UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka

Rivalbloggen

 

12 oktober 2023
Bara några timmar kvar!
Exakt klockan 19.30 ikväll stängs dörrarna in till salongen – det är premiär för Bo Kaspers in Concert. De har lovat stora och små under och det är nu det händer. Lägesrapporten från vår scenmästare Petter Eriksson nu på eftermiddagen är god. Bandet är på premiärhumör. Kläder provas in i det sista. Ljus, ljud, mickar och kablar finjusteras.

Bild ovan: BKO rep i eftermiddag
När vi andra låg och sov som bäst i natt ja då startade inlastningen av BKOs ljus in på Rival…och se ovan hur snyggt det är! Och strax innan de dök hade gårdagens fantastiska produktion ”Från Broadway till Duvemåla” precis lämnat Rival efter en utsåld och succéartad föreställning. Rivals scen-kvällsteam denna premiärdag består av vår scenchef Karin Johnson, showvärdinna Carina H och såklart vår overall-operativa-snabbaste-Hala Michalak! Scenmästare Petter har kört morgon-lunch-pass och får gå hem och vila liksom Andrea som fixat och styrt upp logerna med all sköns härliga grejer! 
Utsålt ikväll såklart. Men Bo Kaspers spelar på Rival hela hösten, boka biljett här!

Vi ses i vimlet hälsar
Jesper
Ps glöm inte att hänga in ytterkläderna i vår nya fina garderob en trappa ner från parkett. Och där finns också ett helt nytt restroom! DS

 

 

 

5 oktober 2023

En kortis om ”tröst i höst”!
Så mycket roligt det finns att göra istället för att deppa över mörker och singlande löv! På Rivalscenen allt från Lill Lindfors, Tommy Körberg, Bo Kaspers Orkester till Edvin Törnblom och så mycket mer! Sköna klassiker på Bistromenyn, Simons goda G&T i Watson´s Bar och smålyxiga hotellrum för den som verkligen vill njuta av livet away from home!

Kock i Stockholm
Vår köksmästare Robin Gesang-Gottow – han vet hur man håller ”tusen bollar i luften” samtidigt! Robin och hans team har minst sagt bråda dagar och kvällar nu. I Bistron är det tider för hängmörad svensk entrecote, Skagen på egen i ”Rival-köket-bakad” kavring (Robins recept), råbiff, svampsoppa, rödvinsbräserad oxkind – nu blir jag grymt hungrig bara jag skriver ner detta. Vårt kök uppe i Bistron lagar även all personalmat lunch och middag, all varm frukostmat sju dagar i veckan, crew- och artistmat, Watson´s barmat och mycket mer. Våra toppenkockar i Tavernaköket tar hand om Tavernans matgäster! 

Välkommen in i värmen!
Hälsar
Jesper

 

22 september 2023

Grönt för ledigt, rött för upptaget!
Så kunde vi äntligen öppna upp hela härligheten igår kväll! En helt ny garderob. Åtta nya toaletter och 11 nyrenoverade toaletter. Ett bygge som startade den 5 juni och avslutades i onsdags 20 september. Igår en fullsatt salong och ”2:22 A Ghost Story” med paus…och vilken lättnad (!) med totalt 19 toaletter inom 15 meter! Och den fina garderoben bemannas av vår fantastiska Rivalambassadör Antoine och hans personal.

Ett omfattande nybygge och stort renoveringsprojekt.

Rivals nya Restroom, två trappor ner från entréplanen. Åtta nybyggda toaletter och en vacker kommod.

Grönt för ledigt, rött för upptaget!


Bo Kaspers Orkester in Concert – de utlovar stora och små underverk. Premiär 12 oktober. Det kommer att bli musikalist. Och speciellt. Biljett kan du boka här! Och varför inte säkra upp en bordsbokning samtidigt!

Vi ses vid närmaste kommod!
Hälsar
Jesper


14 september 2023

…med skräckblandad förtjusning är det premiär ikväll!

Helena Bergström är här. Adam Pålsson är här. Rakel Wärmländer är här. Johannes Kuhnke är här. Och Johanna Nordström är här. Vi vet också att Åsa Holmgren och Pernilla Thagaard är här. Kort sagt, alla är här. Och ikväll kl 19,30 är det fullsatt i salongen. Utsålt och fullsatt är det även imorgon, på lördag och nästa fredag. Just nu endast ett fåtal biljetter finns till 21/9, 23/9 och 24/9. Jag skulle skynda och köpa biljett om jag var ni…det här vill du inte missa. Går såklart att kombinera med mat och dryck i Bistron, Tavernan och i Watson´s Bar! En bra idé är att boka bord!

