UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka

Ett lite smålyxigt hotell på Södermalm...

Ett litet privatägt boutiquehotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en tavernan, en cocktailbar i art deco stil, Watson´s Bar, fyra konferenslokaler och en salong med 735 platser. Rival ska vara "en varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på". Här är vår historia - dåtid, nutid och framtid. Varför heter Watson Watson - läs mer under "Händelser och happenings".

Rivals historia

Rivals historia
1937 invigdes biograf Rival på Mariatorget. Karl-Gerhard stod för invigningstal och underhållning. Byggnaden har ett stort samhällshistoriskt värde genom att vara ett av de första etablissemangen där skiftande nöjesutbud och bekvämligheter blandades.

Byggnaden blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Fastigheten ritades av arkitekt Rolf Hagstrand och dansken Markus Madrid Lorentzon stod för den art deco-inspirerade inredningen.
Läs Kjell Furbergs reportage ( DN på Stan 1987 ) ”Magnifika Rival ”
Läs Mats Kullanders spännande historia om ”Lyxbiografen Rival”
Biografen Rival var i bruk som SF-biograf från 1937-2005.   

1974 togs detta foto på Rivals entré av Ingvar Lundkvist för Stadsmuseets räkning, en filmtitel som känns relevant även 2021. Biografen Rival var även känd för att vara premiärbiograf för Bond-filmerna från 60-talet fram till 80-talet.

2002 köpte Benny Andersson, Christer Sandahl och Christer Hägglund
det som då hette Aston Hotel med tillhörande biograf Rival. Samma år anställdes Caroline Eriksson som vd. I juni 2002 startade den stora ombyggnationen av fastigheten samt ett intensivt arbete med att forma det som sedan skulle bli Hotel Rival. Stor omsorg lades på detaljer, gästperspektiv och inte minst på att skapa ett “ställe som det skulle vara trevligt att besöka och bo på”! Hotel Rival öppnade 1 september 2003.

Om- och tillbyggnad 2002-2003

En av de viktigaste punkterna vid om- och tillbyggnaden var att återskapa helheten där husets verksamheter tangerar varandra naturligt. Att kunna röra sig mellan barer, bistro, foajéer och salong var av största vikt. Salongen har ett stort historiskt värde som understryks av de rymliga foajéerna i tre plan, breda trappor med eleganta räcken.

Trapphus
En tillbyggnad mot innergården gav 15 nya hotellrum. Rummen i tillbyggnaden har fransk balkong eller sittbalkong, allt för att släppa in mer ljus. Vinden inreddes och gav plats för Rivals sviter. Ett av de största ingreppen i byggnaden är de två glasade hissarna.

När de sista två våningarna (av totalt sju) nås så finns den vackraste utsikten över takåsarna och Maria Magdalena kyrka.

Interiörbild från 1937. De vackert snidade räckena, de bärande kolonnerna klädda i spegelfasetter. Till vänster SF bios biljettkassa.

År 2019 och från exakt samma vinkel

Biograf Rival 1937 med 1218 platser.

Rivals Salong 2021 med 735 platser.

Inredningsarkitekt Karin Ahlgren SIR/MSA och arkitekt Anders Bergkrantz Architekt SIR/MSA var huvudansvariga för om- och tillbyggnaden av fastigheten 2002-2003. Projektledare och samordnare Hans Adolfsson, Adolfsson & Partners.


Faktablad Hotel Rival 2024Faktablad Hotel Rival 2024

Visa mer..Visa mindre..

Fakta om Hotel Rival

Fakta, service och känsla
Målsättningen från 2003 är fortsatt densamma – ett hotell där gästens bekvämlighet alltid är i centrum och där sovmiljön på hotellrummet är huvudsaken. 

