fbpx

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Räkhäst 9-10/12

Per Andersson i en nyskriven enmansrevy

"Jag hittade en lapp i en byrålåda som jag hade skrivit när jag var 10 år, och på den stod det just Räkhäst."

Per Anderssons enmansrevy ”Räkhäst” på Sverigeturné.

Per Andersson har som en av Sveriges mest älskade och energiska komiker synts i TV-program som Grotesco och Parlamentet och stora scenproduktioner som Book of Mormon och ART. Boka biljett här. Sedan tidigare är det officiellt att han sätter upp sin nyskrivna enmansrevy Räkhäst på Lorensbergsteatern. Nu är det klart att den även tas på en landsomfattande turné, med totalt 55 föreställningar runtom i landet.

Per Andersson är för många mest känd som en av frontfigurerna i det flerfaldigt prisbelönta humorkollektivet Grotesco. Med en outtömlig energi och fingertoppskänslig fräckhet som sina kanske främsta signum har han med åren både underhållit och upprört i produktioner för både stora och små – från allt mellan rollen som hela Sveriges tomte i 2019 års julkalender – till det ökända sketchnumret ”Kuk i hatt”.

I år har han gjort succé i bland annat Diggiloo och tillsammans med Pernilla Wahlgren som programledare i Melodifestivalen och nyligen spelades Göta kanal 4 in, där Per Andersson spelar huvudroll tillsammans med bland annat Eva Röse, Tomas von Brömssen och Dilan Gwyn.

Förra året blev det officiellt att Per och hans nyskrivna enmansrevy Räkhäst intar scenen på Lorensbergsteatern i Göteborg. Nu är det även klart att Per Andersson och Räkhäst ger sig ut på en landsomfattande turné med totalt 55 speltillfällen, med ett längre stopp på Rival i Stockholm hösten 2022.

– Det är otroligt roligt både att äntligen få köra för större publik och att få ta Räkhäst på turné i Sverige – från norr till söder och allt däremellan. Jag hittade en lapp i en byrålåda som jag hade skrivit när jag var 10 år, och på den stod det just Räkhäst. Jag har ingen aning om vad det kom ifrån eller vad jag tänkte, men jag gillade ordet. Räkhästen är en hyllning till fantasin. Det är mycket som är bra med vuxna grejer, men kanske tappar vi för mycket av det där härliga fantiserandet som barn har? säger Per Andersson.

I Räkhäst får vi en inblick in i Per Anderssons hjärna – med allt vad det innebär. Vi kommer kastas rakt in i hans tankevärld och slängas mellan galna karaktärer, sketcher, kupletter och vilda infall genom en förstklassig humorkavalkad.

Anna Vnuk regisserar Räkhäst och manus är skrivet tillsammans med Rikard Ulvshammar och Håkan Johnsson. Anna Vnuk är prisbelönt regissör, koreograf & dramatiker och har bland annat regisserat Grotesco på Scala – en näradödenrevy och Moppupproret för Kulturhuset Stadsteatern.

Konstnärligt team
Med: Per Andersson & Lisa Larsson, regi: Anna Vnuk, manus: Per Andersson, Rikard Ulvshammar och Håkan Johnsson
Scenografi och ljusdesign: Susanna Hedin, kostymdesign: Matilda Hyttsten, kapellmästare: Per Johansson, maskör: Jessica Hedin

Ensemble
Skådespelare: Per Andersson, skådespelare: Lisa Larsson, kapellmästare: Per Johansson, musiker: Henrik Bengtsson och Magnus Boqvist

Köp Biljetter Kalendarium

9 december 19.30
10 december 16.00 och 19.30
Räkhäst med Per Andersson
Biljetter alla datum
Längd 90 minuter ej paus
Bemannad garderob, endast swish eller kort.
Räkhäst presenteras av All Things Live
Tänk på att alltid köpa dina biljetter genom en etablerad biljettkanal.
Svar på biljettfrågor här

Klicka och läs mer:
Boka rum till Plåtägarens pris
Boka bord i Bistron
Läs mer om ”Gå på show” på Rival
Salongsplan Rival show
Hörslinga APP
Hörslinga Digital
Tillgänglighet

Tänk på att alltid köpa dina biljetter på den länken som produktionsbolaget valt. Köp aldrig Dina biljetter via någon mellanhand!

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media