Taxen Herman får inte gå på premiär men han hänger gärna på Tavernan och i Watson´s Bar. Vi har inte många hotellrum lediga i helgen men för livsnjutare på två ben så kan man njuta av designer Carouschka Streijfferts fantastiska och helt unika mattor i hotellkorridoren…boka ett härligt hotellrum så får du dessa konstverk på köpet! 

Vi ses 2:22 hälsar
Jesper

13 september 2023

Sommarminnen och framåt!

Hossain, Sang och Amanda – en del av Tavernans sommarteam. Till höger Klara med smarriga maträtter. Och sommaren är långt ifrån slut, uteserveringen är nog som allra bäst just nu. Vi öppnar kl 11.30 varje dag.

Uppe till höger: Tobias och Robin har lastat bilen full med mat till en lyxig catering! Nere till vänster: Henkes födelsedagsgrill i juli! De ska vara snyggt även utanför hotellet så igår gjorde jag en insats…


Längst upp till vänster: Fotograf Ulla Montans senaste porträtt och naturligtvis är det Thomas ”Orup” Eriksson som nu hänger i pole position. ”Orup Bara” är vårens stora underhållning i salongen, biljetterna går åt i en rasande takt. Det årliga sommarunderhållet i salongen krönte vi med lite kosmetika i form av diskret om information om var respektive dörr leder till…Nästa vecka ska jag berätta om det STORA BYGGET som vi har rullat hela sommaren, den 19 september är det slutbesiktning. ”Dogge” i Tavernan visar goda matminnen från i somras.

Premiär 18 januari på Rival: Orup Bara. Inte så bara tycker jag! Säkra biljett, tänk ”julklapp”.
För inspiration och Orupfeeling på Rival, kolla in denna sida och filmen från pressdagen i augusti.

Vi ses i vimlet!
Jesper

 

21 juni 2023

Sommarparty med Rivalarna!
Vilken dag! Vilken fest! Vilken festkommitté`! Vilka medarbetare! Häromkvällen firade vi att sommaren är här och att vi ska vara superstolta över årets första fem månader…Som alla har jobbat, slitit, kämpat ihop, räknat, kört shower, servat, serverat, blandat drinkar, städat rum, gjort årsbokslut, månadsbokslut, haft en avtalsrörelse, startat ett bygge och samtidigt har alla stöttat varandra. Magiska människor i ett mycket ovanligt hus! Ja ni vet, vi kallar ju hotellet för ”hus”. Huset är ju fullt av krogar, barer, möteslokaler, hotellrum och människor!

Bild upp till vänster visar stora delar av Rivalgänget. Uppe till höger vår eminenta festkommitté som styrde upp allt från Musik Quiz till festlokal och ”Bäst i test”-inspirerade lekar – Andrea (Babben), Lill-Christin (David Sundin) och Ludde. Nere till vänster: den omöjliga uppgiften att få en toalettrulle att stanna på en given plats. Prova själv! Nere till höger: strax innan mat och dryck serveras. Tack till er alla!

Midsommar i sta´n – häng på Rival. 
Jätteenkelt. Vi har maten, vädret, drycken och ett centralt läge. Både Watson´s och Tavernan har öppna svängdörrar från midsommarafton till söndagkväll.
Total avsaknad av mygg, utedass och traditionellt småtjafs! Fördjupa dig i midsommar på Rival här…öppet till 01.00 både midsommarfton och midsommardagen.

Torsdag 29 juni vill jag uppmärksamma alla grannar och boende runt Rival på att det blir lite extra rörigt utanför hotellentrén. Nu har vi kommit till fas nummer 2 i vårt bygge och det betyder betongbil! Och betong skall flyta! Hur lång tid det tar vet vi inte exakt men det kommer att bli spännande och lite rörigt när slangen ska transporteras in ca 50 meter in i huset. Vi rekommenderar första parkett på Tavernan eller Watson´s uteservering facing the park!

Alltings jävlighet.