 Hotellrum att längta tillbaka till! Läs mer

Frukost med långa frukosttider, en smaksäker frukostkock och viktigast av allt – en äggröra i toppklass! För att inte nämna de smörbakade croissanterna…Läs mer

Room service dygnet runt. Man behöver varken somna eller vakna hungrig! Läs mer

bistroRivals Bistro har genom åren varit en samlingsplats för hotellgäster och stockholmare från alla Stockholms malmer. Läs mer

Bistrobalkongen för ljumma kvällar ( ibland med hjälp av stark infravärme ), öppen april-september. Middag, drinkar  eller frukost.

Watson´s Bar är öppen året runt, alla dagar och kvällar utan undantag. Musik, drinkar, mat, after work, uteservering. Läs mer

watson bar

Watson´s Bar uteservering april-september.

Cocktailbaren – en klassisk bar rik på art deco-detaljer. Läs mer

Tavernan med uteservering, serverar lunch, middag, vin och smårätter.

Föreläsningar, streaming – salongen på Rival har 735 platser. Läs mer

Show, teater, konserter, live-poddar – 735 platser. Läs mer

Maria konferenslokal för 22 personer. Läs mer

Kreativa rummet med plats för 8 kreatörer. Läs mer

Styrelserummet för 8 personer. Läs mer

Fakta

Rivals fastighet och verksamhet är sedan 2003 två helägda dotterbolag till Benny Andersson Produktion AB. Jesper Henryson är sedan 2017 vd i Hotel Rival AB.  Caroline Eriksson är styrelseordförande i Hotel Rival AB och vd i fastighetsbolaget Rival AB. Hotel Rival är ett s.k stand alone-hotell dvs utan kedjetillhörighet. 

På Rival sover gästen gott i egyptiska bomullslakan, duntäcken och i ett hav bland kuddar. En separat kuddmeny är standard liksom heltäckande mörkläggningsgardiner, 24hrs roomservice. Wifi och fast uppkoppling, dubbla USB-portar i varje sänggavel, smart tv, blu ray spelare, högtalare i badrummen, parkeringsservice och concierge. Inredningen på hotellrummen präglas av kvalité och design bl a med mattor från Kasthall, glaskonst av Ingegärd Råman, fåtöljer och stolar av Mats Theselius och Gunnar Asplund.

Hotellets målgrupp är i första hand affärsresenärer och privatresenärer. Mixen av gäster är internationell. I Rivals barer, taverna och bistro möts stockholmare och hotellets boende gäster. Hotel Rival är ett boutiquehotell vilket är motsatsen till ett strömlinjeformat kedjehotell.

Hotel Rival har 99 hotellrum och sviter, 194 bäddar. Tre konferenslokaler och en salong med 735 stolar. Rivals Bistro, Cocktailbar, Bistrobar, Watson´s Bar samt Tavernan. Hotel Rival öppnade som Sveriges första boutiquehotell den 1 september 2003.

Faktablad Hotel Rival 2024Faktablad Hotel Rival 2024

Visa mer..Visa mindre..

Inredning och formgivning

Inredning 
Rival har sedan 2002 samarbetat med inredningsarkitekt Karin Ahlgren SIR/MSA AE/OW Arkitekter och Hans Adolfsson Adolfsson & Partners AB. Karin Ahlgren står, bland mycket annat på Rival, för den uppskattade inredningen av de 99 hotellrummen med tillhörande sviter. Rivals Bistro och Watson´s Bar & uteservering är ritad och inredd av arkitekterna Peter Ågren och Tina Marin, Millimeter Arkitekter.

Inredningsdetaljer
Helhetstanken kring Hotel Rivals inredning har varit att skapa en färgstark och mångfasetterad miljö som spänner från Cocktailbarens festliga originalinredning till vår tids form och design. Här ska alla känna sig välkomna! Rivals olika verksamheter har givit plats för olika designers och konstnärer.

Hotellrum

  • Ett öppet förhållande mellan badrum och rum med ett så stort fönster som möjligt för utblick från badrum.
  • Värme och omsorg i materialval med gulbetsad björkpanel i entrédelen.
  • Bearbetade detaljer med mönsterspårning och urfrästa handtag i skåpluckor. Träjalusi i samma material framför badrumsfönstret.

