fbpx

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka

Rivalbloggen

Skriven av mig Jesper Henrysson, vd Hotel Rival. Det blir stort och smått. Framför och bakom kulisserna. Skratt, suck, stön, nyheter mer mera.

Världens bästa helg med ”When We Were Kings
Tack till Erik Niva, Håkan Andreasson & All Things Live!
18 oktober 2021


Hej på er, dags för lite kaffe!
Det blev ju ett hiskeligt drag under helgen då salongen var full med publik som formligen älskar fotboll, Erik och Håkan och deras livepodcast  When We Were Kings”.
Vad ska man säga om detta mer än att det var helt fantastiskt! Jag själv gillar fotboll men kunde inte ana hur bra denna föreställning var med allt som kretsar kring fotboll, stort och smått, initierat och detaljerat. Helt underbart! ( Nu tycker jag dock att Erik och Håkan dock pratade väldigt lite om IK Brage…obegripligt ha ha! )


Här är jag utanför en av våra loger. Nästa vecka ska jag visa hur vi “bullar” upp i logerna inför artisternas ankomst. Apropå “bulla upp”, jag åt vår brunchbuffé i helgen och den var så härlig som den bara kan bli sen vi toppade laget med ostron och sushi. Ja, jag vet det är svårt att få bord till vår brunch men man kan alltid chansa på en drop in! Tänk november. Tänk Boka bord. Klicka här!  


Foto Karin Johnson, scenchef Rival
Nu på torsdag kommer våra favoriter tillbaka till Rival och de kör 5 konserter torsdag-söndag – Bo Kaspers Orkester (produktionsbolag Lifeline). Finns fortfarande biljetter kvar, boka här.

Hörs nästa vecka!
Jesper

 

Plopp, Bo Kaspers och annat magiskt
8 oktober 2021

I går kväll var det äntligen dax! Att bara få se alla cases med grejjer som natten till igår lastades inför Bo Kaspers Orkester, ja då är det bättre än julafton! Sisådär 540 dagar dagar sen det spelades, musicerades eller skrattades i vår salong. I går kväll var det äntligen dags igen! BKO spelar även ikväll och två gånger imorgon lördag. Fåtal biljetter finns kvar. Och det lär bli fortsatt magiskt!

På tal om magiskt så är det just det att få hänga med köksmästare Robin och hans team Micke, Sebastian och Kajsa i köket. Att se dem i action och samtidigt få provsmaka rätter ( det är faktiskt en oerhört viktig del av mitt vd-jobb att göra det, alltså provsmaka…allt!  ). Jag är verkligen otroligt stolt över gänget i köket som dag ut och dag in levererar frukost, lunch, middag och ja allt som går att äta på hotellet. Otroligt gäng som nu preppar för fullt inför helgens middagar, bruncher, frukostar och room service!

Jodå, ibland måste man inspektera förråden och idag så var det lagret med Plopp som skulle provsmakas…tufft jobb men nå´n måste göra det…
Vi ses till helgen hälsar

Jesper

 

Happy days are here again – eller kosläpp på svenska?
28 september 2021


Vilken vecka vi har framför oss! Imorgon onsdag 29 september så försvinner de sista restriktionerna som påverkat vår bransch rejält i 18 månader. Norge valde att släppa loss en lördag och det blev naturligtvis rubriker eftersom norrmännen blev riktigt glada, så där dansande glada som bara norrmän kan bli. I Sverige släpper vi allt på veckans “lagom-dag” en onsdag ( lill-lördag, se upp! )! Nu har vi  fullt upp med att ta hand om bordsbokningar i bistron och det är underbart roligt. Nu preppar vi för kung och fosterland, kylar skall fyllas, glas ska putsas, barstolar skall återplaceras i både Watson´s Bar och i Bistrobaren. Killarna från Åbro och bryggeriet från Vimmerby levererar tusentals liter öl. Sen kommer det pallvis med andra drycker – leveranserna “övervakas” av Tobbe. Marcus, Rivals barchef, fyller på alla kylar och förråd. På bilden ser Marcus skönt förväntansfull ut! Och vi är så spända på att få se vår nyanställda bartenders “in action” nu när fredag 1 oktober närmar sig. Med after work ( ett underbart ord i dessa tider ), musik, gäster som hänger vid bardisken, glada dörrvakter,, stämning, love is in the air. 