Och när så äntliga högsommarvärmen gjorde entré…ja då gjorde markisernas reläer sorti! Någon enstaka markis klarade sig men merparten av markiserna gick inte att få ut. Det tog oss en vecka att få ordning på allt: hitta reservdelar, få in våra favoritelektriker, styra upp jobbet, heja Arne, heja Jocke, hålla andan och se glad ut! Nu fungerar allting igen och det är ju toppen eftersom det blir ännu varmare kommande dagar! Den som saknar balkong hemma kan med fördel hyra ett de luxe rum med balkong på Rival. Här finns rum som är högre upp än trädgränsen…Nästa helg 30/6-2/7 har vi några de luxe rum med balkong kvar!

Sju prästkragar under kudden hälsar
Jesper

 

 

 

25 maj 2023

Safety first, mammas dag och gage..!


Att driva ett hotell är roligt, spännande, jobbigt och engagerande. För mig och alla här på Rival är det Safety First som gäller och det betyder att vi alltid är på tå och har fötterna i ett ständigt ”startblock” för alla typer av händelser. Den här veckan, Safety week på Rival, har vi (utöver HLR-utbildningen tidigare i veckan) haft individuell träning i brandsläckning. Vi har simulerat med VR-kamera för att agera rätt. På sensommaren blir det den årliga utrymningsövningen…ni kommer se oss på torget i våra gula västar!

Middag på Bistrobalkongen men bästa utsikten…och lite hjälp av infravärmen om temperaturen droppar. Våra uteserveringar den här veckan har varit magiska och gästerna vill aldrig gå hem…we like!

Fira fina mamma på söndag! Gör det gärna hos oss på Tavernan, vi lockar med bubbel, gratinerad hummer och förhoppningsvis bra väder. Min mamma stannar kvar hemma i Dalarna men det blir telefonkonferens på söndag! 

Gage? Vår fastighetskille Arne myntade för många år sedan ”idag är det gage”, och det betyder så klart att idag är det lönedag! Själv ska jag köpa ännu fler flyttkartonger för pengarna…min fyrbente följeslagare Tobbe fattar inte riktigt vad som håller på att hända hemma. Han tycker det är rörigt, stökigt, olugnt och allmänt väldigt oskönt . Och på tok för mycket snack om ”snälla, flytta på dig”, ”nej, nej här kan du inte ligga längre”, ”ja, jag måste packa ner de söndertuggade tofflorna nu”. Tobbe kommer snart att fatta. 

Vi ses hälsar
Jesper 

 

 

 

22 maj 2023

Sköna maj på Rival! 
Och vi har mycket kvar att erbjuda! Om några dagar, 25-26 maj, Hansson de Wolfe United. Onsdag 31 maj ”Mårten Cvetcovic” -en kritikerrosad föreställning av och med Mårten Andersson. Fredag 2 juni ”SEMST ”med bästa killarna Jonatan Unge, Ahmed Berhan och Branne Pavlovic.

Jag och alla andra vill bara sitta ute, ute och ännu mer ute! Nu har träd och buskar slagit ut på Mariatorget och det är bara att njuta. På Rival har vi tre uteserveringar; Watson´s Bar by The Park, Tavernan och Bistrobalkongen. 

Och när jag inte jobbar, eller funderar på nöje, så packar jag på flyttkartonger ( ja, snart går lasset till ny bostad! ). Det är mycket planering inför alla sköna sommargästers ankomst, semesterlistor, ettor och nollor, omvärlden är just nu helt oförutsägbar och en smula galen. Det gäller faktiskt att hålla fokus och vara glad för minsta ”bra grej” som dyker upp i nutid här och nu. 

På med solkrämen, ät något nyttigt, njut av livet – om några veckor kommer fler nyheter!
Hälsar Jesper

 

14 april 2023

Alltid något på gång!

Händelserik vecka igen! Uteserveringarna har öppnat. Garanterad sol imorgon lördag och på söndagar, alla vädersighter är eniga och överens. Rivals Bistro har öppnat efter påskledighet – köksbrigaden från vänster med Christian, Douglas, Samuel och Victoria. PA-anläggningen i salongen har uppdaterats och trimmats. Bilden uppe till höger visar legenden Björn Lehnberg samt smålegenderna Filip Boström och Stefan Ljungkvist. I helgen sätts vårt PA-system på prov då PFloyd kör på hög volym och för nästintill utsålda hus både fredag och lördag kl 19.00 och 2,5 timmar framåt! 


