrummen, fluffiga dundäcken och egyptiska bomullslakan! Och en trött men lycklig hotelldirektör. Och det checkar ständigt in sköna människor på Rival, jag vill liksom inte åka från jobbet…kan ju missa någon eller något. I helgen hade vi ett härligt brudpar som kom till Rival med släkt och familj efter vigseln i Stadshuset. Brudparet är stamgäster på Rival och vi är så glada att de valde att inta sin bröllopsmiddag i Rivals Bistro och tillbringa bröllopsnatten i en romantisk svit på våning 7.
Nu samlar vi ihop oss i vardagen, tar lite frisk luft, rastar Tobbe på Mariatorget, ”lappar och lagar” lite här och där, berömmer någon lite extra. Noterar att vår e-commerce-manager Jesper Sandberg gör ett fantastiskt jobb i de världsomspännande systemen för rumsbokningar. Plus att han även hinner gå en fotokurs på Fotografiska en dag i veckan. Och har två kids!
Slutligen, något att se fram emot med start på torsdag 18/11 VÄRLDSPREMIÄR för Brynolf & Ljung – STALKER! Missa inte de två kommande helgerna med dessa obegripligt skickliga magiker. Vi ses i vimlet, jag har röda skor på mig, mig trollar man inte bort! 

Jesper


Kakor, godis, ostbågar och vatten!
22 oktober 2021


Mitt löfte från tidigare i veckan – en ”uppbullad” loge! Det är klart att våra artister, tekniker och produktion ska ha härliga grejer i logen. Efter spelningarna blir det ofta nattamat, antingen i Bistron eller här nere i stora logen. 
Nu är klockan 15.24! Hej Fredag!


Och här är Rivalgänget som arbetar med scenen;  fr v Andrea, Antoine och i fronten Karin. Ikväll är det dags för den sjätte av Bo Kaspers nio konserter på Rival i oktober. Fåtal biljetter kvar. Alldeles strax startar veckans After Work i Watson´s Bar – vi ses där!
Hälsar  Jesper 

 

Världens bästa helg med ”When We Were Kings
Tack till Erik Niva, Håkan Andreasson & All Things Live!
18 oktober 2021


Hej på er, dags för lite kaffe!
Det blev ju ett hiskeligt drag under helgen då salongen var full med publik som formligen älskar fotboll, Erik och Håkan och deras livepodcast ”When We Were Kings”.
Vad ska man säga om detta mer än att det var helt fantastiskt! Jag själv gillar fotboll men kunde inte ana hur bra denna föreställning var med allt som kretsar kring fotboll, stort och smått, initierat och detaljerat. Helt underbart! ( Nu tycker jag dock att Erik och Håkan dock pratade väldigt lite om IK Brage…obegripligt ha ha! ) 


Här är jag utanför en av våra loger. Nästa vecka ska jag visa hur vi ”bullar” upp i logerna inför artisternas ankomst. Apropå ”bulla upp”, jag åt vår brunchbuffé i helgen och den var så härlig som den bara kan bli sen vi toppade laget med ostron och sushi. Ja, jag vet det är svårt att få bord till vår brunch men man kan alltid chansa på en drop in! Tänk november. Tänk Boka bord. Klicka här!  


Foto Karin Johnson, scenchef Rival
Nu på torsdag kommer våra favoriter tillbaka till Rival och de kör 5 konserter torsdag-söndag – Bo Kaspers Orkester (produktionsbolag Lifeline). Finns fortfarande biljetter kvar, boka här.

Hörs nästa vecka!
Jesper

 

Plopp, Bo Kaspers och annat magiskt
8 oktober 2021

I går kväll var det äntligen dax! Att bara få se alla cases med grejjer som natten till igår lastades inför Bo Kaspers Orkester, ja då är det bättre än julafton! Sisådär 540 dagar dagar sen det spelades, musicerades eller skrattades i vår salong. I går kväll var det äntligen dags igen! BKO spelar även ikväll och två gånger imorgon lördag. Fåtal biljetter finns kvar. Och det lär bli fortsatt magiskt!

På tal om magiskt så är det just det att få hänga med köksmästare Robin och hans team Micke, Sebastian och Kajsa i köket. Att se dem i action och samtidigt få provsmaka rätter ( det är faktiskt en oerhört viktig del av mitt vd-jobb att göra det, alltså provsmaka…allt!  ). Jag är verkligen otroligt stolt över gänget i köket som dag ut och dag in levererar frukost, lunch, middag och ja allt som går att äta på hotellet. Otroligt gäng som nu preppar för fullt inför helgens middagar, bruncher, frukostar och room service!