På fredag 1/10 spelar min gode vän Robert Plaszczyk som är välkänd profil på Södermalm inom musik och ja just det även inom fotboll (lagtillhörighet får ni gissa er till). Robert drar igång i Watson´s Bar från 17.00.

Hoppas vi ses här på plats!
Jesper

 


E
n hotelldirektör är ju inget utan sina medarbetare!
22 september 2021


Tänk om jag kunde skriva att jag hade gröna fingrar… Den som har burit ner alla blomlådor från balkongrum och sviter, slängt gammalt och planterat nytt är Hala ( den starkaste Operations managern man kan ha på ett hotell ). Så nu har vi vacker ljung med dekorativ murgröna i vår blomlådor – hösten och vintern kan komma!


Här är Em som sköter frukostköket i dag! Jag är så glad att Em och hennes kollegor är extremt morgonpigga. Om jag hade haft Ems jobb så hade Rival troligen varit ett hotell utan frukost! Frukosten är ju dagens viktigaste mål har ”någon” sagt, oklart vem, men vi håller med! Utöver frukostbuffén kan du alltid beställa ännu mer varm mat från en à la carte frukostmeny och självklart utan extra kostnad. Min favorit är “Egg Florentine” som ni kan pröva om ni bor på hotellet eller bara vill äta en skön frukost. Blir ett kort inlägg idag. Vi vässar för fullt med att köra igång alla våra fria aktiviteter det vill säga barhäng, after work, konserter och underhållning. Vi har några fåtal showpaket kvar…
Lite stressad hälsar
Jesper

 

Finns det något härligare?
14 september 2021

Ett de luxe rum med utsikt över Mariatorget. I ljuva september. En grande hotellfrukost som på helgen serveras till 11.30 …visst är det svårt att motstå

Oavsett om man håller på Brage, Hammarby, Arsenal eller Tottenham – den 14 oktober är första kvällen med Erik Niva och Håkan Andersson på Rivals scen! En live podcast i två och en halv timme inklusive en härlig paus! Vad sägs? Biljetterna släpps upp imorgon onsdag 15 september…

Livet på Rival är trots allt både roligare och mer lustbetonat nu sedan nedräkningen till 29 september har börjat. Det är mycket som ska göras men en hel del är redan klart och nu väntar vi bara på själva startskottet. Energi i kombination med förväntan är en härlig känsla. Några som har beundransvärd energi är våra hjältar och hjältinnor på housekeeping ( ja,  svenskengelska ).

Om jag tycker att det är “jobbigt” att bädda min egen säng så är det en bagatell jämfört med vår städpersonal som tillsammans ibland bäddar över hundra sängar om dagen. “Avreserum” – då skall allting storstädas, linnet skall bort, noggrannhet, påfyllning, avtorkning, puts, fix allting systematiserat. “Stannarum” – det är när gästen bor mer än en natt och då är det en annan typ av städning. Sen har vi ju lyxen med “Turn-down-service” i de lite dyrare rumskategorierna och det är när vi knackar på dörren någon gång på kvällen. Då byter vi handdukar, gör rent i badrummet, “bäddar upp sängen och nattar rummet”. Avslutningsvis placeras vattenflaskor på nattduksbordet, papperskorgen töms, skjortor hängs upp och skorna ställs i ordning. Vi “avslutningspiffar” med att tända några lampor med mjuk belysning. Nu är rummet “törnat” och när hotellgästen kommer tillbaka till sitt rum så vill vi  att det skall kännas välkomnande, lite hemma och behagligt. Så ja, vår städpersonal är en oerhört uppskattad yrkesgrupp här på Rival. Nu är du säkert jätteintresserad av allt spännande som finns på hotellrummen – å vad roligt – här kommer mer läsning för den nyfikne! 

Vi ses i hotellkorridoren!
Hälsar Jesper

 

Äntligen!!!
7 september 2021 kl 15.58

18 månaders väntan är över. Från vänster delar av Rivals team: Paula Nilsson HR-chef, Karin Johnson scenchef, Hala Michalak operativ chef och jag.

Idag meddelade regeringen att restriktionerna och deltagartak vid konsert, teater och show släpps den 29 september! Gissa om vi är glada! Superhappy! Vi är startklara för detta och välkomnar alla våra gäster till salongen! Vilken öppningsakt vi har den 7 oktober  – Bo Kaspers Orkester!  