Barchef Simon Holmqvist frestar med iskalla Gin & Tonics – smakar bäst i solen på Watson´s uteservering.
Vi ses på Södermalms Solsida hälsar
Jesper 

5 april 2023

Nu är det vår! Vi har öppnat uteserveringarna!

Ja ja, det är möjligt att det inte är det perfekta vårvädret men det spelar ingen roll. ATM levererade och ställde ut hela möblemanget. Monty och Tobias ( bild
nere till vänster) gjorde finliret! Och jag och Malin tog tillfället i akt att äta lunch under tiden som några snöflingor bildade ridå!


Stilstudie från teknikplats ( med scenchef Karin Johnson bakom spakarna ) strax innan författarkvällen med Karl Ove Knausgård inleddes. 735 litteraturintresserade personer hade köpt biljett, stämningen var hög och kvällen omåttligt populär!


Dagens stora biljettsläpp – ”2:22 A Ghost Story”…som en skräckfilm men levande. Kusligt bra ensemble dessutom! Johanna Nordström, Adam Pålsson, Johannes Kuhnke och Rakel Wärmländer. Regissör Helena Bergström, översättning Calle Norlén. Premiär på Rival den 14 september! Man darrar redan…läs mer här.


Självklart har vi öppet ofta och länge hela påskhelgen! Och missa nu inte nyheten om att vi från och med nu serverar frukost varje lördag och söndag fram till kl 12.00. Och extra bonus att det även gäller påskdagen måndag 10 april! 

 

 

3 april 2023

Ingenting kan stoppa oss nu!

Ja ja, det här är ju flera dagar sen det såg ut så här, förra onsdagen 29 mars närmare bestämt. Jag och Patrik gav upp tanken på att öppna uteserveringarna lördag 1 april. Men idag är det litet annat ljud i väderkartorna och det betyder – ONSDAG 5 APRIL öppnar Tavernan och Watson´s Bar sina uteserveringar!

Tavernans uteservering! Och den här veckan drar vi på med utökade öppettider. Varje dag 3-12 april öppet kl 11.30-22.00! Självklart har vi öppet hela påsken, generösa öppettider hela påskveckan.


De senaste veckorna har varit minst sagt hektiska för oss på Rival. Fullbokat hotellet, många och underbara gäster i barer, bistro och Tavernan. Utsålda shower, konserter och föreställningar i salongen. Ikväll måndag 3 april toppar vi med en utsåld författarkväll arrangerad av Norstedts förlag. scen ikväll Klas Ove Knausgård i samtal med Aris Fioretos.


Jag och Jesper Sandberg ( chef över ”ettor och nollor-cash in” på Rival ) gjorde häromdagen en sväng till vårt ”huvudkontor” och självklart hoppades både pappa Watson (t v )  och sonen Sickan (t h) att vi hade något ätbart med oss…och det hade vi kanske! 

Hotellfrukost
Jag avslutar med ytterligare en god nyhet för dig som gillar en härlig hotellfrukost. Lördag och söndag serverar vi frukost (buffé och à la carte) fram till kl 12.00. Gäller naturligtvis även alla ”röda dagar” så redan till Långfredag kan du komma och avnjuta en lååång frukost fram till kl 12.00. Det går fint att boka bord här!

Vi ses!
Jesper 

 

 

23 januari 2023

Äntligen nytt år!
Nu har vi stökat av helgerna och vi vet med säkerhet att vi går mot ljusare tider ( och därmed lägre elförbrukning…hu!). Nu tar vardagslivet på hotellet över, amaryllisarna och julstjärnorna är slängda respektive nerpackade. Vardagslivet på Rival är som på alla andra företag och verksamheter, alla får hjälpas åt och speciella färdigheter och talanger uppskattas lite extra, se nedan…

Som här till exempel, Rivals operativa chef Hala Michalak, lagar en reva i en av sidengardinerna som hänger i sviterna. Hala brås naturligtvis på sin pappa Gabriel som är skräddare. Men nu visas det sig att Halas dotter dessutom har ärvt den numera sällsynta talangen att sy…!