De flesta badrum har fönster med jalusi ut mot hotellrummet.
Badrummens innersta vägg är klädd med glasmosaik i olika kulörer. Mönsterlagd Kolmårdsmarmor på golven. Behaglig belysning med ljuspelare med mönsterblästrat glas på ömse sidor om en stor spegel. Marmorinklädda badkar i samtliga de luxe rum och sviter. Förhöjande detaljer i form av kulörta knoppar och handduksstänger.

Rummens olika filmmotiv från matchas mot rummens varierade färgställningar, ofta i kraftfulla kulörer.
Filmtemat, på duk eller bakom plexiglas, omgärdas av ett generöst sammetsdraperi. Motiven är hämtade från SFs filmer från 1924 och framåt.

Glaskonst signerad Ingegerd Råman finns i alla hotellrum. Mats Theselius (ovan) och Gunnar Asplunds prisbelönta fåtöljer och stolar är även dessa representerade i ett eller flera exemplar i varje hotellrum.

Hotellrummen har trägolv och minst en Kasthallmatta ”Esther ” i olika färger beroende på vilka färger rummets övriga textilier har.

Sviter på våning 7

På sjunde våningen svit 704 och i bakgrunden en glimt av Executive Room 705.

Det översta planet – sjunde våningen – präglas av ljus men också en känsla av att man faktiskt befinner sig på en vind; elegans under takåsarna! Vitmålade furutiljor och vitputsade väggar utgör basen. Badrummen är ljusa och lyxiga med vit carraramarmor, mässing, rymligt badkar och hel glasvägg mot rummet. Sängarna är låga och breda. Bekväma fåtöljer med mycket stoppning står på mjuka Kasthallmattor i ljus ull. Ljusbehandlad ek är ett genomgående träslag i paneler och skåp. Alla armaturer är i mässing med vita skärmar. 

Rivals Bistro

Sammetstemat från hotellrummen går igen  i Rivals Bistro.
Italienska fåtöljer och stolar blandat med specialdesignade soffor. I bistron finns även flera gröna originalstolar i drift, stolarna kommer från den s.k ”Kungalogen” / pressläktaren i den gamla Rival-biografen. Armaturer  Jamie Hayón (Spanien), Rubn (Sverige) och Bover Barcelona (Spanien). Specialsnickerier design Peter Ågren. Rivallamp,a inspirerad av trappräcket, i design av Karin Ahlgren. Gardiner Ludvig Svensson.

I Bistron och i Café Rival återfinns Ulla Montans fantastiska fotografier av välkända kulturprofiler på Södermalm.

Carouschka Streiffert har designat väggpanelen med 924 ”filmisar”. 

Cocktailbaren

Cocktailbaren med bardiskens ytterdel i original – i förgrunden Jaime Hayóns pendelarmatur ”Josephine 6.3”.

Watson´s Bar

Watson´s Bar med möbler i design av Munna. Mats Theselius-fåtöljer omklädda i Designers Guild tyger, bord Mambo Factory, armatur Bert Frank.
Watson´s Bar är ritad och inredd av Peter Ågren och Tina Marin på Millimeter Arkitekter och i samarbete med Konceptism.


 I nedre delen av Watson´s Bar finns klassiska Tom Dixon fåtöljer flankerade av konstverk signerade Milana Schoeller. Omklädda Källemofåtöljer av Mats Theselius, tyger Designer Guild. Specialgjorda ”fotomatta” med motiv från Woodstock-68 och den ikoniska bilden av Janis Joplin, idé Karin Ahlgren, AE/OW Arkitekter.

Konferenslokaler

Konferenslokalerna har inretts både spännande och informellt.
I lokal Maria finns Eames-stolar och Chesterstolar i design av Thomas Sandell och Pierre Sindre  till Kreativa rummets Happy Swing-fåtöljer i design av Roger Persson. Styrelserummet har en mer strikt inredning med stolar i design av Åke Axelsson och pendelarmatur av Inga Sempé. Idé och inredning Karin Ahlgren, AE/OW Arkitekter.

