fbpx

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka

Ett lite smålyxigt hotell på Södermalm...

Den 1 september 2003 öppnade Hotel Rival efter en omfattande totalrenovering. Ett litet privatägt boutiquehotell på Mariatorget i Stockholm med 99 rum, en bistro med en bar, en cocktailbar i art deco stil, Watson´s Bar, ett café, fyra konferenslokaler och en salong med 735 platser. Hårdvara i all ära, men det är våra medarbetare som varje dag, kväll och natt står för det som Rival vill vara. En varm, trevlig och personlig plats för människor att mötas på. Vår ägare, Benny Andersson, har tillsammans med oss skapat ett hotell och en mötesplats som vi själva gärna besöker och bor på!

Historik

1937 invigdes biograf Rival på Mariatorget. Byggnaden blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Salongen har ett stort historiskt värde som understryks av de rymliga foajéerna i tre plan, breda trappor med eleganta räcken.
2002 köpte Benny Andersson, Christer Sandahl och Christer Hägglund de som då hette Aston Hotel med tillhörande biograf Rival. Samma år anställdes Caroline Eriksson som vd och i juni 2002 startade den stora ombyggnationen av fastigheten samt ett intensivt arbete med att forma det som sedan skulle bli Hotel Rival. Stor omsorg lades på detaljer, gästperspektiv och inte minst på att skapa ett “ställe som det skulle vara trevligt att besöka och bo på”!

Fr vänster Christer Sandahl, Christer Hägglund,
Caroline Eriksson och Benny Andersson.

Om- och tillbyggnad 2002-2003

En av de viktigaste punkterna vid om- och tillbyggnaden var att återskapa helheten där husets verksamheter tangerar varandra naturligt. Att kunna röra sig mellan barer, bistro, foajéer och salong var av största vikt. En tillbyggnad mot innergården gav 15 nya hotellrum. Rummen i tillbyggnaden har fransk balkong eller sittbalkong, allt för att släppa in mer ljus.


Sviter på våning 7 inredda av Karin Ahlgren. 

Vinden inreddes och gav plats för Rivals sviter,Det största ingreppet i byggnaden är de två glasade hissarna. När de sista två våningarna (av totalt sju) nås så finns den vackraste utsikten över takåsarna och Maria Magdalena kyrka. Inredningsarkitekt Karin Ahlgren och arkitekt Anders Bergkrantz  var huvudansvariga för om- och tillbyggnad 2002-2003.

2019


Watson´s Bar är Rivals senaste tillskott vintern 2019.

Hotel Rival idag

  • Rivals fastighet och verksamhet är sedan 2003 två helägda dotterbolag till Benny Andersson Produktion AB. Jesper Henryson är sedan 2017 vd i Hotel Rival. Caroline Eriksson är styrelseordförande i Hotel Rival AB och vd i fastighetsbolaget Rival AB.
  • Hotel Rival är ett s.k stand alone-hotell utan kedjetillhörighet.
  • Hotel Rival är helt kontantfritt.
  • Fakta A-Ö

Inredning

Grafisk formgivning

  • Maria Dahlgren, Metagram AB, har på sitt karakteristiska sätt skapat den nu klassiska grafiska Rivaldesignen och den kan avnjutas i sin helhet högst upp på denna sida.
  • Rival-logotypen med “R:et” (ovan) är ett av Marias många bidrag till Rivals grafiska profil.

Unika korridormattor


Korridormattor design Carouschka Streijffert

Hotellet har 7 våningsplan som nås via trapphus eller hiss. Mattorna i hotellkorridorerna är designade av Carouschka Streijffert och hon har hämtat sin inspiration från resor och äventyr i hela världen. Mattan på Rival är helt unik och inget mönster eller färgkombination återfinns mer på mer än ett ställe.

Galleri
Just nu på Rival

Arbetsdag på Rival med extra allt!

Jobba i en kreativ miljö – frukost, lunch, kaffe, vatten hela dagen för endast 355 kr (ex moms). Betala ditt “dagspass” när du njuter av frukosten!

Watson´s Date Night med kärlek

Romantik i tuffa tider? Watson´s Date Night med drink, middag, övernattning och frukost – som en dröm. Boka här.

Lill Lindfors 27/10 utsålt! Extra 9/11.

Lill Lindfors 27/10 utsålt! Extrakonsert 9/11 uppsläppt. Dags att fira Lill 60 år på scenen!

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media