Bild uppe till vänster: Rivals korridormattor är inte någon dussinvara. Varenda kvadratmillimeter är faktiskt helt unik och täcker 6 våningsplan. Designern och inredaren Carouschka Streijffert skapade dessa mönster 2002 och sedan vävdes mattorna upp och lades in strax innan Hotel Rival öppnade i september 2003. Temat på varje våningsplan är resor, biljetter, tåg, flyg och upplevelse. Det är starka färger och spännande former…och varje kaffefläck tas bort med gnisslande tänder och stort tålamod! Bild nere till höger: Här är vår uppskattade kaffemaskin med sköna bönor, den är centralt placerad på fjärde våningen tillsammans med Bragokex, ismaskin, ett stort te-utbud samt frukt. Här träffas morgonpigga hotellgäster i morgonrockar. Bild uppe till höger: man rör helt enkelt inget i Arnes verkstad. Och är man är klåfingrig så möts man av ett gapskratt. Bilder nere till vänster: Vår mångåriga medarbetare och trygga punkt Paula Nilsson, HR-chef, bollplank, mormor, dansant, stabil – håller ordning på mig. Vårt nytillskott Malin Schönhoff håller ordning på stålarna, tar fram perfekta analyser, rapporter och bokslut.

Vårsäsongen har redan börjat med utsålda hus för både Messiah Hallberg och Fredrik Lindström. Denna helg hälsar vi Flashback Forever Showen välkomna till Rival, de finns endast ströplatser kvar 26-29 januari. Läs mer om shower och underhållning de kommande veckorna.


Du har väl inte missat The Big Escape dvs ”Arbetsdag på Rival”, nypremiär förra måndagen. Starta dagen med den längsta frukosten du bara kan drömma om…och självklart kan du äta så många Fattiga Riddare och/eller pannkakor du önskar mellan 06.30-10.30! Fortsätt sen ner till Watson´s Bar, drick mängder med kaffe, välj lunch från barmenyn och jobba hårt med starkt wifi. ”Arbetsdag på Rival” gör jobbet lite roligare helt enkelt. Lätt att boka!

Vi ses i vimlet hälsar
Jesper

 

12 december 2022

Vi tackar för året som gått!

I fredags hade vi vår traditionella jullunch för kunder, produktionsbolag och stamgäster. Tre av dagens värdar, fr v Benny Andersson, Caroline Eriksson och undertecknad. Det är utan tvekan en av årets bästa dagar, godaste lunchen och roligaste tillställningar på Rival. Traditionen är lång, vi hade vår första kundlunch för 19 år sedan dvs 2003, vid den tiden hade vi inte så många kunder eftersom Rival hade öppnat bara tre månader före jul.
Men aldrig har vi serverat julbord på denna lunch – nej här är det en dignande skaldjursbuffé som dukas upp signerad av Rivals köksmästare Robin Gesang-Gottowt och hans medarbetare. I gammal god stil så övergick lunchen till eftermiddag för att sedan mynna ut i en kväll i Watson´s Bar för de som orkade!


Uppladdning inför kundlunch! Här är jag tillsammans med ytterligare tre av värdarna för kundlunchen. Fr v Jesper Sandberg e-commerce och bokningschef, Rickard Engström receptionschef och Hala Michalak Operation manager. Jesper, Rickard och Hala några av mina närmaste medarbetare som så starkt har  bidragit till att Rival kom ur 2020 och 2021 års pandemi- och restriktioner på ett helt fantastiskt sätt. Snart lägger vi 2022 till handlingarna. Det blev en skakig inledning på året med två månaders restriktioner. Dessa försvann den 1 mars och en allmän eufori utbröt när ”hela världen” skulle ut och festa, gå på konsert, ha konferens, bo på hotell – kort sagt njuta av livet. Och vi är oändligt tacksamma för att så många av er valde att mötas och njuta av livet hos på Rival! Vilket år vi har haft tillsammans.

Och nu har vi en riktigt här festkväll att se fram emot!  Nyårsafton med buller och bång, skaldjur och sång! Lyxa till det och boka vårt Nyårspaket redan nu.

Men…innan det blir nyårsafton så har vi många härliga kvällar framför oss. Nu till helgen 16-17 december så är våra hus-DJs på plats i Watson´s Bar, Vendela och Daniel. Vi har öppet alla dagar och kvällar i  Watson´s Bar och det inkluderar naturligtvis julafton, juldagen och annandag jul. Glöm det där med julmat och julstök, kom ”hem” till Rival istället! Rivals Bistro öppen hela julhelgen, Tavernan är öppen före- och direkt efter jul! Vi lovar att det finns något för alla.