Unik design
Hotellet har 7 våningsplan som nås via trapphus eller hiss.

Mattorna i hotellkorridorerna är designade av Carouscha Strejffert som har hämtat sin inspiration från resor och äventyr i hela världen.

Mattorna i korridorerna på Rival är helt unika och inget mönster eller färgkombination återfinns  på mer än ett ställe. Mattorna ska dels att fungera som absorbenter; ljuddämpare i ett viktigt kommunikationsflöde i byggnaden. Mattorna skall även ge en vink om var du befinner dig, en igenkänningskaraktär. Därför har varje våningsplan sin egen tydliga formgivning av mattans mönster. Sättet som Carouschka skapar mattor på är ovanligt. Hon använder sig av en collageteknik vilket innebär att hon river och klipper i ”urbant pappersskräp” som hon sedan minutiöst fogar samman till en balanserad men livlig yta.

I hotellkorridoren finns även en väggarmatur (Kava) som är lågt monterad invid varje hotellrum och som ger en ljusbild på golvet. I dessa armaturer är dessutom rumsnumret blästrat i glaset. (Annell Ljus+Form)

Grafisk formgivning
Maria Dahlgren, Metagram AB, har på sitt karakteristiska sätt skapat den nu klassiska grafiska Rivaldesignen och den kan avnjutas i sin helhet högst upp på denna sida. Rival-logotypen med “R:et” (nedan) är ett av Marias många bidrag till Rivals grafiska profil.

Konceptism AB anlitades för att ta fram Watson-logotypen (ovan) och koncept för Watson´s Bar.

Faktablad Hotel Rival 2024Faktablad Hotel Rival 2024 

 

Visa mer..Visa mindre..

Händelser och happenings

14 maj 2003 börjar Rivals fantastiska resa med att vi öppningen av Café Rival på Mariatorget.

2003 Den 1 september öppnar vi hela Hotel Rival. Badrum med fönster in mot hotellrummet skapade viss uppmärksamhet ( och lite oro hos andra ) – men bara lugn, jalusin är heltäckande och styrs inifrån badrummet.

2003 Den första intjänade hundralappen ramas naturligtvis in.

2003 den 13 september är det så äntligen dags för den officiella invigningen av Hotel Rival. Vi bjuder på en helkväll med underhållning av Robyn, BAO, Peter Dalle, Skärgårdspojkarna, Tommy Körberg, Claes Månsson. Maria Möller är konferencier. Invigningsshowen avslutas med ett inomhusfyrverkeri och därefter tar festen vid…mat, dans och happenings till långt in på småtimmarna. Bilden ovan är från 1937 års öppnande av Rival. Festligheter leddes då av Karl Gerhard. Läs Karl Gerhards prolog 1937

2003 ”Marrying form and function” av Tyler Brule, Financial Times, är en av de första recensionerna efter att Rival öppnat. Läs hela artikeln här

2003 Hotelldirektörer över hela landet ”fruktade”  fredagarnas hotellrecension i Dagens Industri. Hotel Rival klarar sig fint och kammar hem 21 av 25 poäng. Läs hela artikeln här

2003 – Monty Cherry var en av de första att anställas inför öppningen av Hotel Rival. Monty arbetar än idag som hovmästare i Rivals Bistro.

2004 visade vi fotbolls-EM i Rivals Salong. Det här vår långt innan streaming och sportbarernas enorma genomslag. Vi hade två sagolika och fullsatta veckor med fotboll och otroligt entusiastiska gäster!

