fbpx

EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

MER ÄN BARA ETT HOTELL

Tillbaka

Ett lite smålyxigt hotell på Södermalm...

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt boutiquehotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, Watson´s Bar, ett café, fyra konferenslokaler och en salong med 735 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Historik

1937 invigdes biograf Rival på Mariatorget. Byggnaden blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Salongen har ett stort historiskt värde som understryks av de rymliga foajéerna i tre plan, breda trappor med eleganta räcken.
2002 köpte Benny Andersson, Christer Sandahl och Christer Hägglund de som då hette Aston Hotel med tillhörande biograf Rival. Samma år anställdes Caroline Eriksson som vd och i juni 2002 startade den stora ombyggnationen av fastigheten samt ett intensivt arbete med att forma det som sedan skulle bli Hotel Rival. Stor omsorg lades på detaljer, gästperspektiv och inte minst på att skapa ett “ställe som det skulle vara trevligt att besöka och bo på”!

Fr vänster Christer Sandahl, Christer Hägglund,
Caroline Eriksson och Benny Andersson.

Om- och tillbyggnad 2002-2003

En av de viktigaste punkterna vid om- och tillbyggnaden var att återskapa helheten där husets verksamheter tangerar varandra naturligt. Att kunna röra sig mellan barer, bistro, foajéer och salong var av största vikt. Vinden inreddes och gav plats för Rivals sviter, en tillbyggnad mot innergården gav 15 nya hotellrum. Rummen i tillbyggnaden har fransk balkong eller sittbalkong, allt för att släppa in mer ljus. Det största ingreppet i byggnaden är de glasade hissarna. När de sista två våningarna (av totalt sju) nås så finns den vackraste utsikten över takåsarna och Maria Magdalena kyrka. Inredningsarkitekt Karin Ahlgren och arkitekt Anders Bergkrantz  var huvudansvariga för om- och tillbyggnad 2002-2003.

Watson med vänner – Rivals senaste tillskott
vintern 2019!

Hotel Rival idag

  • Rivals fastighet och verksamhet är sedan 2003 två helägda dotterbolag till Benny Andersson Produktion AB. Jesper Henryson är sedan 2017 vd i Hotel Rival. Caroline Eriksson är styrelseordförande i Hotel Rival AB och vd i fastighetsbolaget Rival AB.
  • Hotel Rival är ett s.k stand alone-hotell utan kedjetillhörighet
  • Inom inredning så arbetar Rival tillsammans med inredningsarkitekt Karin Ahlgren AE/OW Arkitekter, Hans Adolfsson Adolfsson & Partners, arkitekt Peter Ågren och Tina Marin, Millimeter Arkitekter. Karin Ahlgren står bl a för den uppskattade inredning av de 99 hotellrummen.
  • Maria Dahlgren, Metagram AB, har skapat den klassiska Rival-logotypen med R:et samt samt den grafiska Rivaldesignen som syns högst upp på denna sida.
  • 99 hotellrum, personligt inredda och med hög teknisk standard
  • En klassisk bistro och Cocktailbar samt Café Rival
  • Fyra moderna konferenslokaler
  • Watson´s Bar – som öppnade januari 2019 – är döpt efter ägarfamiljens ständigt hungrige Jack Russell.
  • Salongen på Rival med 735 stolar är en av stockholms mest uppskattade teater- och showscener.
  • Hotel Rival är helt kontantfritt.
Galleri
Just nu på Rival

Midsommar på Rival – bar och bistro öppet

Fira din skönaste midsommar på Rival! En sommardrink i Watson´s Bar följt av en god middag i Rivals Bistro. Läs mer här!

DJ & O.P. Anderson roar i Watson´s Bar

DJ Jonas Tottmar och Michael Pietile roar Watsons´s gäster fredag och lördag. Inne och ute!  

Boka ett rum med sommarbalkong!

Som ett av få hotell i Stockholm erbjuder Rival många rum och sviter med möblerade balkonger. Utforska här!

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media