Efter årsskiftet rivstartar vi med Fredrik Lindström och ”Mänskligheten” den 12 och 15 januari. Däremellan kommer Messiah Hallberg ”Ett livsverk med humoristisk touch” den 13-14 januari. Köp biljetter här!

Vi ses i vimlet och i snöyran hälsar
Jesper 

 

 

26 oktober 2022

Bästa tiden börjar nu!


Låt mig presentera några av våra utmärkta och duktiga bartendrar i Watson´s Bar: Octavio , Clara, Ilona och Isak. De möter våra gäster, och förhoppningsvis också dig som läser detta, varje dag och kväll i Watson´s Bar. Jag har ju själv jobbat i bar ”long time a go”, nu känns det som man behöver lite mer kött på benen för att klara av att stå i en bar nu för tiden så man måste ha typ en kemiutbildning ….Det fermenteras, densiteten på olika spritsorter är en faktor, kombinationer avgörande, sortimentkunskap med mera i oändlighet!

Hur lär man sig det?
-Man lär sig av att prova sig fram, testa och ta lärdom av de olika trender som finns i cocktailvärlden och av sina kollegor inom branschen. Men framför allt och att man har ett stort intresse och är nyfiken! Unisont svar från bargänget.
( Om ni skulle se mig bakom bardisken någon gång så kan jag leverera rött/vitt/bubbel/öl/ Fernet endast. Detta gäng  är grymt pålästa och de kan detta hantverk så bra så  jag vet att dom alltid kan backk upp med riktig bra drycker! )
Vilka är favoritdrinkarna för er när ni beställer en drink eller när ni ska rekommendera något till våra gäster?
Ilona: -Då skulle jag ta en ”Hemingway Daiquiri
Vad innehåller den?
-Ljus rom Maraschinolikör Limejuice Grapefruktjuice Sockerlag serveras i ett cocktailglas
Isak:
– Min favorit är, ”Last Word ” som innehåller gin, Grön Chartreuse, Maraschinolikör, limejuice  och serveras sedan i cocktailglas.
Clara funderar ett tag
-Gin Tonic! Vi har en massa olika sorter gin här & olika Tonic´s  så den är en klar favorit då man kan göra den på många olika sätt
Sist men inte minst vilka barer inspirerar er mest i er yrkesroll just precis nu? Här fick de ca 10 sekunder på sig att säga nåt .. ( så man kan säga att de fick en kort startsträcka J) Svaret blev: ”A bar called Gemma” Stockholm, “Ushuaia Hotel Bar” Ibiza, “Svartengrens Bar” Stockholm.
Vad tycker ni alltid ska finnas att äta i en bar som Watson´s och säkerligen på alla barer runt om i världen. Svaret är samstämmigt: -En riktig bra hamburgare ska finnas! Så självklart finns det en klassisk hamburgare och veggiburgare på Watson´s Bar!

Watson´s Bar öppnar kl 11 från måndag 31 oktober!
Om ett par dagar så lägger vi årets sommarsäsong till handlingarna, uteserveringarna packas ihop och möblerna får välförtjänt vila och underhåll. Och det betyder att vi äntligen återupptar våra generösa öppettider i Watson´s Bar. Från måndag 31 oktober öppnar vi kl 11.00 alla dagar i veckan. Nu blir det lunch, lunchmöten, lunchflörtar, lunchhäng och en ”mitt-på-dagen”-plats att umgås på. Här kan du ta en lunch , ta ett möte eller jobba ( jag skulle ”alibi jobba” om det vore jag , dvs dricka & äta nåt gott & så skulle det se ut som jag jobbar J J) detta gäller ju enbart mig inte någon annan J


10 oktober 2022

En härlig fredag!

Hösten har ju kommit men också krispiga sköna dagar och då passade vi på att ha en Italian Friday på Rivals Tavernan!
Vi tog med grannen Henke Von Zweibjerk och vår härliga leverantör Stefan Abrahamsson sommelier och ansvarig för vinportföljen på Fontana och vips satte vi ihop en härlig Taverna After work. Lill Christin såg till att det inte spårade ur i planeringen. Henke stod för musiken mixat med några sköna toast med falukorv! ( inte så italieninspirerat kanske men väldigt roligt och gott ) och Stefan såg till att det fanns härliga godsaker saker att prova! Eftersom vi körde italienska style så körde vi ”all in” med casual italian lifestyle i FILA tracktops! Jag fick många önskemål om att få köpa dessa så nu har jag beställt in ett gäng till de som är intresserade! Mer info kommer strax!

