Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen på sajten. Acceptera användningen av cookies genom att stänga rutan eller klicka dig vidare på sajten.    

Om Hotel Rival

Rivals fastighet och verksamhet är helägt av Benny Andersson Produktion AB

Historik

1937 invigdes biograf Rival på Mariatorget. Byggnaden blev tidigt ett nöjesetablissemang med biograf, hotell, restaurang, konditori och lägenheter. Salongen har ett stort historiskt värde som understryks av de rymliga foajéerna i tre plan, breda trappor med eleganta räcken.

Om- och tilllbyggnad 2002-2003

En av de viktigaste punkterna vid om- och tillbyggnaden var att återskapa helheten där husets verksamheter tangerar varandra naturligt. Att kunna röra sig mellan barer, bistro, foajéer och salong var av största vikt. Vinden inreddes och gav plats för Rivals sviter, en tillbyggnad mot innergården gav 15 nya hotellrum. Rummen i tillbyggnaden har fransk balkong eller sittbalkong, allt för att släppa in mer ljus. Det största ingreppet i byggnaden är de glasade hissarna. När de sista två våningarna (av totalt sju) nås så finns den vackraste utsikten över takåsarna och Maria Magdalena kyrka. Inredningsarkitekt Karin Ahlgren och arkitekt Anders Bergkrantz är huvudansvariga för om- och tillbyggnaden under detta år.

Fakta


Hotel Rival har 99 hotellrum (194 bäddar), café, cocktailbar, lobbybar, bistrobar, bistro, salong med 735 platser och 5 konferenslokaler. 1 september 2003 invigdes Hotel Rival, Sveriges första boutiquehotell.

Faktablad


Rivals fastighet och verksamhet är helägt av Benny Andersson Produktion AB


Byggnation 2002-2003


Rivals "logotype" redan 2002, signerad Maria Dahlgren. På bilden, som ett "täcke" över bygget