Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen på sajten. Acceptera användningen av cookies genom att stänga rutan eller klicka dig vidare på sajten.    
 

Elefanten i rummet – han som är gift med henne

Scenen på Hotel Rival

Sex år efter succéshowen “Det här var ju tråkigt” är det äntligen dags för David att åka på turné igen. Den nya föreställningen är en renodlad standup-show som lyfter fram det absurda i ett för David Batra nytt och udda vardagsliv. För hur pusslar man egentligen med dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Hur går sommarsemestern till när SÄPO är med?

David Batra är en av landets mest populära ståuppkomiker. Han har gjort 1000-tals föreställningar och vunnit utmärkelsen "Årets manliga komiker” på Svenska Standupgalan. Nu är han tillbaka på Rival efter en succeartad premiär och turné  – "Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Idén föddes i den politiska turbulensen hösten 2014.

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna "elefanten i rummet" Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra.

Sedan dess har David Batras berättelse växt till en personlig föreställning som lyfter fram ämnet som han tidigare undvek.

– Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna. "Elefanten i rummet" kommer att bli den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste. Min enda noja är att jag ska förväxla manus med min fru så att jag står på premiären och håller en monolog om jobbskatteavdraget. Enda trösten i så fall är att nästa morgon står hon i riksdagen och drar snopp-skämt, säger David Batra.

Föreställningens längd ca 90 minuter. Ingen paus.

OBS! Tänk på att alltid köpa dina biljetter på den länken som finns på www.rival.se 
Köp aldrig Dina biljetter via någon mellanhand!

Hörslinga 1 i salongen Hämta appen ”HearingHotspot” på Apple App Store eller Google Play.  Anslut till det öppna nätverket ”hörhjälp” i din telefon.  Starta appen, välj ljud, tryck på play.
Hörslinga 2 i salongen (digital) Mottagare finns att låna i hotellreceptionen. Kom i god tid!

Salongsplan Rival PDF
Producent: CS Nöje
www.csnoje.se

15 & 16 maj

David Batra