Jodå, ibland måste man inspektera förråden och idag så var det lagret med Plopp som skulle provsmakas…tufft jobb men nå´n måste göra det…
Vi ses till helgen hälsar

Jesper

 

Happy days are here again – eller kosläpp på svenska?
28 september 2021


Vilken vecka vi har framför oss! Imorgon onsdag 29 september så försvinner de sista restriktionerna som påverkat vår bransch rejält i 18 månader. Norge valde att släppa loss en lördag och det blev naturligtvis rubriker eftersom norrmännen blev riktigt glada, så där dansande glada som bara norrmän kan bli. I Sverige släpper vi allt på veckans ”lagom-dag” en onsdag ( lill-lördag, se upp! )! Nu har vi  fullt upp med att ta hand om bordsbokningar i bistron och det är underbart roligt. Nu preppar vi för kung och fosterland, kylar skall fyllas, glas ska putsas, barstolar skall återplaceras i både Watson´s Bar och i Bistrobaren. Killarna från Åbro och bryggeriet från Vimmerby levererar tusentals liter öl. Sen kommer det pallvis med andra drycker – leveranserna ”övervakas” av Tobbe. Marcus, Rivals barchef, fyller på alla kylar och förråd. På bilden ser Marcus skönt förväntansfull ut! Och vi är så spända på att få se vår nyanställda bartenders ”in action” nu när fredag 1 oktober närmar sig. Med after work ( ett underbart ord i dessa tider ), musik, gäster som hänger vid bardisken, glada dörrvakter,, stämning, love is in the air. 

På fredag 1/10 spelar min gode vän Robert Plaszczyk som är välkänd profil på Södermalm inom musik och ja just det även inom fotboll (lagtillhörighet får ni gissa er till). Robert drar igång i Watson´s Bar från 17.00.

Hoppas vi ses här på plats!
Jesper

 


E
n hotelldirektör är ju inget utan sina medarbetare!
22 september 2021


Tänk om jag kunde skriva att jag hade gröna fingrar… Den som har burit ner alla blomlådor från balkongrum och sviter, slängt gammalt och planterat nytt är Hala ( den starkaste Operations managern man kan ha på ett hotell ). Så nu har vi vacker ljung med dekorativ murgröna i vår blomlådor – hösten och vintern kan komma!


Här är Em som sköter frukostköket i dag! Jag är så glad att Em och hennes kollegor är extremt morgonpigga. Om jag hade haft Ems jobb så hade Rival troligen varit ett hotell utan frukost! Frukosten är ju dagens viktigaste mål har ”någon” sagt, oklart vem, men vi håller med! Utöver frukostbuffén kan du alltid beställa ännu mer varm mat från en à la carte frukostmeny och självklart utan extra kostnad. Min favorit är ”Egg Florentine” som ni kan pröva om ni bor på hotellet eller bara vill äta en skön frukost. Blir ett kort inlägg idag. Vi vässar för fullt med att köra igång alla våra fria aktiviteter det vill säga barhäng, after work, konserter och underhållning. Vi har några fåtal showpaket kvar…
Lite stressad hälsar
Jesper

 

Finns det något härligare?
14 september 2021

Ett de luxe rum med utsikt över Mariatorget. I ljuva september. En grande hotellfrukost som på helgen serveras till 11.30 …visst är det svårt att motstå

Oavsett om man håller på Brage, Hammarby, Arsenal eller Tottenham – den 14 oktober är första kvällen med Erik Niva och Håkan Andersson på Rivals scen! En live podcast i två och en halv timme inklusive en härlig paus! Vad sägs? Biljetterna släpps upp imorgon onsdag 15 september…

Livet på Rival är trots allt både roligare och mer lustbetonat nu sedan nedräkningen till 29 september har börjat. Det är mycket som ska göras men en hel del är redan klart och nu väntar vi bara på själva startskottet. Energi i kombination med förväntan är en härlig känsla. Några som har beundransvärd energi är våra hjältar och hjältinnor på housekeeping ( ja,  svenskengelska ).

Om jag tycker att det är ”jobbigt” att bädda min egen säng så är det en bagatell jämfört med vår städpersonal som tillsammans ibland bäddar över hundra sängar om dagen. ”Avreserum” – då skall allting storstädas, linnet skall bort, noggrannhet, påfyllning, avtorkning, puts, fix allting systematiserat. ”Stannarum” – det är när gästen bor mer än en natt och då är det en annan typ av städning. Sen har vi ju lyxen med ”Turn-down-service” i de lite dyrare rumskategorierna och det är när vi knackar på dörren någon gång på kvällen. Då byter vi handdukar, gör rent i badrummet, ”bäddar upp sängen och nattar rummet”. Avslutningsvis placeras vattenflaskor på nattduksbordet, papperskorgen töms, skjortor hängs upp och skorna ställs i ordning. Vi ”avslutningspiffar” med att tända några lampor med mjuk belysning. Nu är rummet ”törnat” och när hotellgästen kommer tillbaka till sitt rum så vill vi  att det skall kännas välkomnande, lite hemma och behagligt. Så ja, vår städpersonal är en oerhört uppskattad yrkesgrupp här på Rival. Nu är du säkert jätteintresserad av allt spännande som finns på hotellrummen – å vad roligt – här kommer mer läsning för den nyfikne! 