2006 så placerar vi vår främsta produkt i lobbyn – en uppbäddad hotellsäng komplett med egyptiska bomullslakan, duntäcken i ett hav av kuddar! Sängen blev omåttligt populär inte minst bland våra kvällsgäster. The New York Times uppmärksammade vad vi ( crazy swedes!) hade gjort och skrev en artikel om Hotel Rival (april 2006)

2008 serverar vi den första exklusiva middagen på Rivals scen. Den här middagen följs av många födelsedagsfester där de inbjudna gästerna har blivit rejält överraskade av jubilarens val av ”middagslokal”.

2008 Galapremiär med hela ensemblen från filmen ”Mamma Mia”. Fr.v.: Benny Andersson, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Meryl Streep, Agnetha Fältskog, Annifrid Reuss, Christine Baranski, Colin Firth, Phyllida Lloyd, Judy Craymer och Dominic Cooper. Foto: Mats Andersson / SCANPIX. Fredagen den 4 juli 2008 var en av årets absolut varmaste dagar följt av en tropisk natt. Den varma julinatten omfamnade alla gäster och Stockholm visade sig från sin absolut vackraste sida…och vi lovar, festen fortsatte långt efter att solen hade gått upp över Södermalms magiska takåsar…

2009 Vad blir det för mat? Ingen ”mediakock” har kombinerat matlagning med en sådan befriande och underhållande personlighet som Per Morberg. Under fyra kvällar i januari gästade skådespelaren, jägaren och kocken Per Morberg Hotel Rivals Bistro för ”live performance” i köket. På menyn stod en trerätters måltid som komponerades och tillagades av Per tillsammans med Rivals köksmästare, souschefer och kockar. 

2009 – 2nd Best To None text och musik Björn Ulveaus och Benny Andersson. Hotel Rivals personal sjunger och inspelningen sker under ledning av Benny Andersson i den klassiska Atlantic Studio på Karlbergsvägen i Stockholm.
Musikvideo
Behind the scenes    


2009 The Telegraph är en av många internationella tidningar som uppmärksammar ”2nd Best to None”

2010 ”Merry Christmas My friend” text och musik Björn Ulveaus och Benny Andersson. Även denna gång blir det ett besök i inspelningsstudion på Karlbergsvägen, mycket skratt och hög stämning präglar denna inspelning. På bilden fr vä Sean Naughton, concierge och Tobias Wikberg, F&B-manager.
Musikvideo

2003 och framåt – ett axplock av alla de fantastiska artister, konserter, föreställningar och shower som har framförts  i Rivals salong genom åren.

2013 den 24 januari har ”Rainman”, med Robert Gustafsson och Jonas Karlsson i huvudrollerna, premiär i salongen på Rival. Detta blir en formidabel succé och Rainman går för utsålda hus till och med december. Produktionsbolag: Nöjeskontoret.

2013 firade Hotel Rival 10 år. Det blev ett stort kalas för våra medarbetare och  närmaste samarbetspartner som alla betytt så mycket för oss. Bilden är från vårt fantastiska fyrverkeri över Riddarfjärden som ”smällde av” vid midnatt. Sen fortsatte dansen till långt in på småtimmarna.

2015 Rival blir stolt medlem av Stockholm LGBT – en samling av lokala sevärdheter, hotell och företag som samverkar för att säkerställa att Stockholm fortsätter att ligga högst upp på listorna över gayvänliga destinationer. Alla våra gäster ska känna sig lika välkomna, oavsett nationalitet, hudfärg, religion, kön, ålder eller sexuell läggning.

2015 Den 30 januari har ”En man som heter Ove”, en enmansföreställning med Johan Rheborg, premiär. Föreställningen blir en formidabel succé och den är helt utsåld både vår- och höstsäsong. Produktionsbolag Blixten & Co.

2016 och ännu ett härligt gästspel i Rivals Bistro. Den här gången med gourmetparet Peter J och Marie Skogström. Gästspelet bjöd på en åtta-rätters meny med smaker av ostron, pilgrimsmussla, havskräfta, makrill, lamm, citronverbana och vanilj.

