fbpx

EN UPPLEVELSE UTÖVER DET VANLIGA

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

MER ÄN BARA ETT HOTELL

“Lola” hösten 2019

Tommy Körberg återvänder med storsuccén ”Lola” under hösten 2019 – turnépremiär i Stockholm den 12 september!

Lola

”Lola” med Tommy Körberg har i skrivande stund setts av över 19 000 människor landet över. Idag sätts föreställningen upp på Halmstad Teater, och nu står det klart att Tommy Körberg med ensemble ger sig ut på ännu en turnévända runt om i landet under hösten 2019! I en musikalisk monolog, regisserad av Sunil Munshi, möter vi den åldrade varietéartisten tillika transvestiten Lola som på ålderns höst väljer att genomföra sin absolut sista föreställning. Nypremiär på Rival i Stockholm den 12 september.

”Lola” befinner sig just nu i mitten av en riksomfattande turné, efter att ha premiärspelats på Cirkus i Stockholm under hösten 2018. Varmt, innerligt skådespeleri varvas med musik & omarbetade sångtexter till klassiska verk – signerade bland annat Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wij – och till dags dato har över 24 000 biljetter sålts runt om i landet.

Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad & bedagad varietéartist som under 90 minuter skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria. I pjäsen genomför Lola sin absolut sista föreställning, efter att på ålderns höst fått sparken av sin manager – och där går startskottet för en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.

Tvåmannaföreställningen har skrivits och arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano.

Sammantaget har föreställningen sedan sin premiär på Cirkus setts av över 19 000 människor och tagits emot mycket varmt av så väl press som publik. Den har hyllats som ”magnifik” i Svenska Dagbladet, fått en 4:a i Aftonbladet, rört publik till tårar och mötts av otalet stående ovationer över hela landet.

Musiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal översatta och omarbetade låtar, med original signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage.

Modeskaparen och kreatören Camilla Thulin är ytterligare ett välkänt namn i produktionen, som arbetat fram kostym till föreställningen. Med sitt egna klädmärke har hon tagit fram plagg till bland annat Nobelfesten, Guldbaggen och Melodifestivalen – och arbetat som kostymör för Sveriges största institutionsteatrar och filmer.

Sunil Munshi är regissör och uppmärksammas gång på gång för sina egensinniga och stilsäkra teateruppsättningar. Han har bland annat regisserat succéer som “Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” och “Petra von Kants bittra tårar” på Dramaten, och 2015 regisserade han Magnus Ugglas kritikerrosade monolog “Hallå”. Även Melodifestivalen har satts upp i Munshis regi, och just nu arbetar han på två långfilmer och sin kommande regidebut på Kungliga Operan i Stockholm, planerad 2020.

Köp Biljetter Kalendarium

September och november

Längd: 1 timme och 40 minuter, ingen paus
Bevakad kontantfri garderob höst och vinter ( nedre plan )
Regi: Sunil Munshi
Föreställningen presenteras av www.blixten.se

Hörslinga 1 
Hämta appen ”Hearing Hotspot” på Apple App Store eller Google Play.
Anslut till det öppna nätverket ”hörhjälp” i din telefon.
Starta appen, välj ljud, tryck på play.

Hörslinga 2 (digital)
Mottagare finns att låna i hotellreceptionen. Kom i god tid!

Salongsplan Rival show
Tillgänglighet

Tänk på att alltid köpa dina biljetter på den länken som produktionsbolaget valt. Köp aldrig Dina biljetter via någon mellanhand!

Just nu på Rival

Midsommar på Rival – bar och bistro öppet

Fira din skönaste midsommar på Rival! En sommardrink i Watson´s Bar följt av en god middag i Rivals Bistro. Läs mer här!

DJ & O.P. Anderson roar i Watson´s Bar

DJ Jonas Tottmar och Michael Pietile roar Watsons´s gäster fredag och lördag. Inne och ute!  

Boka ett rum med sommarbalkong!

Som ett av få hotell i Stockholm erbjuder Rival många rum och sviter med möblerade balkonger. Utforska här!

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media