Vi ses i hotellkorridoren!
Hälsar Jesper

 

Äntligen!!!
7 september 2021 kl 15.58

18 månaders väntan är över. Från vänster delar av Rivals team: Paula Nilsson HR-chef, Karin Johnson scenchef, Hala Michalak operativ chef och jag.

Idag meddelade regeringen att restriktionerna och deltagartak vid konsert, teater och show släpps den 29 september! Gissa om vi är glada! Superhappy! Vi är startklara för detta och välkomnar alla våra gäster till salongen! Vilken öppningsakt vi har den 7 oktober  – Bo Kaspers Orkester!  

Och inte nog med att restriktioner angående deltagarantal försvinner nu blir det åter tillåtet att t ex stå vid bardisken och umgås ( och vi har ju tre barer som ni kan hänga i! ) Ni kan sitta fler än 8 personer i ett sällskap – kanske en middag eller brunch hos oss kan ”komma lite handy” ( jag kan vara lite partiskt här…). Och konferenser kan vi ha på riktigt! För få eller många.

Konferenslokal Maria med tillhörande skön lounge. Upp till 22 personer kan sitta i våra 22 Eames-stolar och bara vara härligt kreativa! Sällan man längtar efter hösten men nu vill jag att 29 september skall komma med stormsteg! Fram tills dess så gäller självklart alla våra rutiner för att minska smittspridning av Covid-19.
Välkomna hälsar en alldeles galet lycklig Jesper.

 

Jag väntar på ytterligare 734 personer!
6 september 2021


Ja, här står jag och hoppas att det snart kan komma ytterligare 734 personer och göra mig sällskap på en konsert eller föreställning inom en väldigt snar framtid! Det vore riktigt trevligt att få träffa er här på Rival inom kort – helst redan imorgon! Vi väntar på besked om när vi kan välkomna er tillbaka till vår vackra salong och alla fantastiska föreställningar, konserter och shower som är inplanerade. Vi vill känna pulsen när produktionsbolag, tekniker, projektledare och artister kommer in via lastintaget, alla laddade och förväntansfulla. Ljudet/oljudet (!) av en soundcheck, fixande med lampor, justeringar, sista genomgången – och sen helt tyst. Alla går till logerna och laddar. Teknikerna sätter sig på mixerplats, projektledarna justerar de sista detaljer, en klänning måste lagas, skalor skall sjungas, sorlet när publiken kommer in i salongen. Lamporna släcks. Gott folk, nu har lamporna varit släckta i 18 månader och vi hör ingen musik, inga röster, inga skratt.


Salongen på Rival invigdes 1937 av självaste Karl-Gerhard som stod för invigningstal och underhållning. Då 1200 stolar, idag 735 bekväma stolar. Byggnaden, som idag heter Hotel Rival, blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Fastigheten ritades av arkitekt Rolf Hagstrand och dansken Markus Madrid Lorentzon stod för den art deco-inspirerade inredningen som inte minst är tydlig just i salongen. Läs mer om denna historia och andra Rival-historier här.

Hälsningar
Jesper

 

Basse, Arne och äggröra
2 september 2021

Tack för all respons som jag fick igår när vi gick live med Rivalbloggen.
Idag är inte igår och mycket har hänt. När jag återvände från ett möte så satt Basse, en skön blandras i sexårsåldern, bekvämt placerad i min stol. Redo att ta itu med resten av dagen. Basses matte är Karin Johnson, Rivals scenchef, och Basse huserar under hennes skrivbord stora delar av dagen. Basse går efter ett stabilt schema: 07.00 ankomst till Rival, 10.30 prommis, följt av en lång tupplur, lite gläfs, 14.30 eftermiddagspromenad, 16.00 hemgång på mattes vespa.

Arne får huset att snurra
Undantaget för Basses ”lugna gata” blir när vår fastighetsgeneral Arne Lyman dyker upp med hantverkare och leverantörer som skramlar med verktyg och liksom stör Basse. Alla dagar börjar dock bra för denna charmiga  jycke. Det blir skinka direkt vid ankomst runt 07.00, nattpersonalen har typ alla morgnar i veckan finfina skinkbitar i beredskap när Basse stämplar in. Apropå Arne så är det utan tvekan så att ingen kan som han skramla och styra upp rör, leverantörer, trasiga dörrar, kontrollera larm och minst tusen andra saker. Vi har något som heter ”Arnes kontor” och där kan vi i hygglig ordning finna klenoder från tidigt 80-tal. Och ultramoderna saker från i morse. Arne är av den unika sorten som ingen av oss kan vara utan även om vi ibland kan vara oeniga om i vilken ordning saker ska göras. Systematiskt säger Arne. Fort. Nu. Säger jag och mina medarbetare. Det blir som Arne säger. Och alltid med bra resultat.

