fbpx

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka
Visa / dölj alla

Stockholmsjul presenteras av Stockholms stad och fastighetsägarna tillsammans med City i Samverkan. Läs mer

TÄNDNINGSTIDER
Julbelysningen tänds upp lördag den 13 november och lyser i sin helhet fram till Tjugondag Knut – torsdag den 13 januari. Julbelysningen är tänd kl 14:00 – 10:00

STOCKHOLM – Stockholmsjul Kungsgatan
© Foto: Mikael Sjöberg / www.mikaelsjoberg.se

Se alla vackert dekorerade gator och torg här!

Ladda ner din ljuskarta över årets Julbelysning och ljuspromenad här!

British så in i Norden på Nordiska Museet
Cardigan, jumper och trenchcoat. Skotskrutigt och Doc Martenskängor. Pyjamas och en kopp te, öl efter fotbollsmatchen, tennis på tisdagar och skogspromenader i regnjacka och gummistövlar. Delar av vardagen så vanliga att vi kanske inte tänker på varifrån de kommer? Läs mer / boka här

Norden är en del av en globaliserad värld. Under århundraden av handelskontakter har Norden påverkats av omgivande länder som Frankrike, Tyskland, Storbritannien och senare USA. Den här utställningen handlar om nordiskt mode och nordisk livsstil med influenser från Storbritannien. En berättelse som sträcker sig från medeltiden till idag genom tyger, mönster, kläder och företeelser som formats till en del av vardagen i Norden.

Efterfrågan på brittiska mönster och material har bara fortsatt. Skotskrutigt, paisleymönstrat, manchester, tweed och innovationer som vattenavvisande tyg har plockats in i mode för nordisk väderlek. Också det brittiska kungahusets klädval har påverkat och inspirerat det nordiska modet genom historien. Det är brittiskt – på nordiska! Köp Biljett här.

Nordiska Museet ligger på Djurgården. Ta Djurgårdsfärjan från nybyggda och spännande Slussen som ligger en kort promenad från Hotel Rival på Mariatorget.  Spännande mönster och tyger finns även på Hotel Rival, även vi har inspirerats av brittisk designhistoria. Bo på Rival i samband med besök på Nordiska Museet.

Fotograf fr vänster bild 1 Peter Segemark Nordiska Museet, bild 2 och 3 Johan Danielson.

NUDE – den mänskliga kroppen genom ett kvinnligt kameraöga. Med fokus den mänskliga kroppen i samtida fotokonst presenterar NUDE verk av 30 kvinnliga konstnärer från 20 olika länder världen över. NUDE kan ses till den 28/11 på Fotografiska Museet i Stockholm.

Den mänskliga kroppen, naken. I utställningen visas den upp ur olika vackra, subversiva och experimentella perspektiv med syfte att utmana den traditionellt dominerande manliga blicken i en hyllning till den mänskliga kroppen i alla dess former. Allt om NUDE här

NUDE är en kommentar till, och reflektion över, konsthistoriens traditionella fascination för den nakna (ofta kvinnliga) kroppen. Balansen och rymderna mellan ”nakenhet” som ett rent estetiskt motiv kontra ett uppriktigt, naturligt och personligt konstnärligt uttryck utforskas genom 30 olika konstnärskap. Utställningen som består av över 200 foton, filmer och installationer, ger en mångfacetterad bild av kroppens betydelse i modern tid, hur den används och vad den kan säga oss ur ett globalt och kvinnligt perspektiv. Biljetter här

Fotografiska Museet på Stadsgårdskajen ligger ungefär en 15 minuters skön stockholmspromenad från Hotel Rival. Kombinera ett besök på Fotografiska med ett boende på Hotel Rival – lediga rum här.

Bilder och material från Fotografiska Museet  

Missa inte Nationalmuseums fantastiska ”Tidslinjen” som visar vägen genom konsten, museet och sex århundranden. Gå på upptäcktsfärd bland äldre favoriter och nyförvärvade konstskatter.

Följ med på en tidsresa i den europeiska konsten. I Nationalmuseums samlingar finns mer än 700 000 föremål, från 1500-talet fram till idag: målningar, skulpturer, teckningar, grafiska blad, fotografiska porträtt, konsthantverk och design. I museet kan du se ett urval, cirka 5 000, av dem.

Samlingarna presenteras kronologiskt, längs en tänkt tidslinje genom huset. Här kan du lätt navigera dig fram genom århundradena. Konst, konsthantverk och design visas sida vid sida för att ge en djupare förståelse och fler perspektiv på olika tidsepoker.

Varje tidsepok har sin egen stora utställningssal. Här drar vi upp huvuddragen i konsten och de aktuella kultur- och samhällsströmningarna. I de mindre, intilliggande rummen finns plats för vidgade vyer eller djupdykning i olika frågeställningar som knyter an till tiden.

Vi vill att du ska få uppleva så mycket som möjligt av samlingarna, och därför byter vi då och ut vissa av föremålen som visas. Det ska, nästan, alltid finnas något nytt att upptäcka! Läs mer om Tidslinjen här

Med appen som guide
Nationalmuseum Visitor Guide App innehåller audioguider, fakta och inspiration. Den är den bästa följeslagaren under ditt besök på museet och en riktig guldgruva för dig som är vetgirig även utanför museet. Direktlänkar till Nationalmuseums App här GooglePlay eller Android 

Kombinera ett besök på Nationalmuseum med ett boende på Hotel Rival – lediga rum här.


Elton Johns karriärprestationer är hittills oöverträffade i både omfattning och livslängd. Missa inte Farewell Stockholm Tele2 Arena 7-8 juli 2023.

Han är en av de bäst säljande soloartisterna genom tiderna med en Diamant, 38 Platina eller multi-Platina och 26 guldcertifierade album, över 50 topp 40 hits och har sålt mer än 300 miljoner skivor över hela världen. Han har rekordet för den mest sålda singeln genom tiderna, “Candle in the Wind” från 1997, som sålde över 33 miljoner exemplar. ”Diamonds”, hans ultimata Greatest Hits-album, nådde topp 5 på de brittiska albumlistorna när den släpptes i november 2017 och blev Eltons 40:e brittiska Top 40-album.
Denna utgåva firade 50 år med låtskrivarpartnern Bernie Taupin. I augusti 2018 utsågs Elton till den mest framgångsrika manliga soloartisten på Billboard Hot 100 någonsin med 67 bidrag, inklusive nio #1 och 27 topp 10 bidrag.
Läs mer och köp biljetter här

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media