fbpx

EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

MER ÄN BARA ETT HOTELL

“Lola” – Tommy Körberg 5-8/12

Tommy Körberg har under hösten spelat den bejublade föreställningen "Lola" på Rival. Sista chansen är nu 5-8 december!

Tommy Körberg har under hösten spelat den bejublade föreställningen “Lola” på Rival. Sista chansen är nu 5-8 december – köp biljetter i god tid.

“Lola” med Tommy Körberg i rollen har i skrivande stund setts av över 19 000 människor landet över.  I en musikalisk monolog, regisserad av Sunil Munshi, möter vi den åldrade varietéartisten tillika transvestiten Lola som på ålderns höst väljer att genomföra sin absolut sista föreställning. Den 12 september var det bejublad nypremiär på Rival.

”Lola” befinner sig just nu i mitten av en riksomfattande turné, efter att ha premiärspelats på Cirkus i Stockholm under hösten 2018. Varmt, innerligt skådespeleri varvas med musik & omarbetade sångtexter till klassiska verk – signerade bland annat Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wij – och till dags dato har över 24 000 biljetter sålts runt om i landet.

Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad & bedagad varietéartist som under 90 minuter skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria. I pjäsen genomför Lola sin absolut sista föreställning, efter att på ålderns höst fått sparken av sin manager – och där går startskottet för en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.

Tvåmannaföreställningen har skrivits och arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano.

Sammantaget har föreställningen sedan sin premiär på Cirkus setts av över 19 000 människor och tagits emot mycket varmt av så väl press som publik. Den har hyllats som ”magnifik” i Svenska Dagbladet, fått en 4:a i Aftonbladet, rört publik till tårar och mötts av otalet stående ovationer över hela landet.

Musiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal översatta och omarbetade låtar, med original signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage.

Modeskaparen och kreatören Camilla Thulin är ytterligare ett välkänt namn i produktionen, som arbetat fram kostym till föreställningen. Med sitt egna klädmärke har hon tagit fram plagg till bland annat Nobelfesten, Guldbaggen och Melodifestivalen – och arbetat som kostymör för Sveriges största institutionsteatrar och filmer.

Sunil Munshi är regissör och uppmärksammas gång på gång för sina egensinniga och stilsäkra teateruppsättningar. Han har bland annat regisserat succéer som “Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” och “Petra von Kants bittra tårar” på Dramaten, och 2015 regisserade han Magnus Ugglas kritikerrosade monolog “Hallå”. Även Melodifestivalen har satts upp i Munshis regi, och just nu arbetar han på två långfilmer och sin kommande regidebut på Kungliga Operan i Stockholm, planerad 2020.

Köp Biljetter Kalendarium

November och december

Längd: 1 timme och 40 minuter, ingen paus
Bevakad kontantfri garderob höst och vinter ( nedre plan )
Regi: Sunil Munshi
Föreställningen presenteras av www.blixten.se

Klicka och läs mer:

Boka rum till Plåtägarens pris
Boka bord i Bistron
Läs mer om “Gå på show” på Rival
Salongsplan Rival show
Hörslinga APP
Hörslinga Digital
Tillgänglighet

Tänk på att alltid köpa dina biljetter på den länken som produktionsbolaget valt. Köp aldrig Dina biljetter via någon mellanhand!

Just nu på Rival

“Lola” – med Tommy Körberg 5-8/12

Storsuccén ”Lola” som rört publik till tårar och mötts av stående ovationer över hela landet  – sista chansen 5-8/12.

”Störst av allt” med Nour El Refai

Malin Persson Giolitos succébok blir teater på Rival med Nour El Refai i huvudrollen. Premiär 28 februari 2020. 

Brunch varje lördag och söndag!

Besök vår mycket uppskattade brunch –  lördag och söndag från kl 13. Drop in platser i Watson´s Bar.

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media