2017 -”Man ska sluta när det är som roligast!” säger Caroline Eriksson som efter 15 år lämnar jobbet som vd för boutiquehotellet Rival i Stockholm. Jesper Henryson tillträdde som vd den 1 september 2017.
”-Jag tvekade inte en sekund när Benny och Caroline erbjöd mig vd-tjänsten och uppdraget att förädla och utveckla hotell- och restaurangverksamheten” säger Jesper. Pressmeddelande 

2018 Ta med Rival hem! Ett nytt sortiment med kaffemuggar, brickor, nallebjörnar, förkläden, pepparkvarn, tygmössor, tygpåsar med mera – allt finns att köpa på plats eller skicka efter. Maila oss!

2003-2018 genomfördes många många hundra stora event i Rivals salong. Deltagarantal med 300-700 personer per event, ofta heldagsarrangemang med stora utmanande serveringar av kaffe, lunch och kaffe. Från och med januari 2019 beslutar vi att lägga allt fokus på att erbjuda en högklassig salong för show, teater, konserter och föreläsningar.

2018 premiär för Pernilla Wahlgrens show ”Kort, glad och tacksam”, en humorshow som gör stor succé.

2018 i december genomförs det sista stora företagseventet i Rivals Salong.

2019 – Rivals scen blommade med Lisa Nilsson, ART med Rheborg, Andersson och Schyffert, Lola med Tommy Körberg, Lill Lindfors, Världens Historia, Niklas Andersson, Charlotte Perrelli, Stallet, Peter Apelgren, Pernilla Wahlgren, Magnus Carlsson och många fler.

2019 Watson´s Bar öppnar i hotellentrén. Vår ägare Benny Andersson med BAOs orkester överraskar kvällens gäster med härlig musikalisk underhållning. T v Jesper Henryson, vd Hotel Rival. 

2019 Watson´s Bar är döpt efter ägarfamiljens glada hund. Watson är självklart med på invigningen, lite trött av allt ståhej men nöjd!

hotel rival2019 inleder vi uthyrning av Rival-cyklar till våra hotellgäster.

2020 blev ett märkligt år. I denna märkliga pandemitid föddes många nya idéer varav de flesta genomfördes. De stora sammanhangen med många människor blev istället små, kärnfulla och säkra möten mellan få.

2021 på Rival är fortsatt en innovativ tid. Medarbetarnas kreativa förmåga har gång efter gång gett resultat och mynnat ut i nya tjänster och produkter. ”Date Night”, digital in- och utcheckning, ”Arbetsdag på Rival”,  förlängd och förstärkt room service, ständigt uppgraderad meny i Watson´s Bar med mera. Utgångsläget är alltid att skapa säkra kvalitetstjänster som förhindrar smittspridning. Vi ser fram emot många fler ”Händelser och Happenings” på Hotel Rival

2021 lanserar vi showpaket med ”bästa biljett, lyxigt boende och en frukost med guldkant”.

2021 för elfte året i rad har Hotel Rival vunnit Tripadvisor´s Traveler´s Choice Award. Det hade vi inte gjort utan våra gästers fina omdömen.

Den 1 september 2021 startar VD Jesper Henryson ”Rivalbloggen” – samma dag som Rival fyller 18 år!

29 april 2022 öppnar vi nytillskottet Tavernan med mat, dryck, smårätter.

Faktablad Hotel Rival 2024Faktablad Hotel Rival 2024

Visa mer..Visa mindre..

Förändringar på Rival genom åren

Vår ”projektresa” startar 2003.. Kuddmenyer – något helt nytt på ett svenskt hotell. Andra projekt är 2013 då vi installerade USB-portar i varje sänggavel och 2018 ställde vi in kraftiga Bose-högtalare i de luxe rum och sviter. Betongväggarna isolerar bra.

2007 renoverar och bygger vi om Rivals entréfoajé för första gången. Nu skapas den första ”Rivalväggen” inspirerad av Rivals grafiska formgivning signerad Maria Dahlgren.

