fbpx

UPPTÄCK RIVALS VÄRLD

Tillbaka
Visa / dölj alla

Missa inte Nationalmuseums fantastiska ”Tidslinjen” som visar vägen genom konsten, museet och sex århundranden. Gå på upptäcktsfärd bland äldre favoriter och nyförvärvade konstskatter.

Följ med på en tidsresa i den europeiska konsten. I Nationalmuseums samlingar finns mer än 700 000 föremål, från 1500-talet fram till idag: målningar, skulpturer, teckningar, grafiska blad, fotografiska porträtt, konsthantverk och design. I museet kan du se ett urval, cirka 5 000, av dem.

Samlingarna presenteras kronologiskt, längs en tänkt tidslinje genom huset. Här kan du lätt navigera dig fram genom århundradena. Konst, konsthantverk och design visas sida vid sida för att ge en djupare förståelse och fler perspektiv på olika tidsepoker.

Varje tidsepok har sin egen stora utställningssal. Här drar vi upp huvuddragen i konsten och de aktuella kultur- och samhällsströmningarna. I de mindre, intilliggande rummen finns plats för vidgade vyer eller djupdykning i olika frågeställningar som knyter an till tiden.

Vi vill att du ska få uppleva så mycket som möjligt av samlingarna, och därför byter vi då och ut vissa av föremålen som visas. Det ska, nästan, alltid finnas något nytt att upptäcka! Läs mer om Tidslinjen här

Med appen som guide
Nationalmuseum Visitor Guide App innehåller audioguider, fakta och inspiration. Den är den bästa följeslagaren under ditt besök på museet och en riktig guldgruva för dig som är vetgirig även utanför museet. Direktlänkar till Nationalmuseums App här GooglePlay eller Android 

 

Liljevalchs+
En lätt och lekfull tillbyggnad färdig 2021. Den nya byggnaden gör att fler kan ta del av konsten, eftersom vi kan fördubbla antalet utställningar per år. Liljevalchs blir en bättre fungerande konsthall som kan erbjuda utställningar & upplevelser i ytterligare 100 år. Välkommen till Liljevalchs – Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i stora och generösa utställningar. Läs mer

Gert Wingårdh-  en av Sveriges mest kända arkitekter, inte minst välbekant från populära husprogram i tv. Lika originell som kontroversiell, älskar betong.

Gert Wingårdh (f 1951) har ritat Liljevalchs nya tillbyggnad, Aula Medica för Karolinska Institutet och de svenska ambassaderna i Washington och Berlin. Arbetsförteckningen sträcker sig från butiksinredningar till fabrikskomplex och han har fått fem Kasper Salin-pris, fler än någon annan svensk arkitekt.

I utställningen “Den grå massan” har Gert Wingårdh samlat sex kompromisslösa projekt, och man kan anta han valt några personliga favoriter ur sitt breda register: Maria kyrka i Växjö, VillAnn i Kungsbacka, rådhustillbyggnaden i tyska Marl, Nationalmuseums lastintag och vattentorn i Helsingborg och Varberg. Läs mer

Ingegerd Råmans utställning är som sig bör sparsmakad. Ett vatten som faller ljudlöst ner från en storslagen digital skärm och två långa rader med glascylindrar av olika höjder. Inget mer. 

I utställningen härskar exakta relationer och positioner. I detta rum, där inget har lämnats åt slumpen, är det handens linjer som på glaset tecknar livets rörelser. Noterbart är att de unika glasen bara finns till under just denna utställning. Efter projektet återgår de till det klara glasets tomhet och blir redo att återfödas i nya sammanhang. Utställningen är gestaltad för kontemplation, samtidigt som verken accentuerar rummet egen magiska rymd.

Ingegerd Råman, f 1943, är krukmakare och glasformgivare. Glasutställningen visas i Liljevalchs+. Läs mer.

Allt om Liljevalchs och Liljevalchs+ här
Bilder från Liljevalchs pressidor.

Vårt tips är att boka en natt eller två på Hotel Rival i samband med ett besök på Liljevalchs+. På alla hotellrum finns konstglas signerat Ingegerd Råman.

Se rummen här
Boka här


Elton Johns karriärprestationer är hittills oöverträffade i både omfattning och livslängd. Missa inte Farewell Stockholm Tele2 Arena 7-8 juli 2023.

Han är en av de bäst säljande soloartisterna genom tiderna med en Diamant, 38 Platina eller multi-Platina och 26 guldcertifierade album, över 50 topp 40 hits och har sålt mer än 300 miljoner skivor över hela världen. Han har rekordet för den mest sålda singeln genom tiderna, “Candle in the Wind” från 1997, som sålde över 33 miljoner exemplar. ”Diamonds”, hans ultimata Greatest Hits-album, nådde topp 5 på de brittiska albumlistorna när den släpptes i november 2017 och blev Eltons 40:e brittiska Top 40-album.
Denna utgåva firade 50 år med låtskrivarpartnern Bernie Taupin. I augusti 2018 utsågs Elton till den mest framgångsrika manliga soloartisten på Billboard Hot 100 någonsin med 67 bidrag, inklusive nio #1 och 27 topp 10 bidrag.
Läs mer och köp biljetter här

Vill du ha unika erbjudanden och nyheter?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Klicka för att anmäla dig
Powered by Frankly Media