Och inte nog med att restriktioner angående deltagarantal försvinner nu blir det åter tillåtet att t ex stå vid bardisken och umgås ( och vi har ju tre barer som ni kan hänga i! ) Ni kan sitta fler än 8 personer i ett sällskap – kanske en middag eller brunch hos oss kan “komma lite handy” ( jag kan vara lite partiskt här…). Och konferenser kan vi ha på riktigt! För få eller många.

Konferenslokal Maria med tillhörande skön lounge. Upp till 22 personer kan sitta i våra 22 Eames-stolar och bara vara härligt kreativa! Sällan man längtar efter hösten men nu vill jag att 29 september skall komma med stormsteg! Fram tills dess så gäller självklart alla våra rutiner för att minska smittspridning av Covid-19.
Välkomna hälsar en alldeles galet lycklig Jesper.

 

Jag väntar på ytterligare 734 personer!
6 september 2021


Ja, här står jag och hoppas att det snart kan komma ytterligare 734 personer och göra mig sällskap på en konsert eller föreställning inom en väldigt snar framtid! Det vore riktigt trevligt att få träffa er här på Rival inom kort – helst redan imorgon! Vi väntar på besked om när vi kan välkomna er tillbaka till vår vackra salong och alla fantastiska föreställningar, konserter och shower som är inplanerade. Vi vill känna pulsen när produktionsbolag, tekniker, projektledare och artister kommer in via lastintaget, alla laddade och förväntansfulla. Ljudet/oljudet (!) av en soundcheck, fixande med lampor, justeringar, sista genomgången – och sen helt tyst. Alla går till logerna och laddar. Teknikerna sätter sig på mixerplats, projektledarna justerar de sista detaljer, en klänning måste lagas, skalor skall sjungas, sorlet när publiken kommer in i salongen. Lamporna släcks. Gott folk, nu har lamporna varit släckta i 18 månader och vi hör ingen musik, inga röster, inga skratt.


Salongen på Rival invigdes 1937 av självaste Karl-Gerhard som stod för invigningstal och underhållning. Då 1200 stolar, idag 735 bekväma stolar. Byggnaden, som idag heter Hotel Rival, blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Fastigheten ritades av arkitekt Rolf Hagstrand och dansken Markus Madrid Lorentzon stod för den art deco-inspirerade inredningen som inte minst är tydlig just i salongen. Läs mer om denna historia och andra Rival-historier här.

Hälsningar
Jesper

 

Basse, Arne och äggröra
2 september 2021

Tack för all respons som jag fick igår när vi gick live med Rivalbloggen.
Idag är inte igår och mycket har hänt. När jag återvände från ett möte så satt Basse, en skön blandras i sexårsåldern, bekvämt placerad i min stol. Redo att ta itu med resten av dagen. Basses matte är Karin Johnson, Rivals scenchef, och Basse huserar under hennes skrivbord stora delar av dagen. Basse går efter ett stabilt schema: 07.00 ankomst till Rival, 10.30 prommis, följt av en lång tupplur, lite gläfs, 14.30 eftermiddagspromenad, 16.00 hemgång på mattes vespa.

Arne får huset att snurra
Undantaget för Basses “lugna gata” blir när vår fastighetsgeneral Arne Lyman dyker upp med hantverkare och leverantörer som skramlar med verktyg och liksom stör Basse. Alla dagar börjar dock bra för denna charmiga  jycke. Det blir skinka direkt vid ankomst runt 07.00, nattpersonalen har typ alla morgnar i veckan finfina skinkbitar i beredskap när Basse stämplar in. Apropå Arne så är det utan tvekan så att ingen kan som han skramla och styra upp rör, leverantörer, trasiga dörrar, kontrollera larm och minst tusen andra saker. Vi har något som heter “Arnes kontor” och där kan vi i hygglig ordning finna klenoder från tidigt 80-tal. Och ultramoderna saker från i morse. Arne är av den unika sorten som ingen av oss kan vara utan även om vi ibland kan vara oeniga om i vilken ordning saker ska göras. Systematiskt säger Arne. Fort. Nu. Säger jag och mina medarbetare. Det blir som Arne säger. Och alltid med bra resultat.