Prosecco DOC Rosé Brut, när härligt rosa färg möter blommiga aro-mer och en anstrykning av viol. Smak av jordgubbar och körsbär. Nino Costa Langhe Nebbiolo Cabora – rubinröd färg med doft av kryddor och körsbär. Fina frukttoner från mogna körsbär, lakrits, örter. Nino Costa Roero Arneis Sarun – gyllengul färg med doft av mogen kiwi, citrus, päron och lakrits. Bra struktur med lite fetare toner. Bastinanich Vespa Rosso – handskördade, noga utvalda druvor som lagrats i 15-18 månader på 70% gamla franska ekfat och 30% nya ekfat, följt av 1 år på fl aska. Ljus, rubinröd färg. Doft av balsamiska toner, mogna björnbär och mörka körsbär. Slutligen en Bastianich Vespa Bianco på druvors som handplockats individuellt vid optimal mognad. Gyllengul färg med doft av bivax, aprikoser, honung och mogen frukt. Smak av mogen frukt och honung. Fin syra med bra längd och komplexitet tack vare elegansen hos chardonnay, strukturen av sauvignon blank och rundheten av picolit.


Det blev en väldigt rolig och fullsatt fredag med våra gäster och vänner, en after work som fortsatte långt in på kvällen som avslutades i Watson´s bar . I köket levererade Robban, Jamal och Torben en kvällens pasta utöver all annan mat som tillagades. När jag, Henke & Stefan drog igång detta så förstår man att om man känner mig och dessa två så blir det lätt både rörigt & stökigt, men gänget i tavernan som styr & ställerkörde på volley och levererade service och skratt som vanligt! Stort tack Patric, Lill Christin, Klara, Fillipa,  Leonell och Tobias.


På hotellet har det är det full fart och showerna i vår salong avlöser varandra, näst på tur är Olof Wretling ”Kaffet” redan till helgen. Följt av Hansson de Wolfe United den 19 oktober. Den 20-21 oktober Stalker med Brynolf och Ljung och helgen avslutas med en dånande konsert med Sven-Ingvars! Här kan du läsa mer och boka biljett!

 

 

 

Efter att ha varit iskall med golfklubborna under sommaren så lyckades jag i sällskap med Stefan och Marcus från Åbro dra ihop en riktig bra runda! Ska försöka ta en till innan snön kommer…

 

 

 

 

Det är precis som vanligt. Juni, juli och augusti är puts väck, man känner sig lite snuvad på konfekten. Varför går inte november, december och januari lika fort…finns säkert någon som forskat på det, återkom gärna till mig! Det har varit full fart här på Rival i semestertider. Våra gäster ska ju få en härlig upplevelse mitt i sommar-Stockholm och vårt jobb är att rulla ut mattan för alla de som valt att bo en natt eller två på Rival.

Alla våra hotellsängar bäddas med lakan vävda av egyptisk bomull. Lakanen manglas hårt, skakas och luftas sen av Iryna och hennes kollegor. Lakanen är så där ljuvligt krispiga när det är dags att krypa ner. Efter en natts sömn så vankas det frukost…och därmed Rivals omhuldade äggröra. Här ovan arbetar Tony med smeten av alla ägg som knäckts. Rivals äggröra är så handgjord och härlagad som det bara är möjligt. Och vi sätter en ära i att ha använda riktigt gula ägg från glada och friska höns! In- och utcheckning sköts denna morgon av Maricka och vår receptionschef Rickard. Vilken sommarservice alla dessa har levererat! TACK!

Jag har ju även hunnit med att ta upp min golf, begränsad succé dock. Några tåliga medspelare uppe till vänster, Jonas, Juhanni och Andreas. Det går bättre med padeln, oklart vem som vann men i bakgrunden syns medspelarna Morgan och Göran samt barchef Marcus. Högra bilden är på mig och Kent när vi tillsammans med svenskgänget från vårt HK fick vara med på den fantastiska premiären av ”Abba the Voyage” i London. Vilken konsert, vilket ljus, vilket ljud…fem jordgubbar av fem möjliga! Åk dit!