Huset?
Förresten, varför kallar vi hotellet för ”huset”? Ja, det ska jag berätta någon gång. Det finns fortfarande några få bord kvar att boka till helgens brunch om man råkar gillar sushi, ostron, krämig äggröra och amerikanska pannkakor vill säga..! Vi hörs hälsar Jesper

 

Premiär för Rivalbloggen – idag fyller Rival 18 år
1 september 2021

 

Hej alla Rivalvänner!
Idag är det en mycket speciell dag som jag vill uppmärksamma genom att starta Rivalbloggen.
För er som inte känner mig så är mitt namn Jesper Henryson, jag lystrar till ”Jeppe” och bredvid mig sitter Tobias, som inte hör så bra, men som oftast kallas Tobbe. Vi är en del av teamet på Rival, jag och Tobbe. Han slöar mest emedan jag arbetar som vd! Och det jobbet är ju lite av en utmaning i dessa tider men på något sätt så blir även pandemitider ”en vardag” om än med alltför många tråkiga sidoeffekter.

Vi längtar och väntar!
Jag och medarbetarna på Rival är ständigt i längtan och väntans tider. Vi väntar på positiva besked om nedåtgående smittspridning, höga volymer av vaccinerade, släppta restriktioner – vad som helst bara någon av de styrande kommunicerar med oss om vad vi har att förhålla oss till från och med september! Just nu ägnar vi mycket tid åt ”gissningslekar” och konkret planering. Vi vill öppna vår underbara salong med plats för 735 i publiken. Vi längtar efter våra artister, underhållare, tekniker och produktionsbolag som tvingats flytta fram sina föreställningar upp till sex gånger på 18 månader. Vi vill ha gäster som skrattar och hänger vid bardisken. Vi vill se stora sällskap som inte behöver hålla avstånd. Vi vill också att våra medarbetare skall känna sig säkra när de träffar sina gäster. Rivals medarbetare har under dessa 18 månader verkligen visat vad tålamod, uthållighet och flexibilitet betyder. Nu längtar vi alla efter ett normalläge!

Show must go on
Men även i icke-normala tider måste vi såklart ha roligt och känna framtidstro. Och det betyder bland annat att vi arbetar med planeringen för nyöppning av delvis förändrad verksamhet i Café Rivals lokaler. Vi stängde caféet den 1 maj förra året och har under senaste halvåret använt utrymmet som ett ”back of house” för Watson´s Ute. Följ min blogg där nyheten kommer först! Vi betraktar även tråkiga renoveringar som roliga! Så under april fram till nu har vi renoverat alla våra balkonger som hör till de luxe rummen som vetter ut mot Mariatorget. Redan i mars bytte vi alla bruna markiser till röda – vår fasad blev som ny och utstrålar en skön värme! En annan rolig aktivitet är att vi nyanställer personal – såväl nya som före detta Rivalare som kommer tillbaka. Vi letar efter ytterligare några stjärnor så titta gärna på våra platsannonser,

Varför är den 1 september så speciellt?
Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival – Sveriges första boutiquehotell. Det var en måndag och fortfarande sensommarvarmt. Och jag fått berättat för mig att dörrarna slogs upp prick kl 12.00 efter 15 månaders stängning och byggnation –läs hela storyn Om Rival här. Två år senare, 2005, började jag arbeta som Rivals Food & Beverage manager för att sedan 2010 gå vidare till mitt första jobb som hotelldirektör. Det blev sju spännande år inom hotell, restaurang och teateretablissemang. Våren 2017 ringde Rivals vd Caroline Eriksson och Rivals ägare Benny Andersson och ville träffa mig. Den 1 september 2017 började jag som vd på Hotel Rival. Läs pressmeddelandet här om du vill! Vilken resa det har blivit tillsammans med Rivals medarbetare, kunder och leverantörer.

Den här premiärbloggen blev naturligtvis lång – men den ger lite bakgrund. Nästa gång vi hörs så blev det lite mer ”bakom kulisserna”. Nu ska jag ta en promenad med Tobbe runt hans favoritbuskar och trädstammar på Mariatorget. Snacka med några av de andra hundägarna/gästerna och sen blir möte med vår e-commerce-och bokningsgeneral Jesper Sandberg. Vi ska prata om en lansering som sker inom 48 timmar…Och om Du har det lite småtrist till helgen så bjuder Mariatorget på solsken och Watson´s Ute serverar fräscha drinkar med och utan alkohol.

Vi hörs snart igen!
Jesper

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Copyright © 2024 Rival Hotel