2008 får Rivals dåvarande FB manager Jesper Henryson (numera VD på Hotel Rival) inspiration och ritar detta Bord 1. Bordet används till frukost- och brunchbuffé och är kvällstid det perfekta middagsbordet för upp till 14 personer.

2009 uppdateras Guest Corner på plan 4. Dygnet runt kan gästerna förse sig med nymalet kaffet, te, goda kex. Här finns ismaskin, PC och MAC samt skrivare. Självklart flyttade Rival-nallen in direkt.

2010 Nu är Rivals tredje bar klar för öppning – ”Lobbybaren” i entréplan.

2010 Scenen i salongen fick ytterligare 1 meters djup och 12 meters extra bredd.

2012 – ”Mad Men” inspirerade till målning av toalettdörrar i Cocktailbaren

2013 byggdes ny serveringsdisk och nytt kök i Café Rival . 2018 fortsatte uppdateringen med en omsorgsfull renovering av gästytor.

2013 skiftade vi från LCD-TV och DVD-spelare till SMART-TV och Blue-Ray-spelare på 99 hotellrum.

2013 byttes 200 sängarmaturer ut till en mer energisnål variant av Best Lite-lampa. 2015 blev varje säng med 6 kuddar istället för 4.

2015 renoverades samtliga konferenslokaler. Konferenslokal Maria ( ovan ) med plats för 22 personer, Eames-stolar, hög teknisk nivå och en sober inredning.

2015 bjuder vi in våra kunder för att fira att våra konferenslokaler har gått från bra till ok och nu blivit helt fantastiska! Vår inredningsarkitekt Karin Ahlgren och projektledare Hans Adolfsson. Bild Max nöje.

2016 skapades ”Rival-väggen 2.0” som än idag möter våra gäster direkt i hotellets entré. Den grafiska designen står Maria Dahlgren för. Inredningsarkitekt Kerstin Olsson, SIR/MSA,  AE/OW Arkitekter hade ansvarat för väggens utformning och ljussättning.

2016 bytte entréfoajén skepnad för att några år senare, 2019, ge plats för Watson´s Bar. 

2019 renoverades den Stora scenlogen. Här finns allt från sovkabiner till dusch och toalett. Buffébänk och pentry, sminkbord, generösa förvaringsytor. Inredning och projektledning Adolfsson & Partners.

2019 öppnade Watson´s Bar i entréplan och nedre foajé.

2019 installerades en ny digital hörslinga samt en app-baserad hörslinga i salongen.

2019 receptionens entréparti byggs om och skapar en med mer välkomnande miljö tillsammans med Watson´s Bar.

2019 i april öppnar Watson´s uteservering precis vid hotellentrén.

2019 utökades antalet stolar i salongen från 703 till 735.

2019 renoverades Lilla scenlogen

2020 renovering av Rivals Bistro . Fler sammetsoffor,  fler sköna fåtöljer och en varmare belysning.

2020 Cocktailbaren får en mer stämningsfull belysning. Tre stora armaturer ”Crown”, design  Grietje Schepers, ”värmer” upp denna art deco bar. Lamporna är 1,3 m höga, 80 cm i omkrets och väger 1 kilo styck. Materialet är nylon, flamsäkert och målade i färgen Bronze. Läs mer.

2021 öppnar Watson´s Ute, en tre gånger så stor uteservering jämfört med tidigare.

2022 byter vi hela sortimentet av badrumsprodukter på alla hotellrum till Molton Browns shampoo, shower gel, conditioner, lotion och tvål.
Faktablad Hotel Rival 2024Faktablad Hotel Rival 2024

Visa mer..Visa mindre..

Faktablad Hotel Rival 2024

Tack för Ditt intresse att läsa mer om Hotel Rival.
Faktablad Hotel Rival 2024Faktablad Hotel Rival 2024


Vill du veta mer – kontakta vd Jesper Henryson.
Alla bilder på denna hemsida ägs av Hotel Rival om inget annat anges.

Visa mer..Visa mindre..

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Copyright © 2024 Rival Hotel