Och det har serverats mycket mat och mixats många drinkar hela sommaren! Säg hej till två av våra kökshjältar, kockarna Diego och Carl. I Watson´s Bar hittar ni bartender Isak och på Tavernan har Christin, Patrik och Leonell jobbat stenhårt! Så roligt med alla sköna gäster; södermalmsbor, hotellgäster, Mariatorgs-grannar, turister, stockholmare från malmer och förorter – en underbar blandning i absolut alla åldrar! Tack till alla gäster, ni har gjort vår sommar!

Tobbe har haft lååång semester, han har sovit mest, ätit lite, grymtat en del och sen somnat om. Härlig jycke, kul sällskap…! Vår scenchef Karin har efter en välbehövlig semester förberett salongen för höstens konserter, shower, livepoddar och föreställningar. Här finslipas mixerbordet, alla salongsstolar är genomgångna, alla skrymslen städade, alla kablar kollade, logerna piffade, backdrops fixade – nu kör vi igång hösten med Sweet but Psycho, Karsten & Co följt av stockholmspremiären av ”Räkhäst” följt av ”En man som heter Ove” följt av…kolla hela höstens kalendarium här! 

Slutligen tack till alla er gäster som gett oss en strid ström av härliga omdömen hela sommaren! Läs mer på Trip Advisor, klicka här så förstår ni varför vi är lite extra stolta och ödmjukt tacksamma

Dags att återgå till vardagsbestyren …inte så dumt med sensommar när jag tänker efter!  
Jesper

 

Säsongsavslutning!
20 juni 2022

Traditionsenlig försommarlunch och lite sommarlovskänsla – samling kring mat, information och en återblick på årets första halvår. Bästa dagen på året är när vi alla Rivalare får sitta ner och babbla, äta och träffas, utdelning av sommarpresenter, lite mer babbel – och sen dags att återgå till grytorna, incheckningen, städningen, säljarbetet, bokföring och planering! I förra veckan samlade jag stora delar av gänget till en eftermiddagslunch i Bistron…sommarlov i antågande för vissa, och för andra startskottet för en hektisk tid. 

Nu ”preppar” vi för en ännu en härlig midsommarhelg. Vi har som vanligt öppet för alla hungriga, törstiga, partysugna, nyförälskade, gammelkära, hundar, vänner, släktingar och hang-arounds! Hög tid att boka bord i Bistron för en midsommarmiddag. Boka en tidig middagstid så kanske just ni har turen att få ett bort på Bistrobalkongen! Börja eller avsluta aftonen i Watson´s Bar inne & ute, öppen från 12 till midnatt. Bistro och Watson´s Bar har öppet hela midsommarhelgen. Såklart! Se alla öppettider här. Under midsommarhelgen håller vi Tavernan stängd – personalen behöver en välförtjänt vila efter två månaders intensivt arbete. Tavernan öppnar igen måndag 27 juni och med ännu längre öppettider, kl 11.30-23.00 varje dag. Rival Bistro sommarstänger 27 juni-19 augusti.

Midsommarfeeling på Rival…bistrobalkong, Watson´s Bar, jordgubbar och annat mys.

Alejandra leder det dagliga arbetet med städning av inte bara hotellrum utan också all andra utrymmen i vårt hus. Och huset är stort! Och vi har städpersonal på plats dygnet runt, året runt. Och det är inte bara städning som gäller utan också att ha koll på tusen andra saker. Från tvätt av dundäcken till kemtvätt av gardiner och mattor, kolla att vattenlåsen i duscharna sitter rätt till att sköta turn down service varje kväll. Städning av kontoren, gästtoaletter, dammsugning efter frukostgäster, städning och dammsugning när Tavernan stängt, ha koll på att kontinuerlig fönsterputsning utförs, omklädningsrum, putsa handtag och mässing, städa salongen med 735 platser – wow! Ni fattar va? Alejandra och hennes team gör ett fantastiskt jobb! På bilden står Alejandra på balkongen på rum 608, ett av Rivals otroligt populära de luxe rum med balkong. Hög tid att boka ett balkongrum i sommar!

Jag och Tobbe planerar för vår midsommar och vi kommer naturligtvis att ha en stor bukett sommarblomster ( och några Frolic ) under kudden! 

Vi hörs framåt!
Jesper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Copyright © 2023 Rival Hotel