Huset?
Förresten, varför kallar vi hotellet för “huset”? Ja, det ska jag berätta någon gång. Det finns fortfarande några få bord kvar att boka till helgens brunch om man råkar gillar sushi, ostron, krämig äggröra och amerikanska pannkakor vill säga..! Vi hörs hälsar Jesper

 

Premiär för Rivalbloggen – idag fyller Rival 18 år
1 september 2021

 

Hej alla Rivalvänner!
Idag är det en mycket speciell dag som jag vill uppmärksamma genom att starta Rivalbloggen.
För er som inte känner mig så är mitt namn Jesper Henryson, jag lystrar till “Jeppe” och bredvid mig sitter Tobias, som inte hör så bra, men som oftast kallas Tobbe. Vi är en del av teamet på Rival, jag och Tobbe. Han slöar mest emedan jag arbetar som vd! Och det jobbet är ju lite av en utmaning i dessa tider men på något sätt så blir även pandemitider “en vardag” om än med alltför många tråkiga sidoeffekter.

Vi längtar och väntar!
Jag och medarbetarna på Rival är ständigt i längtan och väntans tider. Vi väntar på positiva besked om nedåtgående smittspridning, höga volymer av vaccinerade, släppta restriktioner – vad som helst bara någon av de styrande kommunicerar med oss om vad vi har att förhålla oss till från och med september! Just nu ägnar vi mycket tid åt “gissningslekar” och konkret planering. Vi vill öppna vår underbara salong med plats för 735 i publiken. Vi längtar efter våra artister, underhållare, tekniker och produktionsbolag som tvingats flytta fram sina föreställningar upp till sex gånger på 18 månader. Vi vill ha gäster som skrattar och hänger vid bardisken. Vi vill se stora sällskap som inte behöver hålla avstånd. Vi vill också att våra medarbetare skall känna sig säkra när de träffar sina gäster. Rivals medarbetare har under dessa 18 månader verkligen visat vad tålamod, uthållighet och flexibilitet betyder. Nu längtar vi alla efter ett normalläge!

Show must go on
Men även i icke-normala tider måste vi såklart ha roligt och känna framtidstro. Och det betyder bland annat att vi arbetar med planeringen för nyöppning av delvis förändrad verksamhet i Café Rivals lokaler. Vi stängde caféet den 1 maj förra året och har under senaste halvåret använt utrymmet som ett “back of house” för Watson´s Ute. Följ min blogg där nyheten kommer först! Vi betraktar även tråkiga renoveringar som roliga! Så under april fram till nu har vi renoverat alla våra balkonger som hör till de luxe rummen som vetter ut mot Mariatorget. Redan i mars bytte vi alla bruna markiser till röda – vår fasad blev som ny och utstrålar en skön värme! En annan rolig aktivitet är att vi nyanställer personal – såväl nya som före detta Rivalare som kommer tillbaka. Vi letar efter ytterligare några stjärnor så titta gärna på våra platsannonser,

Varför är den 1 september så speciellt?
Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival – Sveriges första boutiquehotell. Det var en måndag och fortfarande sensommarvarmt. Och jag fått berättat för mig att dörrarna slogs upp prick kl 12.00 efter 15 månaders stängning och byggnation –läs hela storyn Om Rival här. Två år senare, 2005, började jag arbeta som Rivals Food & Beverage manager för att sedan 2010 gå vidare till mitt första jobb som hotelldirektör. Det blev sju spännande år inom hotell, restaurang och teateretablissemang. Våren 2017 ringde Rivals vd Caroline Eriksson och Rivals ägare Benny Andersson och ville träffa mig. Den 1 september 2017 började jag som vd på Hotel Rival. Läs pressmeddelandet här om du vill! Vilken resa det har blivit tillsammans med Rivals medarbetare, kunder och leverantörer.

Den här premiärbloggen blev naturligtvis lång – men den ger lite bakgrund. Nästa gång vi hörs så blev det lite mer “bakom kulisserna”. Nu ska jag ta en promenad med Tobbe runt hans favoritbuskar och trädstammar på Mariatorget. Snacka med några av de andra hundägarna/gästerna och sen blir möte med vår e-commerce-och bokningsgeneral Jesper Sandberg. Vi ska prata om en lansering som sker inom 48 timmar…Och om Du har det lite småtrist till helgen så bjuder Mariatorget på solsken och Watson´s Ute serverar fräscha drinkar med och utan alkohol.

Vi hörs snart igen!
Jesper

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media