Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen på sajten. Acceptera användningen av cookies genom att stänga rutan eller klicka dig vidare på sajten.    

Concierge på Rival

Sean

Även om ni kanske redan har utforskat om Stockholm före ankomsten till Hotel Rival så glöm inte att besöka conciergedisken efter incheckning och tala med mig, Sean Naughton – Rivals egen Stockholm expert.

Jag, Sean Naughton, kommer ursprungligen från Hawaii (svensk mamma och amerikansk pappa). Jag har kallat Stockholm mitt hem i över 20 år.

Jag är medlem i det prestigefyllda Les Clefs d'Or (internationell förening för Concierger) och skriver även en populär blogg, The Stockholm Tourist som är full av användbara råd, praktiska tips och insiderinformation.

För att verkligen planera er vistelse och få ut det mesta av ert besök i Capital of Scandinavia, kontakta gärna mig i förväg på concierge@rival.se. Jag hjälper er gärna med att boka
sightseeingturer, reservera bord på restauranger, ordna flygplatstransfer eller bara ge er råd om vad man inte ska missa.

 

Vårt område

Har ni bokat ett rum på Hotel Rival? Grattis! Ni valde ett hotell som ligger på Södermalm, en stadsdel som Vogue Magazine har rankat som den tredje coolaste i världen och som Financial Times har valt som en av sina främsta destinationer i världen 2014. Södermalm är ett bra område att bara "vara" på. Ni kan tillbringa hela semestern här... besöka konstgallerier på Hornsgatspuckeln, shoppa loss i butikerna i SoFo, promenera i Stieg Larssons fotspår. Stanna till, ta en paus vid ett av de många caféer eller kanske simma eller hyra en kajak vid den närliggande Långholmens strand. Men om ni känner ett behov av att vidga era vyer så ligger historiska Gamla Stan bara en 10 minuters promenad från hotellet! 

Vår stad - Stockholm

Jag skulle kunna skriva många sidor om vad jag rekommenderar att göra/se/besök/äta/dricka när man besöker Stockholm. I själva verket har jag gjort just detta i min blogg: The Stockholm Tourist! Men om jag var tvungen att välja bara några topp rekommendationer, då är det dessa saker som jag skulle säga att man inte får missa(utan inbördes ordning):

 

Museum Aktiviteter Utflykter
1. Vasa Museet 1. Följ med på Under The Bridges 1. Östermalms saluhall
2. ABBA The Museum 2. Cykla på Djurgården 2. Drottningholms Slott
3. Skansen 3. Paddla en kayak 3. Skärgården
4. Fotografiska 4. Shoppa på NK 4. Skogskyrkogården
5. Moderna 5. Ta en Food Tour 5. Gamla Stan

 

Topp 5 tips

  1. Det bästa sättet att resa mellan Arlanda flygplats och Hotel Rival är antingen med taxi Taxi Stockholm-  eller med pendeltåg.
  2. Kredit- och betalkort accepteras nästan överallt så man behöver inte ta ut en massa kontanter i förväg.
  3. Det är lätt att ta sig runt till fots i Stockholm. Vi har en utmärkt kollektivtrafik som omfattar bussar, tunnelbanor, spårvagnar, färjor och pendeltåg.
  4. Se Stockholm från vattnet. Staden ligger på 14 öar och ses bäst från vattnet, antingen med sightseeingbåt, färja eller från en uteservering.
  5. Var försiktigt när ni vinkar in en taxi från gatan. Detta kan bli dyrt eftersom taxi inte är reglerat i Sverige. Be hotellet, restaurangen eller butiken att ordna en taxi för att få det bästa och det rätta priset.

Titta alltid efter denna logotype
Taxi Stockholm

Detta är bara ett fåtal utvalda tips av de många, många saker som Stockholm har att erbjuda! Kontakta mig direkt på concierge@rival.se om ni har några särskilda intressen och behöver rekommendationer. Konst? Natur? Shopping? Design? Svensk mat? Nattliv? Sevärdheter? Bara meddela mig. Stockholm har något för alla.
 

Gayvänligt

Rival är en stolt medlem av Stockholm Gay & Lesbian Network (en samling av lokala sevärdheter, hotell och företag som samverkar för att säkerställa att Stockholm fortsätter att ligga högst upp på listorna över gayvänliga destinationer). Jag fungerar som deras kontaktperson på hotellet. Genom detta samarbete har all personal på Hotel Rival deltagit i Out Nows gay sensitivitetsträning. Detta är en del av Hotel Rivals engagemang att tillgodo se att alla våra gäster känner sig lika välkomna, oavsett nationalitet, hudfärg, religion, kön, ålder eller sexuell läggning. Läs mer

 

Vårt hotell

I själva verket kan ni förmodligen spendera hela er semester på Rival utan att lämna hotellet!

Rival Fasad

Hotel Rival öppnade år 2003 som Stockholms första boutiquehotell och förutom hotellet, hittar ni
också en restaurang (Bistro Rival), ett café (Café Rival), flera barer samt en teater. Allt under
ett och samma tak.

Bistro 2

Bistron som serverar både svenska favoriter såväl som internationella rätter, ligger på första
våningen och är öppen varje kväll, året runt. Du hittar Café Rival på bottenplan och det är
ett bra ställe att få sig en lätt måltid (frukost, lunch eller middag)på eller för att prova på en
traditionell svensk "fika" (umgås över en kopp kaffe och ett bakverk). Rivals salong har blivit
en populär scen med teater, konserter, show och stand-up komedi föreställningar.
Under april-september erbjuder Bistron en stor balkong och Café Rival har en härlig
utomhusservering . Våra shower och teatrar är ofta på svenska, tänk på att barerna och
Bistron kan vara väldigt upptagna på kvällarna då vi har föreställningar på teatern.

Kontakt

concierge@rival.se
+46 (0)8 545 789 35

Les Clefs Logo

Jag är ordförande i den svenska organisationen i det prestigefyllda Les Clefs d'Or,
internationell förening för Concierger.

.Rival Rainbow Logo Large V2

Läs mer om Rival och regnbågen